Badminton Vereniging Almere

Competitie eindigt voor AviAir Almere met ongeslagen status

Ook de laatste wedstrijd leverde winst op voor AviAir Almere. In Sporthal Raggers werd Drop Shot met 6-2 verslagen. Een unieke prestatie maar het gaat natuurlijk om de laatste wedstrijd van het seizoen: de finale om de landstitel op 7 maart in Den Bosch. Met louter overwinningen in de competitie maakt dat je dus nog geen kampioen maar wat een goed seizoen draait het team. Komend weekend het NK in het Topsportcentrum Almere en dan kan coach Dave Khodabux zijn team klaarstomen voor de finale.

AviAir
Timo en Alex

Maar eerst de wedstrijd van vanavond tegen Drop Shot. Daarin konden Timo Stoffelen en Alex Vlaar aan de bak tegen het sterke duo Wessel van der Aar en Mathias Thyrri. De eerste game ging met 21-15 verloren. Net als in die game konden Timo en Alex hun tegenstanders tot de break nog goed volgen. De Almeerders speelden dan wel prima maar de mannen uit Den Haag waren met 21-17 ook nu beter.

Tamara en Manon

Het Almeerse dames dubbel wist wel te winnen. Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven namen tegen Imke van der Aar en Eefje Janssen al snel een voorsprong en via 11-5 was de eerste game met 21-15 binnen. Ook in de tweede game een voorsprong maar nu konden Imke en Eefje de stand op 17-17 gelijk trekken en die gelijke trend hielden de dames lang vol met game- en matchpoints over en weer. Door een paar foute Haagse services bleven Manon en Tamara in de game en sloegen zij uiteindelijk toe met 28-26 en bleef de winst in Almere.

Amy

Amy Tan had geen kind aan Stefanie Nijsse die normaal gesproken haar opwachting maakt in de derde divisie. En ja, wat kan je nou vertellen over de wedstrijden van Amy. Ook nu weer een overwinning en met 21-6 en 21-7 lijkt dat allemaal makkelijk te gaan. Ze kan sowieso terugkijken op een uitstekend seizoen. Amy heeft namelijk al haar enkelpartijen in de competitie winnend afgesloten. Dat mag gerust een unieke prestatie worden genoemd. Met haar 17 jaar is Amy ook nog eens het jongste lid van de hoofdmacht. Op het NK van komend weekend is ze als derde geplaatst.

Dennis
Beround

Het was niet de dag van Dennis koppen. Teruggekomen van een blessure ging hij tegen Lars Kros nog wel met een 11-8 voorsprong de rust in maar daarna was het Lars die de dienst uitmaakte. Met 21-15 pakte hij dan ook de eerste game. In de tweede game ging een vrij ruime voorsprong verloren en kwam Lars terug tot 19-19. Dan hoor je de supporters denken van “het zal toch niet” maar dat was wel het geval. Het lukte Dennis niet de game af te maken en dus ging de winst met 23-21 naar Lars.

Timo

Timo gaf zijn tegenstander Driss de Jong geen schijn van kans in de eerste game. Vaak had Timo het punt al binnen voordat Driss het in de gaten had. De game was met 21-10 ruim voor Timo. Ook in de tweede game was hij veel te sterk voor de Hagenaar. Die kende nog wel even een opleving maar de winst ging met 21-15 opnieuw naar Timo. Na zijn kunststukje van vorige week dus opnieuw een overwinning.

Manon

Tegen Eefje liep de eerste game voor Manon niet helemaal zoals ze graag zou willen. Wel sterk spelend maar niet alles lukte en Eefje bleek aanvankelijk een taaie tegenstandster. Maar na een 11-14 achterstand voor Manon was het verzet van Eefje gebroken en kon ze de game met 21-16 toch nog vrij eenvoudig binnen halen. In de tweede game werd het al snel 11-2 en kon ze eenvoudig de game met 21-11 uitspelen. Manon doet dus wat we de laatste tijd van haar gewend zijn: winnen.

Alex en Tamara
Haje

De eerste mix was die van Tamara en Alex die weinig te duchten hadden van Stefanie en Wessel. Zo ging de eerste game met 21-11 ruim naar Almere. De tweede game verliep nog iets makkelijker voor het Almeerse koppel. Met 21-8 waren Tamara en Alex opnieuw veel te sterk voor Stefanie en Wessel.

Adam en Ilse

Een opvallend makkelijke winst in de eerste game voor Ilse en Adam in hun partij tegen Imke en Mathias. Na 11-7 bouwden zijn gestaag hun voorsprong uit en wonnen de game met 21-11. In de tweede game ging het gelijk op en had het zo op een derde game uit kunnen draaien. Maar op 19-19 bracht Ilse met een miraculeuze actie het matchpoint op het scorebord welke meteen werd benut.

Dat betekende een 6-2 overwinning en eindigde AviAir Almere met ruime voorsprong (20 punten) op de eerste plaats in de kampioenspoule en bleef ook nog eens ongeslagen. Dan ben je oppermachtig in de competitie maar heb je nog niks. Dan moet dan op 7 maart gebeuren als het team de finale gaat spelen in Den Bosch tegen de winnaar van de play-offs die gaat tussen Duinwijck en Drop Shot.

De link naar de foto's staat weer op deze pagina en alle uitslagen en de eindstand vind je op toernooi.nl.

Victor

Reageer op dit bericht (“Competitie eindigt voor AviAir Almere met ongeslagen status ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)