Badminton Vereniging Almere

Weer titel voor Kirsten de Wit en derde plaats voor Noah Haase

Kirsten de Wit was opnieuw de beste op een internationaal toernooi. Afgelopen maand won Kirsten met Jaymie Laurens de titel op de Spanish Junior International en deed dat opnieuw op het Bulgaars Junior International. Noah won afgelopen weekend de titel in het enkelspel op het Bulgarian U17 International en nu halve finalist maar moest na een spannende partij de winst aan zijn opponent laten.

Kirsten en Jaymie waren als tweede geplaatst. Het als eerste geplaatste dames dubbel Tanya Ivanova/Gergana Pavlova werd verassend in de kwartfinale uitgeschakeld door de Zwitsersen Lucie Amiguet/Vera Appenzeller die uiteindelijke ook de finale bereikten. Alvorens Kirsten en Jaymie tot de finale wisten door te dringen waren er wel twee partijen waarin de beslissing na 3 games viel. Maar de Zwitserse dames werden toch relatief eenvoudig met 21-13 en 21-15 verslagen.

Jaymie Laurens en Kirsten de Wit

Jaymie Laurens en Kirsten de Wit

Met Dyon van Wijlick nam Kirsten ook deel in het gemengd dubbel. Daarin bereikten ze vrij eenvoudig de halve finale waarin de latere winnaars Taha Emirhan Budak en Yasemen Bektaş uit Turkije in twee games te sterk waren. Maar dat leverde uiteindelijk wel de bronzen plak op.

"Een goed toernooi met moeilijke omstandigheden vanwege wind in de hal. En voelt ook goed om 2 toernooien op rij te winnen in de dubbel met Jaymie en ook nog eens brons te winnen samen met clubgenoot Dyon". Aldus Kirsten

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

Noah Haase speelde met Dyon Wijlick in het mannen dubbel maar werden in de tweede ronde uitgeschakeld.
Na twee partijen in 2 games te hebben gewonnen waren nog twee partijen in 3 games nodig om de halve finale te bereiken. De beide derde games werden trouwens opvallend eenvoudig door Noah gewonnen. In de halve finale opnieuw 3 games. In die spannende beslissende game moest hij de winst met 23-21 laten aan Tauri Kilk uit Estland.

Reageer op dit bericht (“Weer titel voor Kirsten de Wit en derde plaats voor Noah Haase ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)