Badminton Vereniging Almere

Avi Air opnieuw te sterk voor Dunlop DKC

Avi Air Almere heeft opnieuw goede zaken gedaan in de kampioenspoule. De vorige wedstrijd werd nog met 5-3 van het Haagse Dunlop DKC gewonnen en nu werd het 6-2. Waar DKC-coach Dennis Lens kopman Mark Caljouw moest missen kon Dave Khodabux ditmaal geen beroep doen op kopvrouw Cheryl Seinen. Avi Air gaat aan kop met 5 punten voorsprong op Duinwijck BC dat komende zaterdag op bezoek komt.

Avi Air
Alex Vlaar en Ethan van Leeuwen

De eerste wedstrijd in het geel/zwart voor Avi Air Almere was voor Ethan van Leeuwen die met Alex Vlaar tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs. Een prima debuut zo zou blijken. De break leverde een 11-8 voorsprong op.
Zusje Estelle van Leeuwen nam het met Kirsten de Wit op tegen Manon Sibbald en Marlies Baan. Ook hier een 11-8 voorsprong bij de break.

Estelle van Leeuwen en Kirsten de Wit

De mannen dubbels ontliepen elkaar niet veel maar de eerste game was met 21-17 voor Almere.
Bij de dames verliep de game als bij de mannen en ook hier met 21-17 gamewinst voor Avi Air.
In de beide tweede games liep het niet veel anders. Weer een 11-8 voorsprong en dat kopieerden de dames opnieuw met ook een 11-8 voorsprong. Ethan en Alex pakten de tweede game met 21-17 maar nu ging het Estelle en Kirsten iets gemakkelijker af met 21-14.

Andy Buijk en Dennis Koppen

Dennis Koppen had het niet gemakkelijk tegen Andy Buijk die prima tegenstand bood. Dennis had zijn vizier niet op scherp en daar profiteerde Andy maar al te graag van. De eerste game ging wat moeizaam met 21-18 naar Dennis maar de tweede leek naar Andy te gaan die een 15-11 voorsprong nam. Op tijd bij de les kon Dennis het tij keren en won alsnog met 21-16.

Estelle van Leeuwen

Een goed gevoel hield Estelle niet over aan haar vorige ontmoeting met Manon. De voormalig Almere-speelster won toen met 2-0. Dat leek er nu niet in te zitten. Estelle kwam op een 19-12 voorsprong maar een sterke opleving van Manon, die terugkwam tot 20-19, bracht de winst voor Estelle nog in gevaar. Het laatste punt en dus de game was toch voor Estelle. Ook in de tweede game kwam Manon sterk terug. Na een 9-2 achterstand verkleinde ze de achterstand tot 17-16. Maar ook nu trok Estelle aan het langste eind. Met 21-18 won zij de partij.

Sebastiaan Li

Sebastiaan Li leek weer op weg naar een zege op Michiel Kruijt. De eerste game won hij dan ook met 21-15. Maar in de tweede game keek hij tegen een 11-2 achterstand aan. Hoewel Sebastiaan nog terugkwam in de game bleek de achterstand te groot om de game nog te winnen, Die ging dan ook met 21-17 naar Michiel. Met een 11-9 voorsprong bij de break leek Sebastiaan toch weer de winst te gaan pakken. Maar dat liep anders. De partij kantelde en Michiel streek met 21-14 de winst voor zich op.

Diede Odijk

Diede Odijk en Marlies Baan maakten er een spannende partij van. Diede leek bij 20-15 de game binnen te hebben maar Marlies knokte zich terug tot 20-19. Maar met 21-19 was de game toch voor Diede. Ook in de tweede game kon het nog alle kanten op. Via 17-17 en 19-19 bleek Diede uiteindelijk toch weer de sterkste met nog een 21-19.

Kirsten de Wit en Alex Vlaar

Kirsten en Alex kenden niet veel problemen in hun partij tegen Kiona van der Werf en Andy Buijk. De eerste game werd met een degelijke 21-15 gewonnen en ook in de tweede game was het verzet van Kiona en Andy niet voldoende om het Kirsten en Alex erg moeilijk te maken. Met 21-14 ging ook die naar Almere.

Ethan van Leeuwen en Diede Odijk

Wel problemen voor Diede en Ethan tegen Gijs en Charissa Kuiper. Dat ging in het begin met 10-11 nog gelijk op maar daarna namen de Hagenaars afstand en wonnen de game met 21-15.
In de tweede game schakelden Charissa en Gijs nog een tandje bij en kwamen Diede en Ethan er nog nauwelijks aan te pas. Met 21-10 sleepte DKC toch nog een tweede punt uit het vuur.

Door de 6-2 overwinning nestelde Avi Air zich steviger aan kop omdat Duinwijck BC met 6-2 verloor bij Drop Shot BC.
Komende weekend een dubbelweekend met zaterdag om 19.00 uur de wedstrijd thuis tegen Duinwijck en zondag om 16.00 uur in Den Haag tegen Drop Shot.

Alle foto's van de wedstrijd zijn weer te zien op de fotoalbumpagina en de uitslagen en standen op toernooi.nl.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Floor op 10-01-2022 om 07:50 uur

    Weer leuk om te lezen! Dank

Reageer op dit bericht (“Avi Air opnieuw te sterk voor Dunlop DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)