Badminton Vereniging Almere

Aanpassing trainingen senioren n.a.v. nieuwe maatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond 3 november jl. gelden er per woensdagavond 4 november vanaf 22.00 uur extra maatregelen om het coronavirus in te dammen. Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat de huidige maatregelen voorlopig verlengd worden tot half december, daarnaast gelden er verzwarende maatregelen voor de komende twee weken. Dit heeft tot gevolg dat de bondscompetitie naar verwachting tot medio december zal stilliggen.

De verzwarende maatregelen leiden ook tot veranderingen op de training. Het goede nieuws is dat we kunnen blijven trainen! Een training kan worden gegeven met twee spelers per baan die onderling 1,5 meter afstand houden waarbij de spelers het gehele speelmoment met dezelfde speler trainen. De trainer mag geen gezamenlijke uitleg geven, maar de tweetallen wel persoonlijk instructies geven met inachtneming van de geldende maatregelen. Deze beperking geldt vooralsnog tot en met dinsdag 17 november.

We blijven dus trainingen organiseren, maar met een maximum van 20 spelers per training (10 banen x 2 spelers). Inschrijven gaat nog steeds via Supersaas.

We hebben de opkomst bij de trainingen van de afgelopen weken geanalyseerd. Op basis daarvan hebben we besloten om de trainingsgroepen op dinsdag- en donderdagavond (voorlopig) samen te voegen. De training van woensdag, zoals deze afgelopen weken is georganiseerd, blijft hetzelfde!

We willen alle spelers dringend verzoeken om zich op tijd in te schrijven voor de trainingen. We zien veel last-minute inschrijvingen, waardoor de trainers geen goed beeld kunnen krijgen van de te verwachte opkomst.

Verder willen we iedereen bedanken voor de flexibiliteit van de laatste weken en het volgen van de richtlijnen. Ook stellen we het zeer op prijs dat mensen zich netjes afmelden voor een training, wanneer ze na inschrijving toch niet kunnen komen.

Samen komen we door deze tijd heen en we hopen spoedig weer normaal te kunnen badmintonnen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. erik op 09-11-2020 om 16:04 uur

    https://www.badminton.nl/nieuws/routekaart-uitspelen-bondscompetitie
    Hier vind je de planning vanuit de bond met betrekking tot het uitspelen van de competitie met een link naar 3 scenario's m.b.t. opstarten.

Reageer op dit bericht (“Aanpassing trainingen senioren n.a.v. nieuwe maatregelen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)