Badminton Vereniging Almere

Winst en gelijk voor Victor Almere 2

We zijn nog een stukje verschuldigd van vorige week tegen Hoorn, heel netjes heeft Timo een stukje aangeleverd maar de teamcaptain liet het even afweten. Maar die neemt dan het stukje over de wedstrijd tegen Van Zijderveld voor haar rekening.

Vorig weekend heeft Victor Almere 2 de return gespeeld tegen Hoorn 2. Bij de vorige wedstrijd tegen Hoorn werden de punten verdeelt maar deze keer gingen wij er met een 7-1 overwinning ervandoor.

We begonnen goed aan de wedstrijd want zowel de vrouwen als mannen dubbel werden in twee sets gewonnen.
Timo won zijn eerste set in de verlenging met 22-20 en wist goed stand te houden in de tweede set die werd gewonnen met 21-16.
Diede ging er in de eerste set heel makkelijk overheen en won de set met 21-9. In de tweede set ging haar tegenstander beter spelen en ging de tweede set verloren. Gelukkig pakte Diede de derde set weer goed op en won met 21-14.
Zoals altijd speelde Leon zijn single op safe en won zijn wedstrijd in 2 sets met 21-16 en 21-14.
Rosalie mocht als laatste de baan op voor de single de eerste set ging verloren met 12-21. De tweede set herpakte Rosalie zich en wist de set te winnen met 21-16, helaas kon ze het goede spel niet doortrekken in de derde set en verloor ze met 11-21.

Met een stand van 5-1 gingen we de mixen in.
Rosalie en Leon verloren in de verlenging de eerste set met 20-22. Ze gaven niet op en wonnen de tweede en derde set met 21-14 en 21-19.
Diede en Timo wonnen de eerste set met 21-18 en gaven de tweede set weg met 22-24. In de derde set gaven ze hun voorsprong niet weg en wonnen deze set met 21-17.

Na dit weekend staan we 13 punten voor op de nummer 2 (Amersfoort) en mogen we het volgende week opnemen tegen Van Zijderveld die negende staan in de poule.

En dan nog afgelopen weekend, we hebben helaas niet alles eruit kunnen halen, maar het was zeker gezellig in de hal met beide eerste divisies teams.

De dames dubbel ging verloren terwijl de uitwedstrijd de dames van Almere wonnen. De heren dubbel werd gelukkig wel gewonnen en stond de stand op 1-1.

De singels van de dames liepen moeizaam maar Diede wist in twee sets toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Rosalie verloor haar singel in twee sets. En opnieuw wisten de heren beide singels te winnen, al won Leon wel door een opgave.

De mixen werden alletwee verloren en dat was zeker niet nodig. Drie sets weliswaar maar onnodig verloren al was het wel spannend met krappe uitslagen , de uitslagen bij de mix van Diede en Timo 21-13, 23-25 en 21-23, en de uitslag van de andere mix 25-23, 19-21 en 18-21 Een einduitslag van 4-4.

Gelukkig behouden we de koppositie met een verschil van 16 punten. Met nog 4 wedstrijden op de planning.