Badminton Vereniging Almere

Avi Air Almere en de eredivisie in het seizoen 2021/2022 (deel 1)

Na de coronaonderbreking van afgelopen seizoen kon er dit seizoen een volledige competitie worden afgewerkt. Avi Air begon daarom wederom als landskampioen. Tamara van der Hoeven heeft de selectie verlaten. Aangetrokken werden Ethan en zus Estelle van Leeuwen. Klinkt erg Nederlands maar ze zijn afkomstig uit Engeland.

Avi Air
Avi Air Almere

Met als doelstelling in het eerste deel van de competitie het linker rijtje werd op 11 september begonnen met een thuiswedstrijd tegen VELO. Daarin werden de dubbels en de mixen verdeeld en brachten de enkelspelen de beslissing. Sebastiaan Li moest het onderspit delven tegen Nick Fransman maar Ieva Pope, Diede Odijk en Dennis Koppen wonnen hun partij en dat betekende een 5-3 overwinning voor de Almeerders.

Kirsten en Diede

Een week later weer een thuiswedstrijd en ditmaal was Decorette uit Amersfoort de tegenstander. Alle partijen werden in winst omgezet. En wat een geweldige verrassing bleek de 16-jarige Estelle van Leeuwen. De sterker geachte Deense tegenstandster Iben Bergstein kwam er in de eerste game totaal niet aan te pas en Estelle won die dan ook met 21-10 om vervolgens ook de tweede game winnend af te sluiten. Ze heeft daarmee menig harten van supporters gestolen.

Timo en Alex

De eerste uitwedstrijd leverde weer een overwinning op. In Wychen werd Smashing met 7-1 verslagen. Raquel Humphris en Léon Nottelman maakten hun opwachting en dat deden zij prima door beiden hun enkelpartij en samen de mix te winnen. Ook Jasper Koppen was van de partij en ook hij won zijn enkelpartij en de dubbel.

Sebastiaan Li

In het eerste dubbelweekend voegde het team van coach Dave Khodabux nog twee overwinningen tot aan het totaal. Thuis tegen Hoornse BV werd een bescheiden 5-3 zege geboekt. Noah Haase liet nog maar eens dat er met hem rekening moet worden gehouden. Hij versloeg vrij eenvoudig Joey Muns met 21-7 en 21-11. Het team werd die dag verder gecompleteerd door Diede Odijk, Rosalie Teuben en Timo Stoffelen.
Tegen Roosterse werd het een ruime 7-1 overwinning met opnieuw winst voor Noah. Ook Diede kon weer een overwinning bijschrijven.

De eerste echte krachtmeting was de wedstrijd tegen Drop Shot. Maar ook die wedstrijd werd in winst omgezet. De beide dubbels werden knap gewonnen. Timo wist Dicky Palayama een game af te snoepen en Estelle boekte een mooie 2-0 overwinning op Jaymie Laurens. Cheryl en Adam verloren enigszins verrassend van het Deense koppel Mathias en Christine maar de winst werd veilig gesteld door Alex en Kirsten. Het werd uiteindelijk 5-3.

Timo en Rosalie

Tijdens de uitwedstrijd in Groningen waar Amor met 8-0 werd verslagen maakte Dyon van Wijlick zijn opwachting. En dat deed hij verdienstelijk. Ook Noah kon weer een overwinning bijschrijven.
Een tegenstander van formaat vond Avi Air in Duinwijck. Geen verlies maar ook geen winst. De dubbels, singles en mixen werden onder elkaar verdeeld en dus werd het 4-4.

Adam en Cheryl

In de laatste wedstrijd kwam DKC uit Den Haag op bezoek. De dubbels en singles werden verdeeld. Dennis moest zijn meerdere erkennen in Nederlands kampioen Mark Caljouw en Estelle incasseerde haar eerste nederlaag tegen voormalig Almerespeelster Manon Sibbald. Sebastiaan versloeg Michiel Kruijt en Ieva Marlies Baan. Kirsten en Alex versloegen Tom Blinde en Charissa Kuiper en een mooie overwinning was er voor Rosalie en Timo die Andy Buijk en Kiona van der Werf versloegen en zodoende Almere de winst bezorgden.

Avi Air Almere bleef dus ongeslagen maar eindigde niet als eerste. Duinwijck verloor weliswaar 1 wedstrijd (6-2 bij Drop Shot) maar verzamelde meer punten door vaak ruim te winnen. Zij namen 5 bonuspunten mee naar de kampioenspoule en Avi Air 4. Drop Shot, VELO en DKC volgden met respectievelijk 3, 2 en 1 punt.

Reageer op dit bericht (“Avi Air Almere en de eredivisie in het seizoen 2021/2022 (deel 1) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)