Badminton Vereniging Almere

Blog Youth Games Almere 2022

Gisteren zijn de Duitsers en Denen aangekomen in Almere voor de International Youth Games badminton. De Nederlanders zijn dit jaar onder begeleiding van Joost van Gelder en Dominique Webbers. Dit bericht wordt elke dag aangevuld. Ook is er een Facebookpagina van de Youth Games.

aankomst

Hierbij een kijkje in het programma van deze week:

Maandag:

Vandaag stond er een fundag/kennismakingsdag op programma. De kinderen zijn bezig geweest met verschillende activiteiten om elkaar te leren kennen. Activiteiten als tienen, wedstrijden met kaarten, trefbal etc. In de hal is het gelukkig lekker koel door de airco. De middag hebben we afgesloten met een bezoekje aan het strand. Op het strand hebben we het spel lummelen gespeeld. De persoon die voor de tweede keer de lummel was, moest het water in rennen. Gelukkig niet een al te erge straf met dit weer😉.

Na het strand zijn de kinderen naar de gastgezinnen gegaan en hebben hier avond gegeten. Om 20:00 staat de openingsceremonie in de topsporthal op de planning. Dan kunnen de Youth games echt beginnen!
Voor morgen staan wedstrijden op het programma. De kinderen gaan morgen singelen.
Woensdag is het fundag. Wij gaan dan een bezoekje brengen aan de Eemhof.
Donderdag is nog een wedstrijddag. Op die dag worden de dubbels en mixdubbels gespeeld.
Vrijdagochtend zullen de Denen en Duitsers weer vertrekken uit Almere.
Deze week staat in het teken van fun hebben met elkaar. Wij en de kinderen hebben er in ieder geval super veel zin in!
Iedereen is ook van harte welkom om te komen kijken bij de wedstrijden!
Morgen volgt een nieuwe update😊

Opening

Dinsdag:

Dinsdag badminton

Vandaag was een warme dag, maar daar hebben wij weinig van gemerkt in de koele hal. De dag was goed gevuld met wedstrijden. Vandaag stonden er van 09:00-16:00 singles op het programma. De kinderen hebben leuke en spannende wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Om 16:00 was de prijsuitreiking. De nummers 1,2 en 3 van elke poule hebben goud, zilver en brons in ontvangst mogen nemen. Om 16:00 zijn de kinderen en gasten naar huis gegaan. Zij zijn hier gaan eten en hebben zich fris en fruitig voor de disco gemaakt. Vanaf 19:00 tot 23:00 hebben de kinderen bij de disco hun beste dansmoves kunnen laten zien.
Morgen staat de fundag op de planning en vertrekken wij om 9:00 met de bus van de Denen naar de Eemhof!

Disco

Woensdag:

Gisteren zijn wij naar de Eemhof geweest. We hebben veel plezier gehad. De wildwaterbaan was een groot succes!😝
De kinderen hadden de avond vrij met hun gastgezinnen. Sommige hebben een bezoekje gebracht aan de stad andere hebben een hun bed al vroeg opgezocht. Het was een zeer geslaagde dag!
Vandaag staan de dubbels/mixdubbels op het programma, met vanavond de sluitingsceremonie.

Donderdag:

Vandaag was alweer de laatste dag van de International youth games. De kinderen hebben veel dubbels en mixdubbels gespeeld. Tijdens de aanmoedigingen was te zien dat de kinderen onderling nieuwe connecties en vriendschappen hebben gemaakt. Er zijn veel medailles uitgedeeld. Op toernooi.nl is te zien welke kinderen deze hebben behaald.

Wij hebben de dag afgesloten met de sluitingsceremonie. Hierbij werd er een opvoering gedaan door de kinderen van Cultuur.
Morgenochtend vertrekken de Denen om 8:00 en de Duitsers om 10:00.
Wij hebben een ontzettend leuke week gehad en kijken nu al uit naar volgend jaar!

Reageer op dit bericht (“Blog Youth Games Almere 2022 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)