Badminton Vereniging Almere

Thriller tussen F.I.T. Almere en Dunlop-BC DKC eindigt gelijk

De eerste play-off wedstrijd in de eredivisie badminton tussen F.I.T. Almere en Dunlop DKC eindigde onbeslist en kende een enerverend slot, waarbij Almere ternauwernood het gelijkspel veiligstelde. In de laatste mix van Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit werd met 22-20 in de derde beslissende game het gelijkspel binnengesleept.

F.I.T.

De wedstrijd kende een rumoerige aanloop doordat de initieel door Almere op vrijdagavond geplande wedstrijd pas op een laat moment alsnog naar een andere tijdstip moest worden verplaatst. Zonder hier verder over in detail te treden leidde dit wel tot het feit dat Almere deze wedstrijd onder protest speelde.
Door de verplaatsing van de wedstrijd van vrijdagavond naar de zondagmiddag had dit tot gevolg dat Almere alleen met de Nederlandse spelers aantrad. DKC was met bijna het gehele basisteam aanwezig, alleen de geblesseerde Alyssa Tirtosentono moest aan de kant toekijken en werd vervangen door Iris van Leijsen.
In een goedbezochte wedstrijd, waar de trommelaars van beide teams flink hun best deden, ontstond een mooi gevecht in een voetbal cup-achtige ambiance met fanatieke aanmoedigingen en met een goed niveau badminton.
Met de 4-4 ligt nog alles open voor de return op 11 maart in Den Haag. Coach Dave Khodabux sprak na afloop even simpel als doeltreffend ‘we zijn halverwege!’.

De wedstrijd

Dyon van Wijlick en Alex Vlaar

In de herendubbel mochten Alex Vlaar en Dyon van Wijlick aantreden tegen Mark Caljouw en Michiel Kruijt. Almere keek gelijk tegen een achterstand aan van vier punten, maar stond bij 10-10 toch weer gelijk. Daarna liep DKC weer uit en won met 18-21. Ook de tweede game werd steeds op achterstand gespeeld en moest met 15-21 worden afgegeven.

Cheryl Seinen en Kirsten de Wit

De dames dubbel van Cheryl Seinen en Kirsten de Wit kende weinig problemen met Marlies Baan en Iris van Leijsen. Met 21-11 en 21-12 waren de Almeerse dames een maatje te groot voor het Haagse koppel en tekende hiermee voor de 1-1 op het scorebord.

Dennis Koppen

In de eerste heren singel mocht Dennis Koppen aantreden tegen nummer 38 van de wereld, Mark Caljouw. Dennis startte prima met 7-7, maar daarna won Mark de eerste game relatief makkelijk. Dennis begon daarna heel goed aan de tweede game en pakte een 7-0 voorsprong. Tot 14-11 wist de uitstekend spelende Dennis steeds 3 punten voorsprong te houdenmaar daarna kwam Mark alsnog langszij. Daarna ging het tot 17-17 gelijk op maar was het toch Mark die de wedstrijd met 17-21 naar zich toe trok.

Diede Odijk

In de eerste dames singel nam Diede Odijk ahet op tegen Flora Wang. Er ontstond een spannend gevecht waar Diede de eerste game nog in ‘controle’ was (21-18). Diede leek daarna wat moeite te hebben met de controle van de shuttle en het vinden van de juiste diepte in haar slagen en moest de tweede en derde game steeds op een paar punten achterstand spelen en de winst helaas aan Flora laten met 17-21 en 18-21.

Noah Haase

In de tweede heren single sond Noah Haase tegenover Joran Kweekel, de Nederlands kampioen van vorige week. Noah, gisteren 18 geworden, begon brutaal en pakte snel een 9-0 voorsprong. Die gaf hij ook niet meer uit handen en trakteerde Joran op een 21-5 verlies. Joran ging daarna zijn tempo verhogen en wist met 10-21 en 11-21 de wedstrijd uiteindelijk toch nog naar zich toe te trekken.

Alida Chen

Door de afwezigheid van Lauren Middleton speelde Alida Chen vandaag mee in Almere 1 en was opgesteld als tweede dames single. Tegenstandster Manon Sibbald leidde in de eerste game nog met 8-11 maar bij 15-15 had Alida het gat gedicht. Daarna ging het tot 19-19 gelijk op maar was het Alida die won met 21-19. De goed spelende Alida liet in de tweede game zien dat de halve finale vorige week op het NK geen toevalstreffer was en wist Manon de tweede game met solide spel duidelijk met 21-13 te verslaan.

Alex Vlaar en Cheryl Seinen

Met een 2-4 achterstand na de singles wist Almere dat beide mixdubbels gewonnen moesten worden om niet te verliezen en een uitgangspunt voor de return te behouden.
In de eerste mix dubbel mochten Alex Vlaar en Cheryl Seinen aantreden tegen Gijs Duijs en Iris van Leijsen. Alex en Cheryl kende weinig problemen met het gelegenheidskoppel van DKC en trokken met 21-9 en 21-10 de wedstrijd redelijk eenvoudig naar zich toe.

Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick

Daarmee kwam alles te liggen op de tweede mix van Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit tegen Joran Kweekel en Marlies Baan. De eerste game hadden Dyon en Kirsten steeds een voorsprong en wisten na 20-15 nog net met 21-19 te winnen. Ook in de tweede game pakte Almere een mooie voorsprong van 12-8. Op dat moment was de wedstrijd op de andere baan afgelopen en verplaatste iedereen naar vlak achter de baan bij Dyon en Kirsten en keerde de wedstrijd naar 12-15 waarbij het ook even grimmig werd in het publiek dat veel te dicht bij de baan kwam. Joran en Marlies wonnen met 14-21. Nadat alle publiek tussen de tweede en derde game weer op afstand was gezet ontstond een fantastisch gevecht met mooie en lange rally’s. Een gevecht op het scherpst van de snede. Een echte reclame voor het badminton. Na 11-9 voor Dyon en Kirsten ging het vanaf 13-13 tot het eind helemaal gelijk op. Uiteindelijk bleven de tieners van Almere, ondanks verwoede pogingen van de fanatieke DKC aanhang om ze op allerlei manieren uit het spel te halen, ‘cool’ en wonnen met 22-20.

Hiermee stond de 4-4 op het bord en kunnen Dunlop DKC en F.I.T. Almere over een maand op 11 maart in Den Haag uitvechten wie de tegenstander wordt van Duinwijck om het landskampioenschap tijdens de finale op 25 maart in Den Bosch.

De link naar het fotoverslag staat weer op badmintonenzo.net en alle uitslagen op toernooi.nl.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Floor op 13-02-2023 om 08:27 uur

    Mooi verslag van een mega spannende wedstrijd!

  2. Ronald op 14-02-2023 om 12:57 uur

    Geweldig spannende pot. Jammer dat de bezoekende supporters zich niet beschaafd konden gedragen. Ze werden zelfs door de DKC spelers in hun gedrag aangemoedigd, dat was toch wel beschamend.

Reageer op dit bericht (“Thriller tussen F.I.T. Almere en Dunlop-BC DKC eindigt gelijk ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)