Badminton Vereniging Almere

Gelijkspel Avi Air tegen Duinwijck in laatste competitieduel

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen eindigde in 4-4 tegen Duinwijck dat geen compleet team op de been kon brengen. Almere speelde zonder Cheryl Seinen, Alex Vlaar, Adam Hall en Estelle van Leeuwen. In de finale wacht de winnaar van de play offs en die gaat tussen Drop Shot BC en Duinwijck BC. Drop Shot speelde gelijk tegen VELO.

Avi Air

Beide teams dus niet op volle sterkte maar de wedstrijd was dan ook meer voor de statistieken. Voor een aantal spelers weer een mogelijkheid hun kwaliteiten te tonen. De wedstrijd begon dus met een reglementaire voorsprong van 2-0 voor Avi Air vanwege het niet kunnen spelen van 2 partijen door Duinwijck.

Dennis Koppen en Timo Stoffelen

Timo Stoffelen en Dennis Koppen beten de spits af tegen Jordy Hilbink en Brian Wassink. Onze mannen keken vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan en winst zat er eigenlijk geen moment in. Zo konden ze aan het eind van de eerste game de achterstand nog wel verkleinen maar Brian en Jordy waren met 21-16 en 21-13 toch te sterk.

Kirsten de Wit en Diede Odijk

Bij de dames dubbel een heel ander verhaal. Daarin waren Kirsten de Wit en Diede Odijk veel te sterk voor Chloë Mayer en Susan Li. Een snelle 6-0 voorsprong was de voorbode voor een ruime winst. Die kwam er want Chloë en Susan kwamen er vrijwel niet aan te pas. Met 21-10 en 21-13 zetten zij Almere op een 3-1 voorsprong.

Sebastiaan Li

Een heren enkel partij waarin Sebastiaan Li het af moest leggen tegen Jordy Hilbink die in het tweede deel van de eerste game snel uitliep naar 21-13. Een knap herstel van Sebastiaan in de tweede game waarin hij een 7-2 voorsprong nam maar zag Jordy terugkomen tot 11-9. Maar snel nam hij weer het initiatief en met 21-12 dus een derde game. Een kleine achterstand wist Sebastiaan nog om te zetten in een 16-15 voorsprong maar kon zijn niveau niet vasthouden waarvan Jordy kon profiteren: 21-16.

Ieva Pope

Een goede start van Ieva Pope. Ze nam dan ook steeds met rond 3 punten leiding in de eerste game en kreeg 3 gamepoints maar moest het eerste gamepoint laten aan tegenstandster Chloë. Dat wist Ieva nog weg te werken maar Chloë sloeg alsnog toe en won de game met 23-21. In de tweede game deden de dames tot de break niets aan elkaar onder. Maarvanaf dat moment benutte Chloë elke kans en moest Ieva met 21-13 duidelijk het onderspit delven.

Diede Odijk

Wat een machtsvertoon van Diede tegen Susan. Diede gunde haar geen moment om in de partij te komen en dat leidde tot een 21-13 gamewinst. In de tweede game wist Susan wat meer partij te bieden maar echt moeilijk kon ze het Diede niet maken. 21-10 in de tweede game gaf de stand gelukkig een wat beter aanzien. Tussenstand 4-3.

Selena Piek,Brian Wassink,Sabine de Wit en Timo Stoffelen

Sabine de Wit mocht haar opwachting maken met Timo in het gemengd dubbel. Aan de overkant stond niemand minder dan Selena Piek die met Brian de opponenten vormden. Sabine en Timo konden redelijk in de buurt blijven van het sterke koppel maar de winst ging zoals verwacht met 21-15 naar de Haarlemmers. In de tweede game waren de krachtsverschillen iets groter en met 21-12 kwam er een eind aan de partij en de wedstrijd. Eindstand 4-4.

Op naar de finale die op 26 maart gespeeld zal worden in Sportcampus Zuiderpark Den Haag.
Meer informatie hierover volgt.

De link naar alle foto’s vind je weer op badmintonenzo.net en alle uitslagen en eindstanden op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Gelijkspel Avi Air tegen Duinwijck in laatste competitieduel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)