Badminton Vereniging Almere

Dubbeltitel voor Kirsten De Wit op Spanish Junior International

Kirsten de Wit heeft met haar dubbelpartner Jaymie Laurens de dames dubbeltitel veroverd op het Spanish Junior International dat werd gehouden in Alicante. Natuurlijk een prima prestatie.

Hoewel Kirsten in de mix met Dyon van Wijlick nipt in de derde ronde werd uitgeschakeld drong ze met Jaymie in het damesdubbel door tot de finale.
In de eerste ronde werd met groot gemak gewonnen (21-3, 21-11) en met een walk over stonden ze in de derde ronde. Daarin werd ook van een Frans koppel relatief eenvoudig gewonnen (21-14, 21-12). Dat betekende de halve finale en daar wachtte het als tweede geplaatste Italiaanse dubbel Yasmine Hamza/Gianna Stiglich. Na een spannende eerste game (22-20) werden hun tegenstandsters in de tweede game vernederd met 21-8.

En later vandaag dus de finale. Ook daar wachtte een pittige tegenstander nl. de als eerste geplaatsten Spaansen en dus thuis spelenden Lucia Rodriguez en Ania Setien. Maar ook nu stond er geen maat op Kirsten en Jaymie. Ze namen meteen het initiatief en via 5-0 stonden ze al snel op een ruime 14-4 voorsprong. De Spaansen kwamen nog wel terug tot 15-10 maar na daarna stoomden ze in één keer door naar 21-10. De tweede game ging gelijk lang gelijk op tot 14-13. Toen vonden Kirsten en Jaymie het welletjes, liepen uit naar 20-13 en benutten het tweede matchpoint. Met 21-14 was de titel binnen.

Kirsten: "Voor het eerst sinds lange tijd weer een keer samen gedubbeld en dan dit behalen. Super trots op deze eerste plek!

Kirsten de Wit en Jaymie Laurens

Kirsten de Wit en Jaymie Laurens

Reageer op dit bericht (“Dubbeltitel voor Kirsten De Wit op Spanish Junior International ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)