Badminton Vereniging Almere

Gehavend F.I.T. Almere loopt finale landschapskampioenschap mis

In een goedbezochte en sfeervolle wedstrijd in Den Haag heeft F.I.T. Almere in een spannende play-off wedstrijd tegen DKC naast de finale van het landskampioenschap gegrepen. De onrustige voorbereiding werd een weerbaar F.I.T Almere alsnog te machtig.

F.I.T. Sportbalsem

Voorafgaand had Almere een flinke tegenvaller, sterspeelster Cheryl Seinen moest de wedstrijd vanwege een hamstringblessure aan haar voorbij laten gaan. Ook Diede Odijk was nog niet wedstrijdfit vanwege een opgelopen griep en Eleanor O’Donnell stond ook niet helemaal okselfris aan de start.

Adam Hall en Alex Vlaar

Nadat het goed opgekomen publiek was verwelkomt door een Haagse trommelband kon na voorstelling van de teams worden gestart met de wedstrijd. De herendubbel van Adam Hall en Alex Vlaar zorgden nog voor een goeie start. Ondanks dat in beide games de DKC heren Mark Caljouw en Michiel Kruijt op lichte voorsprong speelden, waren het Adam en Alex die in beide games aan het langste eind trokken.

Eleanor O'Donnell en Kirsten de Wit

Het damesdubbel van Elaonor O’Donnell en Kirsten de Wit verliep daarentegen moeizaam tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. In het begin ging het nog gelijk op, maar DKC liep boven de 11 weg. Ondanks een goede start in de tweede game moest Almere ook deze game na verlenging aan DKC laten en was het na de dubbels 1-1.

Alida Chen
Noah Haase

In de singles pakte DKC de voorsprong door 3 van de 4 singles te winnen. Alleen Alida Chen was in een superspannende partij Flora Wang de baas. Mark Caljouw was een maatje te groot voor Noah Haase , Siril Verma moest het afleggen tegen Joran Kweekel en Lauren Middelton moest na twee spannende games in de derde game de winst uiteindelijk ruimschoots aan Manon Sibbald laten.

Siril Verma
Lauren Middleton
Eleanor O'Donnell en Adam Hall

Almere moest dus nog 2 mix dubbels winnen om er alsnog een golden game uit te slepen. Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit leken in de derde game in control en op weg naar de winst, maar deze wedstrijd werd halverwege de derde game niet meer verder uitgespeeld omdat op de andere baan Adam Hall en Elaonor O’Donnell hun meerdere moesten erkennen in Joran Kweekel en Alyssa Tirtosentono. De winst van DKC in deze mix dubbel bracht de tussenstand op 5-2 voor DKC en daarmee was plaatsing voor de finale een feit en dat werd het thuispubliek met veel enthousiasme gevierd.

Kirsten de Wit, Dave Khodabux en Dyon van Wijlick

Coach Dave Khodabux sprak na afloop dat de teleurstelling overheerst, maar gaf aan wel trots te zijn op de inzet en progressie van het team. Hij gaf aan dat dit jonge team al veel weerbaarheid heeft getoond dit seizoen en dat de ervaringen van dit seizoen ze sterker zal maken voor de toekomst.

Adam Hall, Cheryl Seinen en Eleanor O'Donnell

De link naar alle foto's vind je badmintonenzo.net.
De uitslagen van de wedstrijd zie je op toernooi.nl.

Reageer op dit bericht (“Gehavend F.I.T. Almere loopt finale landschapskampioenschap mis ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)