Badminton Vereniging Almere

Cheryl, Anna en Adam actief op EK

Van 27 april t/m 2 mei vinden de Europese kampioenschappen plaats in Kiev. Voor AviAir-speelster Anna Mikhalkova vindt dit toernooi plaats in haar geboorteland Oekraïne. Cheryl Seinen zal met haar dubbelpartner Selena Piek proberen de Europese titel te prolongeren welke ze behaalde tijdens de Europese Spelen van 2019. Adam Hall komt in het gemengd dubbel uit voor Schotland.

Anna Mikhalkova

Zoals als voor alle badmintonners was het afgelopen jaar ook voor Anna een moeilijk jaar. Vele toernooien werden afgelast of uitgesteld. Toch is het haar gelukt om 143 plaatsen te stijgen op de wereldranglijst en staat ze nu op plek 220. De positieve ontwikkeling schrijft ze vooral toe aan haar verblijf in het Centre of Excellence te Denemarken. Wat de Europese kampioenschappen betreft vond ze het lastig om een doel te stellen na zo’n lange tijd zonder toernooien. Inmiddels is de loting achter de rug en ontmoet ze in de Belgische Lianne Tan, als achtste geplaatst, een sterke opponent.

Cheryl Seinen

Cheryl en Selena kenden tot nu toe een goed jaar. Op de Yonex All England reikten ze tot de halve finale en dat deden ze ook op de Orleans Masters waarin de zusjes Stoeva te sterk waren en die zijn dan ook de grote favoriet voor de titel in het dames dubbel. Cheryl en Selena spelen hun eerste wedstrijd in de tweede ronde tegen de winnaars van het Schotse duo Julie Macpherson/Ciara Torrance en de Russische dames Anastasiia Akchurina/Olga Morozova.

Adam Hall

Adam Hall neemt met Julie Macpherson deel in het gemengd dubbel en treffen in de eerste ronde het Deense koppel Niclas Nohr/Amalie Magelund. Helaas kan hij in het mannen dubbel niet deelnemen omdat zijn dubbelpartner Alexander Dunn al een aantal in de lappenmand zit, is niet op tijd fit en dus komen de Europese kampioenschappen voor hem te vroeg.

De resultaten van de Nederlandse deelnemers kan je volgen op toernooi.nl en het hele programma is te live te zien op de website van Badminton Europeen via de Badminton Live app voor Android en iPhone.

Reageer op dit bericht (“Cheryl, Anna en Adam actief op EK ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)