Badminton Vereniging Almere

"Alida is van BV Almere"

Tijdens de play-offs werden er verschillende zinnen gescandeerd toen Alida op de baan stond. Eén ervan was dat Alida van DKC zou zijn. Niets is minder waar natuurlijk. Alida speelde in het geel en dat doet ze de komende twee seizoenen ook! Goed nieuws voor coach Khodabux en de supporters, die smullen van de vechtlust van Alida op de baan.

Alida Chen heeft in Nederland een grote naam in het badminton. Zij heeft samen met Alex Vlaar de Jeugd Olympische Spelen gespeeld in 2014 en heeft vele jeugdtitels op haar naam geschreven. Alida is er even tussenuit geweest, maar zij is terug. En hoe! Ze begon in de 1e divisie, na een avontuur in de 2e divisie bij BC Harderwijk, maar kreeg de smaak flink te pakken naarmate het seizoen vorderde. Ze kreeg kansen in team 1 en pakte deze met beide handen aan. Belangrijke wedstrijden werden gewonnen en Alida heeft laten zien dat het plafond nog niet bereikt is, met een halve finale op het NK. Dat smaakt meer! Beide enkels wist ze in de play-offs tegen BC DKC te winnen.

Alida stelt zichzelf graag voor aan het Almeerse publiek:

Hoi! Ik ben Alida, 27 jaar en in het dagelijks leven doe ik een promotieonderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose. Op mijn 6e ben ik samen met mijn twee zussen begonnen met badminton. De wachtlijst voor tennis was te lang, dus gingen we maar een keer met kennissen mee naar een badminton training. We bleken het heel leuk te vinden!

Mijn hoogtepunt was deelname aan de Jeugd Olympische Spelen in 2014 (samen met Alex Vlaar en coach Robbie Kneefel), waarbij ik ook de kwartfinale heb gehaald in de mix. Daarnaast blijven ook de landskampioenschap bij DKC in 2015 met vooral een hoogtepunt in de return van de halve finale in de singel, en landskampioenschap bij de Birmingham Lions (Verenigd Koninkrijk) in 2016 met het winnende punt in de dubbel mij voor altijd bij!

Mijn ambitie voor de komende seizoenen is om landskampioen te worden met het eerste team van Almere. Laten we daar komend seizoen samen voor gaan en daar kunnen we alle support goed bij gebruiken!

FOTO: Badmintonenzo

Uiteraard zijn de coaches, manager, de staf en het team blij met het aanblijven van Alida. Ze heeft bewezen van grote waarde te zijn als het gaat om de punten. Wij wensen haar veel succes en plezier de komende seizoenen. Succes Alida!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Dagmar de Jonge op 07-05-2023 om 19:16 uur

    Alida is altijd vrolijk en positief, wil vechten voor elke rally.
    Ze wisselde vaak tussen van Zijderveld (reisafstand?) En BC Almere.
    Van Zijderveld heeft geen trainer meer, update NVK.

Reageer op dit bericht (“"Alida is van BV Almere" ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)