Badminton Vereniging Almere

Nieuwsbrief januari 2021

Allereerst wenst het gehele bestuur van BV Almere al haar leden een veilig en sportief nieuwjaar. We hopen dat dit jaar het coronavirus langzaam zal verdwijnen en we met zijn allen weer voluit kunnen doen wat ons verbindt, namelijk badmintonnen.

Dit jaar helaas geen nieuwjaarsreceptie met de befaamde oliebollen van team 22 maar wel een uitgebreide nieuwjaarswens van het bestuur want afgelopen jaar was een jaar met hoogtepunten maar ook met dieptepunten voor de vereniging.

Zo was er in januari nog geen vuiltje aan de lucht en zaten we met ons eerste team "AviAir Almere" geheel op koers om kampioen te worden. Echter is dit een keer eerder gebeurd. Het zag er dit keer wel echt overtuigend uit en de technische staf en de spelers hadden er het volste vertrouwen in maar we moesten ons zeker nog niet rijk rekenen gezien het verleden… Onze grote angst leek werkelijkheid te worden. De donkere wolken van het coronavirus zagen we dichterbij komen. Elke dag werd in de gaten gehouden hoe het met de besmettingen ging in Brabant (de eerste coronahaard) want de finale was namelijk in Den Bosch. Gelukkig kon de finaledag nog doorgang vinden. Slechts een week later zou de regering het hele land op slot doen omdat corona echt te veel risico ging vormen. Maar 7 maart 2020 staat nog vers in ons geheugen gegrift; historie is geschreven deze dag! Wat was dit een prachtige dag voor de gehele vereniging! Na drie eerder verloren finales was het nu wel gelukt de landstitel te pakken. In een prachtige finale, met verrassende uitslagen, werd BC Drop Shot met 5-2 verslagen. De trouwe supportersschare schreeuwde het team naar de overwinning.
Het mannendubbel van Adam Hall en Alex Vlaar kende een superstart en deze twee maakten korte metten met de tegenstanders. Cheryl Seinen en Tamara van der Hoeven deden wat werd verwacht en haalden het tweede punt binnen. Het eerste vrouwenenkelspel van Irina Andersen was snel voorbij en leverde het derde punt op. Dennis Koppen en Amy Tan knokten voor wat ze waard waren, maar redden het net niet. Aram Mahmoud speelde een zinderende partij, steeg boven zichzelf uit en trok zo het belangrijke vierde punt naar zich toe. Tamara en Alex zagen toe hoe Cheryl en Adam het laatste punt voor de overwinning binnen sloegen. Voor het eerst was BV Almere landskampioen waarna een prachtig feest kon beginnen. Het mooiste was dat we als BV Almere samen de overwinning gevierd hebben. Niet alleen team 1 maar ook veel recreanten, jeugdleden en wedstrijdspelers vierden het kampioenschap. Ook veel niet-leden, maar betrokken bij onze vereniging, waren aanwezig. Bij iedereen heerste het gevoel van "eindelijk eens kampioen"!

Bekijk alle foto's van de finale en het feest hier.

Maar laten we niet vergeten dat er ook een andere unieke competitie-gebeurtenis plaatsvond.
BV Almere werd niet alleen kampioen in de eredivisie, maar ook team 2 en 3 eindigden in de eerste divisie op de eerste plaats. Team 4, die verplicht een klasse lager speelt, werd ook kampioen. Kortom, de eerste vier teams van BV Almere kampioen in de top van de badminton-piramide. Volgens ons door nog geen enkele club eerder gepresteerd. We mogen trots zijn op onze trainers, coaches en begeleiders van deze teams die onder leiding van bestuurslid Topsport Deborah van de Wal dit mogelijk maakten.

Maar na dit unieke hoogtepunt volgde binnen een week de start van het dieptepunt van 2020. De regering besloot vanwege corona de sporthallen dicht te gooien. Ook BV Almere moest hieraan voldoen. Hierna volgde een periode waarbij geen enkele badmintonactiviteit mogelijk was. Eind april werden de regels voor buitensporten iets versoepeld. Deze mogelijkheid werd door ons bestuurslid jeugd, Alexander Witsel, en bestuurslid senioren, Arjan Rodenburg, meteen opgepakt. Er werden in overleg met de gemeente speciale protocollen opgesteld zodat voor iedereen die het wilde, het mogelijk zou zijn om buiten te trainen. Vooral Joost van Gelder nam hierin snel initiatief en werden in een korte tijd de buitentrainingen mogelijk gemaakt. Dat is weliswaar geen badminton maar zoals gezegd is iets beter dan niets in dit geval!

Joost van Gelder, buitentrainingen

Maarten Lucassen met de jeugd

Zoals hierboven al gezegd, iets is beter dan niets maar het blijft wel heel erg karig wat wij kunnen doen voor onze leden. We zijn als bestuur dan ook heel dankbaar voor alle bemoedigende berichten van de leden op de site en via andere mediakanalen. Vooral de berichten waarin de leden aan de andere leden uitleggen dat we het samen moeten doen en juist samen moeten zien te overleven gaf het bestuur de kracht om door te gaan.

Gelukkig mochten we vanaf 1 juli weer badmintonnen en kregen we tevens toestemming van de BSAO om in de zomer wat verloren badmintonuren in te halen. Hierdoor kon iedereen toch nog een shuttletje slaan in de vakantie.
Vanaf september begon de competitie weer en even leek het erop dat het coronavirus langzaam op haar retour was. Helaas was niets minder waar en na vier competitieweken werd de stekker er weer uitgetrokken. Op dat moment stonden wel alweer vier teams op nummer één, namelijk team 2, 4, 7, en 13.

Bekijk hier alle standen.

Half oktober werden we dus weer opnieuw geconfronteerd met de maatregelen tegen het virus. Alle competities werden stilgelegd en binnen sporten mocht nog wel maar er moest altijd een afstand van 1,5 meter in acht genomen worden. Alweer een zware opgave voor onze vrijwilligers om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat we met deze nieuwe maatregelen toch nog binnen konden badmintonnen maar wel zonder wedstrijden en zonder het spelen van een dubbel of mix. Bij de recreanten werd onder leiding van bestuurslid recreanten Geert Berghuis door Peter van Soest een leuk en veilig alternatief bedacht waarbij je altijd 1,5 meter van elkaar stond maar toch nog een beetje met zijn vieren op een baan kon spelen. Ook hier zie je gelukkig dat ondanks alle maatregelen er ook leuke oplossingen worden bedacht door onze recreantencommissie:

van links naar rechts: Peter van Soest, bestuurslid recreanten Geert Berghuis, Jenny Mustamu en Erik Boers

Helaas kwam er dan toch de gevreesde “tweede coronagolf”, waardoor we genoodzaakt waren om vanaf 15 december stoppen met badmintonnen tot en met in ieder geval 19 januari 2021. Geen leuk vooruitzicht, maar iedereen snapt dat dit noodzakelijk is.
Voor het komende jaar zijn de vooruitzichten voorzichtig positief. Er is een vaccin dat de komende maanden verspreid zal worden waardoor we hopelijk snel weer kunnen gaan doen wat ons bindt, namelijk badmintonnen!

Het bestuur dankt alle leden voor hun geduld en vooral hun begrip voor de lastige situatie. Het bestuur wil langs deze weg ook alle vrijwilligers die dit jaar extra uren hebben gemaakt bedanken voor hun inzet en bereidwilligheid om de club te blijven helpen. Zonder deze vrijwilligers zou het onmogelijk zijn om onze vereniging staande te houden. We wensen een ieder een heel veilig en gelukkig nieuwjaar, met sportieve hoogtepunten natuurlijk.

Het bestuur van BV Almere

Reageer op dit bericht (“Nieuwsbrief januari 2021 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)