Badminton Vereniging Almere

Speech tijdens het feest!!!

Graag zou ik alle leden van team 1 nog even naar voren willen hebben. Beste spelers, speelsters, staf van team 1, en alle andere aanwezigen

Vandaag is er historie geschreven. Team 1 is voor het eerst in de geschiedenis van BV Almere landskampioen van de eredivisie geworden. En alhoewel dit vandaag met 8 spelers/speelsters is gelukt op de badmintonbaan, zijn er veel meer mensen geweest die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Denk hierbij aan alle spelers en speelsters die dit seizoen zijn uitgekomen voor BV Almere. Denk daarbij aan het aantal invallers dat almere heeft nodig gehad om de finale te halen, die vanwege de breedte van de selectie bij almere niet onder deden voor het niveau van de eredivisie. Maar in het bijzonder denk daarbij aan Sebastiaan en Manon, allebei goed voor een aantal mooie wedstrijden in de eredivisie. Ze hebben een aantal belangrijke punten binnen gehaald, daarbij heb ik voor ogen de uitwedstrijd tegen dropshot in de 2e fase van de competitie waarin Manon een belangrijke singel weet te winnen. Het feit dat ze er dan tijdens de eredivisie finale zijn om het team aan te moedigen is een zeer belangrijke eigenschap en valt te prijzen. Special thanks to Irina and Adam for being part of this team and being here now even whitout understanding a single word I am saying. The only thing adam will remember is to keep the balls deep.

Deze overwinning is ook op te dragen aan de rest van de staf van team 1. We hebben twee nieuwe managers, Ingrid en Remco, die ervoor hebben gezorgd dat het team zich nergens druk om hoeft te maken. En Henk Folmer natuurlijk, die iedereen fysiek klaar gemaakt heeft voor de wedstrijden en achteraf de aftercare verzorgde. Ik wilde ook graag Erik Staats nog een keer noemen. Als oud-coach van team 1, en nu nog altijd trainer is dit toch ook mede zijn prestatie.

Ilse, Speciaal dank ook voor jouw, Je bent hier in de top begonnen en na een buitenlandsavontuur teruggekeerd en hier afgebouwd. Dat is hoe we het graag zien. Bedankt voor je loyaliteit! Op maar ook zeker naast de baan.
Dave, wat jij dit seizoen met team 1 hebt gepresteerd als coach is ongelofelijk knap. Er is geen wedstrijd verloren, er is geen wedstrijd gelijk gespeeld. Alle wedstrijden en gelukkig dit jaar inclusief finale zijn gewonnen. Wat je als speler in 6 finales met van Zijderveld en Almere niet is gelukt, doe je als coach direct het eerste jaar. Daarvoor ontzettend bedankt en diep respect hoe jij samen met alle leden van het team iedereen op scherp hebt weten te krijgen om het hele seizoen geen onnodige punten te verliezen.

Ook wil ik graag alle andere vrijwilligers kort bedanken die het mogelijk hebben gemaakt wat hier is gebeurd vandaag. Want niet alleen team 1, maar ook team 2, team 3, en team 4 zijn dit seizoen kampioen bij Almere. En gelukkig ook team 17 is kampioen geworden. En dat ondanks in eerste instantie een fout bij het invullen van de launcher door Daan Sacranie, wat ze bijna een punt had gekost, en daarmee het kampioenschap. Dit kan niet zonder de hulp van al die vrijwilligers binnen de vereniging. Ik noem niemand persoonlijk, maar denk hierbij bijvoorbeeld aan de op- en afbouw ploeg van team 1 die er iedere wedstrijd weer staan om te zorgen dat thuiswedstrijden worden geregeld, het nieuwe bestuur en alle bestuursleden die een hoop werk verzetten om de club draaiende te houden, maar ook alle andere vrijwilligers die hun steentje bijdragen bijvoorbeeld bij het organiseren van dit fantastische feest.

Dit alles is niet mogelijk zonder sponsoren en die wil ik ook bedanken natuurlijk. De grote, maar ook de kleintjes. Hopelijk geeft dit een boost om hier ook de komende jaren mee door te gaan.
We hebben vanuit de vereniging voor team 1 een kleinigheidje om dit kampioenschap mee te vieren, en om jullie te bedanken voor de historische prestatie.
En uiteraard moeten we niet vergeten DJ martijn te bedanken die iedere keer weer een knalfeest verzorgd wanneer we het hem vragen. DJ, the floor is yours, het dak mag eraf.

Reageer op dit bericht (“Speech tijdens het feest!!! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)