Badminton Vereniging Almere

Cheryl Seinen prolongeert titel op FZ Forza Nederlandse Loterij NK

F.I.T. Almere-speelster en kopvrouw van het team heeft met dubbelpartner Debora Jille met overmacht de Nederlands titel verdedigd op het NK. In de finale versloegen zij een ander F.I.T. Almere-speelster Diede Odijk met dubbelpartner Iris van Leijsen. Het toernooi werd gehouden in Topsportcentrum Almere-Poort.

Van de 26 deelnemende BV Almere-spelers plaatsten zich er 12 voor het hoofdtoernooi. Daarvan drongen er 4 door tot de halve finales.
Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick kwamen in de halve finale te kort tegen Debora Jille en Ties van der Lecq. Daarin waren Cheryl Seinen en Debora Jille (Duinwijck) een maatje te groot voor Myke Halkema en Milou Lugters (beiden VELO) en plaatsen zich daarmee voor de finale. Dat deden ook Diede Odijk en Iris van Leijsen (Dunlop-DKC). In een spannende partij wonnen zij in 3 games van Meerte Loos (Duinwijck) en Kelly van Buiten (VELO).
Ook een prima optreden van Alida Chen die enigszins verrassend de halve finale wist te bereiken.

In de vrouwen dubbelfinale toonden Cheryl en Debora hun suprematie. Diede en Iris delfden het onderspit met 21-6 en 21-11.
Twee andere spelers uit Almere reikten eveneens tot de finale. Aram Mahmoud moest in 3 games zijn meerdere erkennen in Joran Kweekel. In de beslissende game blesseerde Aram zich en kon niet meer voluit gaan. Nadia Choukri was te sterk voor Amy Tan die na bijna een jaar blessureleed liet zien dat er weer rekening met haar moet worden gehouden.

Cheryl Seinen en Debora Jille

Nederlands kampioen dames dubbel Cheryl Seinen en Debora Jille

Iris van Leijsen en Diede Odijk

2e prijs dames dubbel Iris van Leijsen en Diede Odijk

Dennis Koppen

Dennis Koppen

Link naar meer foto's van het FZ Forza Nederlandse Loterij 2023 op badmintonenzo.net

Alle uitslagen en de winnaars op toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Cheryl Seinen prolongeert titel op FZ Forza Nederlandse Loterij NK ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)