Badminton Vereniging Almere

Strijdbaar F.I.T. Almere krijgt play-off plek in zicht

F.I.T Almere is het jaar goed uit de kerstvakantie gekomen en wist in een dubbel weekend met 6-2 te winnen uit in Wateringen bij VELO en thuis gelijk te spelen tegen titelverdediger Duinwijck. Voor het weekend had F.I.T. Almere 2 punten voorsprong op nummer 4 VELO, dat op zaterdagavond werd uitgebreid naar 6 punten voorsprong. Op zondag, de thuiswedstrijd tegen Duinwijck, vergat Almere te winnen en moest het een gelijkspel toestaan. Alle dubbels werden in 2 games gewonnen, maar helaas gingen alle singles allemaal verloren, waarvan 3 singles in een derde beslissende game.

Na het weekend is wel duidelijk dat de top 3 zich heeft losgemaakt. Coach Dave Khodabux stelde na afloop dat een strijdbaar Almere het jaar goed is begonnen en goed zicht heeft op een play-off plek, wat in ieder geval het doel is om te bereiken.
Almere speelde het afgelopen weekend en ook de komende weken zonder sterspelers Cheryl Seinen en Adam Hall, die beiden actief zijn in Azië voor een reeks toernooien.

F.I.T.

Velo – F.I.T. Almere 2-6

In een door publiek redelijk goed bezochte wedstrijd in Wateringen werd zoals gebruikelijk gestart met de dubbels. De herendubbel van VELO staat bekend als sterk dus op voorhand zal menigeen gedacht hebben dat VELO de herendubbel zou kunnen pakken en Almere het damesdubbel.

Na de dubbels stond er inderdaad 1-1 op het bord, maar waren het de heren Alex Vlaar en Dennis Koppen die namens Almere Russel Muns en Nick Fransman zeer solide het nakijken gaven.

Eleanor O'Donnell en Kirsten de Wit

In het damesdubbel een omgekeerd beeld, Kirsten de Wit en Eleanor O’Donnell gingen veel te veel mee in het spel van Myke Halkema en Milou Lugters en grossierden in fouten, waardoor de tactisch goed spelende dames van VELO aan het langste eind trokken.

In de eerste herensingle mocht Siril Verma het opnemen tegen Mats Duwel. Siril kende weinig problemen met dit jeugdige talent en won ruim.

Dennis Koppen

In de tweede herensingle tussen Dennis Koppen en Nick Fransman ontstond een leuke partij. Dennis gaf goed partij aan Nick, maar Nick wist hem toch van het lijf te houden.

Diede Odijk

Diede speelde in de eerste single tegen Hanna Couwenhoven en kende een grillige wedstrijd waarbij ze door eigen fouten Hanna in de wedstrijd hield, maar uiteindelijk kwam de overwinning geen moment in gevaar.

Lauren Middleton speelde in de 2e single tegen Veda Diemel. In de eerste game liep Lauren boven de 11 makkelijk uit en won ruim. In de tweede game kon Veda langer aanhaken (15-15) maar liep Lauren vervolgens snel naar 21-16.

Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick

In de eerste mix stonden Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit tegenover invallers Ewout Beukers en Eline Eversdijk. De Almeerders kende een vliegende start (12-0) en wonnen de eerste game relatief gemakkelijk. De tweede game ging gelijk op en er moest een verlenging aan te pas komen om het punt binnen te halen.

De laatste partij van de avond was tussen Alex Vlaar en Eleanor O’Donnell tegen Russel Muns en Kelly van Buiten. Na verlies in de eerste game wisten Alex en Eleanor in de tweede en derde game goed het initiatief te pakken en beide games ruim te winnen. Hiermee kwam de 6-2 op het scorebord.

F.I.T. Almere – Duinwijck 4-4

Naast dat Almere Cheryl Seinen en Adam Hall miste vanwege de Azië tour had ook Duinwijck op zondag last hiervan door afwezigheid van Debora Jille en Ties van der Lecq om dezelfde reden.

Alex Vlaar en Dyon van Wijlick

Almere ging voortvarend van start. In de herendubbel van Alex Vlaar en Dyon van Wijlick tegen Brian Wassink en Wessel van der Aar werd de eerste game nog steeds met achterstand gespeeld en kwamen de Almeerse heren pas bij 19-19 voor het eerste langszij en wonnen met 21-19. De tweede game werd vervolgens ruim gewonnen.

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Eleanor O’Donnell tegen Nadia Choukri en Meerte Loos kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Na een ruime overwinning in de eerste game brak een blessurebehandeling bij Nadia, een bloedende knie bij 9-3 voorsprong, in de tweede game even het ritme maar na 9-8 werd het vervolgens snel 21-13.

Een 2-0 voorsprong was een mooie start om aan de singles te beginnen. De eerste single tussen Siril Verma en oud-Almere speler Aram Mahmoud kende een grillig verloop. Na een ruime overwinning van Aram in de eerste game won Siril eenvoudig de tweede game. De derde game ging lang gelijk op tot 16-16, toen Aram uitliep naar 16-19 en vervolgens de game en wedstrijd naar zich toetrok.

Siril Verma

Op de andere baan speelde Dennis Koppen tegen Finn Achthoven. Dennis startte moeizaam met veel onnodige fouten en moest toezien dat een goed spelende Finn hem ruim de baas was. In de tweede game speelde Dennis beter en bouwde voorsprong op variërend van 3-5 punten tot 18-14. Vanaf dat moment kwam Finn dichterbij, waarbij Dennis ook ging forceren. Finn won uiteindelijk de game na verlenging en bracht de stand op 2-2.

In de eerste dames single was het Diede Odijk die het op mocht nemen tegen Nadia Choukri. Na de eerste game met 13 te hebben verloren won de sterk spelende Diede de tweede game zelf met 13. In de derde ging het tot 6-6 gelijk op waarna Nadia 3 punten wegliep. Helaas wist Diede dat gaatje niet meer te dichten en moest ze de winst aan Duinwijck laten.

Lauren Middleton

Lauren Middleton startte erg goed en wist de eerste game tegen Chloë Mayer ruim te winnen. Chloë kwam daarna beter in haar spel terwijl Lauren na een bijna foutloze eerste game ging grossieren in fouten, waardoor de tweede en derde game uiteindelijk ruim naar Duinwijck gingen.

Eleanor O'Donnell en Alex Vlaar

Doordat alle singles verloren gingen was een resultaat in de mixen nodig om tot een redelijke uitslag te komen. In de mix van Alex Vlaar en Eleanor O’Donnell tegen Aram Mahmoud en Corine Breukers ging het nog even gelijk op in de eerste game en was er zelfs tot de 13 een voorsprong voor Duinwijck. Daarna gingen Alex en Eleanor erop en erover en speelde zich ook in de tweede game naar een gedegen overwinning.

Op de andere baan waren het Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit die in een Papendal onderonsje met Brian Wassink en Meerte Loos om het laatste punt mochten strijden. Na een gedegen eerste game was de eerste gamewinst voor Almere. De tweede game ging meer gelijk op met steeds 1 of 2 punten voorsprong voor Dyon en Kirsten. Ondanks dat de rust niet de gehele game aanwezig was wisten Dyon en Kirsten de game toch met 21-19 naar zich toe te trekken en zo de 4-4 op het bord te zetten.

Volgende week wacht Dropshot in een uitwedstrijd dat dankzij een 5-3 overwinning op VELO op zondag naar de vierde plaats is opgerukt, met 5 punten achterstand op Almere.

De link naar alle foto's vind je op badmintonenzo.net.
Alle uitslagen, de stand en de resterende wedstrijden op toernooi.nl.

Velo
Velo hal

Reageer op dit bericht (“Strijdbaar F.I.T. Almere krijgt play-off plek in zicht ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)