Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere verliest topper tegen Duinwijck

F.I.T. Almere is tegen de eerste nederlaag aangelopen in de eredivisie. Het Haarlemse Duinwijck BC was met 5-3 te sterk dat door de overwinning de koppositie versterkte en nu 4 punten voorsprong heeft op Almere. DKC staat 1 punt achter op Almere. Duinwijck en DKC treffen elkaar volgende week.

Adam Hall en Alex Vlaar

De heren Alex Vlaar en Adam Hall stonden (net zoals in de finale) weer tegenover Ties van der Lecq en Brian Wassink. Deze keer was het vanaf het begin een spannende wedstrijd welke alle kanten op kon gaan.
Game één werd na een 13-18 achterstand voor Almere uiteindelijk net verloren met 22-24. In de tweede game kwamen de Almeerse heren beter in de wedstrijd en werd deze uiteindelijk verdiend gewonnen met 21-18. De derde game kunnen we kort over zijn. Onze mannen wonnen deze terecht met 21-17.

Eleanor O'Donnell en Kirsten de Wit

In de eerste game waren de dames van Duinwijck Debora Jille en Imke van der Aar een maatje te groot voor de Almeerse dames Kirsten de Wit en Eleanor O'Donnell. In de tweede game konden Kirsten en Eleanor lang bij blijven (14-14) maar daarna schakelde de dames van Duinwijck een tandje bij, scoorden 7 punten op rij en stond er 21-14 op het scorebord.

Dennis Koppen

Hierna was het de buurt aan Dennis Koppen om te tegen Aram Mahmoud, tegenwoordig Duinwijck, te mogen aantreden. In de eerste game ging het tot 18-18 gelijk op. Helaas maakte Dennis wat foutjes waardoor de game uiteindelijk toch naar Duinwiijck ging. In de tweede set maakte Dennis helaas te veel fouten om het Aram nog moeilijk te maken en won Aram de tweede game met 21-7.

Lauren Middleton

In de eerste dames enkel mocht Lauren Middleton het opnemen tegen Nadia Choukri. Dit zou een mooie wedstrijd moeten worden maar Lauren sloeg in de eerste game veel uit waardoor het uiteindelijk een makkelijkste eerste game werd voor Nadia. In de tweede game leek het dezelfde kant op te gaan maar Lauren kwam knap terug in de wedstrijd tot 19-20. Maar toen kwam er een time-out vanwege een bebloede knie van Nadia. Lauren maakte nog wel 20-20 maar door twee missers trok Nadia toch nog aan het kortste eind en won de partij.

Noah Haase

Noah Haase tegen Finn Achterhoven zou op papier een mooie wedstrijd moeten worden maar Noah, net terug van de WJK (waar hij ziek werd), kwam geen enkel moment in de wedstrijd, in de eerste game ging het tot 17-17 nog wel gelijk op maar daarna maakte Noah te veel fouten en won Finn de eerste game met 21-17. De tweede game was er een om snel te vergeten voordat je tot 10 kon tellen was deze al door Finn gewonnen met 21-7.

Diede Odijk

Nu mocht Diede Odijk de baan op tegen Chloë Mayer. Deze twee dames kennen elkaar nog van de finale om de landstitel en ookdeze keer werd het een thriller. Diede stond de gehele eerste game achter maar trok op het laatste moment de game naar haar toe en won deze met 23-21. In de tweede game was het Chloë die de boventoon voerde en deze game ging dan ook terecht met 21-9 naar Duinwijck. Ook in de derde game was het Chloë die steeds op voorsprong stond voerde maar Diede gaf niet op en won de partij uiteindelijk na dik 50 minuten en de derde game met 21-19.

Kirsten de Wit en Timo Stoffelen

Timo Stoffelen en Kirsten namen het op tegen de Nederlandse kampioenen Ties en Debora. De Almeerse spelers probeerden van alles maar de Nederlandse kampioenen waren een maatje te groot en met 21-14 en 21-13 was de wedstrijd snel beslist.

Adam Hall en Eleanor O'Donnell

Als laatste mochten Adam en Eleanor de baan op tegen Brian en Imke. Adam en Eelanor stonden vanaf het begin van de eerste game aan de goede kant van de score en wonnen dan ook terecht de eerste game met 21-15. De tweede game ging tot aan 15-15 gelijk op maar met 6 punten op rij trokken de Almeerse spelers de wedstrijd terecht naar zich toe met 21-16.

Komende week speelt het team van coach Dave Khodabux de uitwedstrijd tegen VELO.

De link naar de foto's van de wedstrijd vind je op badmintonenzo.net en alle uitslagen en stand van de eredivisie op toernooi.nl.

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere verliest topper tegen Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)