Badminton Vereniging Almere

Volg hier Cheryl op de Olympische Spelen in Tokio

Cheryl Seinen, spelend voor team 1, heeft zich met dubbelpartner Selena Piek geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. Een droom voor elke topsporter. Via dit bericht kan je de prestaties van Cheryl volgen en wordt deze pagina na elke wedstrijd aangevuld.

Geen bestandsnaam opgegeven

Cheryl speelt haar eerste wedstrijd met Selena Piek op zaterdag 24 juli om 11.40 uur (Nederlandse tijd) in groep B tegen het Canadese dubbel Rachel Honderich/Kristen Tsai.
We hopen natuurlijk dat de wedstrijd rechtsreeks op TV wordt uitgezonden dus houd het in de gaten.
Na iedere wedstrijd van Cheryl zal hier een verslag volgen en een kort woord van Cheryl zelf.

De NOS zendt de Olympische Spelen rechtstreeks uit op de televisie. Geregeld komen er meerdere Nederlandse atleten tegelijkertijd in actie, dus kan de NOS geen garantie geven wanneer onze badmintonners op de televisie verschijnen.
Op de website Top-badminton.nl vind je mogelijkheden om de live-streams van badminton te bekijken maar die zijn niet gratis.

Je kunt Cheryl natuurlijk ook volgen op haar social media-accounts.

Cheryl Facebook

Winst in eerste partij voor Cheryl

Cheryl is haar Olympische debuut prima begonnen. Met Selena Piek won ze haar eerste wedstrijd met 2-1 van het Canadese duo Rachel Honderich/Kristen Tsai.

In de eerste game snel een 4-1 achterstand maar werd omgebogen tot een 9-8 voorsprong. Vervolgens ging het gelijk op maar de Canadese dames wisten toch weer een gaatje te slaan naar 16-13. Dat werd weer gedicht maar vervolgens werd de game toch met 21-16 uit handen gegeven.

Na een 0-2 achterstand in de tweede game (met een rally van 98 slagen) steeds een voorsprong. Het verschil werd gemaakt na de break en dat leverde 8 gamepoints op en bij de derde was met 21-14 de winst daar.

In de beslissende derde game ging het tot de break redelijk gelijk op (11-8) maar ook nu werd toen het verschil gemaakt. Rachel en Kristen kwamen er vrijwel niet meer aan te pas met 21-15 boekten Cheryl en Selena de eerste overwinning. Misschien later nog een kort bericht van Cheryl.

Maandag om 12.20 uur (Nederlandse tijd) staat de tweede wedstrijd in groep B op het programma. Dan zijn de Egyptischen Doha Hany en Hadia Hosny de tegenstanders.

Kwartfinale na winst op Egyptisch dubbel

Cheryl heeft met Selena een eenvoudige winst geboekt in groep B. Het Egyptische dames dubbel Hany/Hosny werd met gemak met 2-0 opzij gezet en werden op alle fronten overklast.

In de eerste game liepen Cheryl en Selena snel uit en dat leverde maar liefst 14 gamepoints op. De eerste was meteen raak: 21-6.

In de tweede game wisten Doha Hany en Hadia Hosny nog 10 punten bij elkaar te sprokkelen maar met 21-10 was de partij na 24 minuten afgelopen. Deze tweede winst betekent dat Cheryl en Selena zich hebben geplaatst voor de kwartfinale.

Dinsdag om 11.00 uur Nederlandse tijd staat de partij tegen de als nummer 3 geplaatste Japanse dubbel Mayu Matsomoto en Wakana Nagahara op het programma.

Japan te sterk voor Cheryl en Selena

Na 2x winst wachtten Cheryl en Selena de sterke Japansen Wakan Nagahara en Mayu Matsomoto. In de eerste game bleven ze uitstekend bij en ging het gelijk op. Het eerste gamepoint was dan wel voor voor de Japansen maar werd weggewerkt en kwamen Cheryl en Selena op gamepoint en dus winstkansen. Helaas werd die mogelijkheid niet benut en uiteindelijk ging de game met 24-22 naar Nagahara/Matsomoto.

Het vizier stond in de tweede game wat minder op scherp en dat leidde al snel tot een 7-3 achterstand. Nog terugkomend tot 7-6 maar toen liep het als derde geplaatste Japanse duo snel uit naar 12-6 en 19-12. Twee matchpoints werden nog weggewerkt maar met 21-15 waren de Japansen te sterk.

Woensdag om 11.30 uur spelen Cheryl en Selena de kwartfinale en daarin zullen zij de als vierde geplaatste Zuid-Koreaansen Lee Sohee en Shin Seungchan treffen.
Mark Caljouw, die zich plaatste voor de 1/8 finale, speelt om 10.45 uur tegen Kevin Cordón (WR59) uit Guatemala.

Geen halve finale voor Cheryl

Cheryl is er met Selena niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen. De Koreaansen Lee Sohee en Shin Seungchan waren met 2-0 te sterk. In de eerste game waren waren zij oppermachtig. Cheryl en Selena kwamen nog wel met 2-0 voor en op 2-2 ondanks een snelle racketwissel van Selena nog op 3-2 maar daarna ging het snel. De Aziatische dames lieten Cheryl en Selena niet in hun spel komen en waren op alle fronten te sterk. Met 21-8 was de overmacht duidelijk.

In de tweede game kwamen onze dames beter voor de dag. Tot 7-7 waren deden ze niets voor elkaar onder. Maar ook nu maakten de Koreaansen het verschil en liepen uit naar 18-9. Maar Cheryl en Selena knokten zich knap terug. Onder meer door een lange hoogstaande rally waarbij ze op 18-13 kwamen en zelfs het gat verkleinden naar 19-17. Toch trokken Lee Sohee en Shin Seungchan aan het langste eind, kregen 3 matchpoints en sloegen op het eerste direct toe.
Ondanks de nederlaag kunnen de dames terugkijken op een goede Olympische Spelen. Tot de laatste 8 doordringen tussen al die sterke Aziatische dubbels is een prima prestatie.

Voor Mark Caljouw was de 1/8 finale het eindstation. Tegen de verrassende Kevin Cordón uit Guatamala ging hij met 17-21, 21-3 en 19-21 onderuit.

Reageer op dit bericht (“Volg hier Cheryl op de Olympische Spelen in Tokio ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)