Badminton Vereniging Almere

2023 een jaar vol met kansen!!!

Beste leden van BV Almere. Als allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. 2023 zal voor ons een jaar worden met veel nieuwe kansen, maar ook grote uitdagingen. We kunnen weer gaan bouwen aan een nieuwe toekomst, maar er zullen ook veel zaken moeten veranderen om de komende jaren te kunnen overleven.

Maar laten we terugblikken naar het afgelopen jaar voordat we voorspellingen gaan doen over de toekomst.
In januari vorig jaar was er nog een flinke lockdown. Alleen team 1 mocht zijn wedstrijden spelen, maar zonder publiek. Gelukkig hebben we veel vrijwilligers gehad (zoals bijvoorbeeld Arjen Schrijer) die ervoor zorgde dat we in ieder geval een goede livestream hadden om de wedstrijden te bekijken.
Februari was de maand dat we wel weer mochten gaan badmintonnen. Ook de reguliere competities konden weer worden opgepakt. Het leek erop dat alles weer een terug naar het oude normaal zou gaan.
Echter op 24 februari viel Rusland Oekraïne binnen, wat de wereld en de economie op zijn kop zou zetten.
In maart was de finale van AVIAIR Almere tegen Duinwijck.
Helaas werd deze finale in een golden game verloren, maar we konden EINDELIJK (zonder corona restricties) een prachtig “after party” kunnen houden. Dat voelde weer aan als vanouds.
Helaas niet in de kantine, want er was ons fijntjes medegedeeld dat de sporthal zo snel mogelijk verkocht zou worden aan de hoogste bieder.
In mei was het dan zover. De sporthal was verkocht aan een vastgoed investeringsmaatschappij genaamd RVE. De BAC (Badminton Accommodatie Commissie) is meteen in gesprek gegaan, maar voor RVE was het duidelijk. Badminton moet eruit en er komen padelbanen.
In juni werden de clubkampioenschap gehouden, waarna gevolgd door een mooi feest. Een mooie afsluiting van een lastig seizoen.
In augustus konden alle badmintonactiviteiten (zonder Corona restricties) opgepakt worden. Zowel de recreanten als de jeugd en de senioren mochten weer voluit starten. Echter voor het bestuur en de BAC zware tijden. We zouden immers aan het eind van het seizoen de sporthal moeten verlaten.
De BAC is in de maanden die volgden heel veel in overleg geweest met de gemeente om te kijken of er mogelijke huisvesting elders mogelijk was.
Er is zelf een keer een bijeenkomst van het gehele bestuur met de gemeente geweest om te kijken hoe we toch nog kunnen blijven bestaan als badmintonvereniging. Eventueel dan maar in verschillende hallen, want andere opties waren er simpelweg niet. De hallen in Almere zitten al vol. Kortom, de BAC en de gemeente deden er alles aan om het badminton in Almere toch te kunnen waarborgen. Er is zelf een testsessie geweest om te kijken of je kan badmintonnen in een blaashal.

En in november kwam alles in een stroomversnelling.
Wij als BAC en bestuur weten niet precies wat de beweegredenen zijn geweest van RVE.
Wij denken dat een combinatie van “ontruimingsrecht” en het factor zeven gestegen stroom en gasprijzen misschien een reden waren dat RVE ons ( en TSA en gemeente) een aanbod deed om de hal toch voor langere tijd aan ons te verhuren.
De aanbieding was echter voor ons een onhaalbare, omdat we naast een stijging van de huur ook de servicekosten (dus stroom en gas) zelf moesten gaan betalen. Bij elkaar opgeteld ongeveer het dubbele van wat we afgelopen jaar betaald hebben. (Dit omdat door de situatie in Oekraïne de stroom en gasprijzen torenhoog zijn geworden. Niet alleen voor een sporthal, maar voor iedereen)

Om sterk te staan zijn we samen met de TSA (Turning Spirit), BeeS en de gemeente om tafel gaan zitten om een tegenvoorstel te kunnen doen.
Uitgangspunt was dat we heel graag in de hal wilden blijven, dus als we het net zouden redden dan gaan we ervoor. Ook de gemeente stak zijn nek uit en ging tot het maximale zodat we een reëel tegenbod zouden kunnen doen aan RVE.
De grootste struikelblokken hierin waren de servicekosten op korte termijn, de structurele huurverhoging per jaar, maar op langere termijn de wil om samen de sporthal te verduurzamen, zodat de kosten omlaag kunnengaan.
Bovenstaande zaken zouden zware discussiepunten worden met RVE, waarbij het voor ons vieren niet duidelijk was of we tot een overkomst zouden kunnen komen. Onze standpunten betreffende bijvoorbeeld verduurzaming lagen heel ver uit elkaar.
Wat wij op dat moment niet wisten was dat RVE op twee paarden aan het wedden was en ondertussen contact opgenomen had met Stephan Branderhorst.
In begin december kwam de hal dus in bezit van Stephan Branderhorst. Alhoewel achter Stephan ook een commercieel vastgoedbedrijf staat, is dit voor BVA en alle andere huurders heel goed nieuws. Stephan Branderhorst is iemand met een echt badmintonhart. Verduurzamen van de sporthal en het betaalbaar houden voor de huurders is ook iets waar Stephan achter staat.

Zoals ik al zei aan het begin van deze speech, 2023 wordt een jaar van kansen en uitdagingen. Een groot positief punt is dat we wel weer op termijn een kantine hebben waar we onze derde helft kunnen houden.
We zullen samen met zijn allen onze schouders eronder moeten zetten om de komende veranderingen vorm te geven zodat we nog jarenlang heerlijk een potje kunnen badmintonnen in onze eigen badmintonhal!!

PROOST!!!

Reageer op dit bericht (“2023 een jaar vol met kansen!!! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)