Badminton Vereniging Almere

Geen competitie komende 3 weken (m.u.v. Eredivisie)

Gisteren heeft Badminton Nederland een bericht uitgestuurd dat zij besloten heeft de competitie in december, ondanks de huidige Coronamaatregelen, door te laten gaan. BV Almere is hier zeer van geschrokken en ook zeker verbaasd over. Door de maatregel, waarbij de sporthal om 17.00 uur moet sluiten, kunnen wij een heleboel competitiespelers niet van training voorzien. Daarnaast kunnen onze recreanten ook geen gebruik maken van hun reguliere speelavonden.

Wij als BV Almere vinden het dan ook niet verantwoord om zonder training competitie te gaan spelen. Daarnaast vindt BV Almere dat we gehoor moeten geven aan de vraag van de Overheid om onderlinge contacten in te perken. Met elkaar in de auto zitten en door het land reizen voor een uitwedstrijd strookt niet met deze vraag.

We hebben onze zorgen en bezwaren gecommuniceerd richting Badminton Nederland. We verwachten hier spoedig reactie op te krijgen en hopen dat Badminton Nederland haar besluit herziet. Tot die tijd willen wij als vereniging alvast duidelijkheid geven:

In ieder geval t/m 19 december 2021 zullen alle BV Almere teams (m.u.v. Eredivisie) geen competitiewedstrijden spelen. Dit geldt dus niet alleen voor thuiswedstrijden, ook voor uitwedstrijden.

Onze competitieleiders zijn bezig om alle tegenstanders in te lichten en gaat met hen in overleg voor inhaalmomenten wanneer dit weer mogelijk is.

We hopen op jullie begrip in deze ingewikkelde tijd. De afdelingen zijn met elkaar in overleg om te zorgen dat alle leden in het weekend een speelmogelijkheid hebben. Wanneer hier meer over bekend is, zullen we de leden hierover informeren.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jorrit op 01-12-2021 om 16:26 uur

  Goed statement! Een voorbeeld voor de rest van Badmintonnend Nederland!

 2. Henk op 01-12-2021 om 20:28 uur

  Bizar statement, hou je gewoon aan de regels en volg het beleid van de bond ipv een eigen plan te trekken...

 3. Maren op 06-12-2021 om 15:10 uur

  Verstandige keuze! Het is totaal onverantwoord om competitiewedstrijden te gaan spelen (waar je meestal toch 100% voor gaat) terwijl je niet mag trainen. Dit verhoogt het risico op blessures alleen maar in onze toch al blessuregevoelige sport. En bovendien voorkom je de verspreiding van Corona door je niet onnodig te gaan verplaatsen binnen Nederland. Erg fijn dat de badminton banen in de weekenden (in plaats van voor competitiewedstrijden) nu voor vrij spelen kunnen worden gebruikt, zo heeft toch nog iedereen de mogelijkheid om een balletje te slaan. Super snel geregeld, dank jullie wel :)

 4. Stephan op 06-12-2021 om 15:36 uur

  In de redenatie zit wel een contradictie, je geeft gehoor aan de vraag om onderlinge contacten in te perken (geen competitie spelen) maar organiseert vervolgens wel badminton om onderling te kunnen spelen in het weekend.

  Neemt niet weg dat ik het verder wel eens ben met de redenatie (blessures) en dat goed en snel geregeld is.

 5. Maren op 06-12-2021 om 15:54 uur

  Ik snap dat het optimaal zou zijn als iedereen in zijn eigen woonkamer zou blijven zitten. Echter denk ik wel dat er een groot verschil is of men met zijn eigen clubgenoten speelt in een hal waar door een inschrijfsysteem een maximum aantal spelers per tijdsblok gewaarborgd kan worden of dat men in een hal zit met teams uit alle delen van het Land wat de verspreiding van Corona alleen maar meewerkt.

Reageer op dit bericht (“Geen competitie komende 3 weken (m.u.v. Eredivisie) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)