Badminton Vereniging Almere

Spannend weekend in de poule van Team 12!

Het was misschien al te verwachten na die eerste wedstrijdweek, toen alle teams 4-4 hadden gespeeld, maar volgens mij komt het niet zo heel vaak voor, dat vrijwel alle teams ongeveer evenveel punten hebben tegen het eind van de competitie. In onze poule was dit laatste weekend nog bijna alles mogelijk! Alleen de nummers 1 en 2 hadden hun punten al ruimschoots verdiend en stonden rotsvast op hun veilige plekje. De nummers 3 t/m 7 daarentegen stonden met 38 tot 43 punten allemaal dicht bij elkaar. Twee waren al klaar met hun wedstrijden, wachtten nu met samengeknepen billen op plek 3 en 4 op de andere uitslagen. Voor ABC hing degradatie boven het hoofd, tenzij wij fors zouden winnen van Castellum, óf als Flevoland tegen de koploper geen punten zou maken. Ons team zou echter zelf ook nog kunnen degraderen, als het ons niet zou lukken om tenminste 2 punten binnen te slepen in die laatste wedstrijd. Gezien de 6-2 winst op de heenweg had den we er wel vertrouwen in dat die punten er zouden komen, maar de wedstrijd moest nog wel even gespeeld worden…

Castellum kwam hun sporthal binnen huppelen met twee andere dames dan op de heenweg bij ons. Er was een zwakkere dame thuisgebleven om een feestje te vieren. Voor haar was een veel sterkere speelster opgetrommeld. Op het wedstrijdformulier leek het er bovendien op dat ze de mixen hadden omgedraaid, want de eerste heer speelde met de eerste dame de tweede mix. Nou levert onze tweede mix toch al niet zo vaak punten op, dus we hebben het lekker zo gelaten.

De dubbels werden tegelijk gespeeld, waardoor ik van de herenpartij van Raphael en Edwin niets heb meegekregen, behalve dan de (voor ons) teleurstellende uitslag van 21-14 21-13 in het voordeel van Castellum.

De damesdubbel was spannend. Goed spel van beide kanten. De eerste game leek al verloren, maar Muriëlle en Cindy kwamen terug en wisten het gamepoint over te nemen. Na wat stuivertje wisselen ging de game alsnog 24-22 naar Castellum. De tweede game ging soepeler voor Almere. Het tempo ging omhoog, we maakten weinig fouten en wonnen met 12-21. In de derde game slopen er wat foutjes in, waardoor de achterstand opliep. Ondanks de inhaalrace lukte het niet meer het recht te trekken, waardoor ook deze wedstrijd met 21-17 in de derde game naar Castellum ging.

Alle hoop was gevestigd op Raphael, die het enorm spannend maakte. De aanvankelijke achterstand werd tegen het einde van de eerste game keurig ingelopen en afgemaakt met 19-21. Het kostte Raph veel zweet en maar liefst drie (!) bespanningen (en niet alleen van zijn eigen rackets…), maar hij sleepte ook de tweede game binnen met 19-21. Mooi, het eerste punt was een feit!

Muriëlle speelde tegen een mooi spelende dame, die haar met zuiver geplaatste ballen flink liet lopen. Muriëlle deed echter hetzelfde, waardoor ze goed aan elkaar gewaagd waren. De korte netdrops van Muur hadden het gewenste effect. Met 15-20 leek de eerste game wel binnen, maar punt voor punt kwam de verwoed strijdende dame aan de overkant terug, om uiteindelijk met een tevreden blik en 22-20 op het scorebord de baan te verlaten. Muriëlle was not amused en stak de tweede game met 15-21 in haar zak. In de derde game liep Castellum uit door een serie foutjes bij Almere. Met 20-14 op het telbord was er nog steeds hoop (we hebben het immers al eens zien gebeuren op 20-12!) en Muur streed voor wat ze waard was, maakte nog vier punten, maar toen was het helaas echt voorbij. 21-18

De tweede herensingle stond gelijk met de tweede damessingle op de baan, waardoor over de wedstrijd van Edwin weinig informatie bij de schrijfster van dit stukje is gekomen. Geen bijzonderheden, vond hij zelf. De partij werd helaas wederom door Castellum gewonnen, 21-12 21-13.

Inmiddels hadden we nog steeds maar één punt gescoord, waar we er toch echt twéé nodig hadden… Het punt moest dus van Cin komen, of uit de mixen.
Na twee leuke games kon Almere opgelucht adem halen. Op het scoreformulier prijkte 14-21 16-21 bij de tweede damessingle, waarmee degradatie van de baan was. Pfjoe!

Meestal zijn Raph en Muur een goed geolied mixteam, maar vanavond waren er diverse misverstanden wie die shuttle ging slaan. Het ging niet helemaal (of helemaal niet?) zoals gehoopt. Lag het aan het feit dat niemand meer met een fijn spelend eigen racket speelde, door de vele kapotte bespanningen? Wie zal het zeggen… de partij ging in ieder geval naar Castellum met 21-9 21-10.

De tweede mix van Edwin en Cindy wordt zoals eerder gezegd niet zo heel vaak gewonnen en tegen een eerste heer en eerste dame koesterden we al helemaal geen illusies. Na twee keer knipperen en een serie snoeiharde smashes stond het al 7-0 voor Castellum. We hebben overwogen vriendelijk te verzoeken of die man wat minder hard zou willen slaan, maar kozen ervoor maar gewoon rustig door te spelen. We hadden onze punten, er hing verder niets vanaf. Gelukkig voor ons werden er wel vele fouten gemaakt aan de overkant. Die he er smashte dan wel loeihard, maar sloeg ook loeihard meters uit. Tot onze grote verrassing kwamen we gelijk, kwamen we zelfs voor en wonnen we de game met 16-21! Nou, in ieder geval een game gewonnen, altijd fijn, daar waren we al heel blij mee. De tweede game bleef het echter spannend en gelijk op gaan. Deze werd gewonnen door Castellum met 21-19. Spannend bleef het, ook in de derde game. Hoe groot was de verrassing en de blijdschap toen het winnende punt voor ons was!!! 19-21! Whoeii!!

Eindstand 5-3 voor Castellum, waarmee wij ineens op de derde plek in de poule stonden en het degradatielot voor ABC vrijwel zeker beslecht was, tenzij Flevoland op de zondag dus geen punten zou maken. (Ze maakten er overigens maar liefst vijf, weten we nu, waarmee ze ons naar de vierde plek hebben verdrongen!) Wat een leuke wedstrijden, tegen een leuk en gezellig team! De nazit was in een soort discotheek, uitgaande van muziekvolume en verlichting. Tegen twaalven vertrokken we vanuit Vleuten naar huis. Dit was een prima einde van deze competitie!

Reageer op dit bericht (“Spannend weekend in de poule van Team 12! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)