Badminton Vereniging Almere

Badminton Vereniging Almere organiseert F.I.T. Master toernooi Almere 2023

Badminton Vereniging Almere organiseert op zaterdag 8 en zondag 9 april 2023 het F.I.T. MASTER TOERNOOI ALMERE 2023 (deel uitmakend van het Master Circuit). Het Master Circuit bestaat in totaal uit 6 toernooien, waar bij elk toernooi punten te behalen zijn voor zowel de Master Circuit Ranglijst als de Nationale Ranglijst Badminton (NRB). De onderdelen in de Master categorieën zitten dan ook erg vol deze editie.

Deze editie van het toernooi hebben we een nieuwe sponsor, namelijk F.I.T. Sportbalsem. We zijn erg blij met de nieuwe sponsor. De artikelen van F.I.T. zijn verkrijgbaar in de Bees-Sport winkel in het sportcomplex tijdens het toernooi. Veel informatie over de werking van het product, de type producten en de toepassingsmogelijkheden vind je op de website.

Het toernooi bestaat uit de volgende categorieën:
• Master klasse voor spelers met 1469 punten of meer op de NRB
• Categorie 4 voor spelers met 627 t/m 1468 punten op de NRB
• Categorie 6 voor spelers met 300 t/m 626 punten op de NRB

Master
De beste spelers/speelsters van Nederland doen mee in deze categorie. We zijn dan ook blij dat onze eigen speler Dennis Koppen als 1e geplaatst is in de single. Hij krijgt daarbij flinke concurrentie van BC Amersfoort speler, tevens oud Almeerder, Thomas Sibbald. In de herendubbel zijn Almeerders Alex Vlaar en Dennis Koppen de favorieten. Hun voornaamste uitdagers zijn Lars Kros en Timo Stoffelen.

In de dames single staat Almere speelster Diede Odijk als hoogste geplaatst. Met als voornaamste concurrent haar teamgenote Alida Chen. Samen spelen zij ook in het dubbelspel, maar zijn dan als 2e geplaatst. Cheryl Seinen en Rosalie Teuben zijn daar als hoogste geplaatst. In de mix vormt Cheryl een leuk gelegenheidsduo met trainer/coach van FIT Almere, Dave Khodabux. Al met al genoeg topspelers in de Master categorieën. Dit belooft vele mooie wedstrijden.

Categorie 4
De mannen single in deze categorie kent veel inschrijvingen, waardoor er een flinke strijd zal plaatsvinden voor de prijzen. Djayden Annema van BC Drachten is de favoriet voor de titel in dit onderdeel, maar ook Arjen Schrijer (BV Almere) en Melle Conradie (BV Gaasperdam) staan hoog geplaatst. Bij de dames single in deze categorie staat Almere speelster Nora Sacranie 1e geplaatst. Helaas heeft de als 2e geplaatst Lianne van Os zich teruggetrokken uit het toernooi. Zij was in het damesdubbel ook 1e geplaatst. Hierdoor blijft er een kleine poule over voor de resterende dames in de dubbel. In de mix van categorie 6 hebben we een vol speelschema. Ook hier zijn het met name de BV Almere spelers die hoog geplaatst zijn; Thieme Holstege met Danique Jens als 1e en Kas Sacranie met Fay Cornet als 2e. Echter zijn er genoeg outsiders voor de titel.

Categorie 6
Deze categorie is helaas niet ruim vertegenwoordigd dit jaar. Daarom zullen veel schema’s in poulevorm gespeeld worden. Bij de heren single is BV Slotermeer speler Srikar Somarowthu het hoogste geplaatst. Bij de dames is dat Almeerder Anke Meijer. Anke is daarnaast ook in het dubbelspel (samen met zus Sofie) en bij de mix (samen met Joost Gijsen) ook als hoogste geplaatst. Grote kansen dus voor haar om veel prijzen te winnen.

Kijk voor alle plaatsingen en de actuele speelschema’s hier.

Fysiotherapeut
Tijdens het toernooi zal er op beide dagen een fysiotherapeut aanwezig zijn om, indien nodig, de spelers te behandelen bij blessures of andere pijntjes. De fysiotherapeut Milicia Lokker is werkzaam bij Veel Beter. Kijk voor meer informatie op https://www.veelbeter.nl/ .

Kantine
We zijn blij om te vermelden dat de vernieuwde kantine van het sportcomplex is op 24 maart j.l. weer is heropend. De nieuwe uitbaters hebben hun best gedaan om in korte tijd de kantine te moderniseren en te voorzien van een nieuwe look. We zijn blij dat we onze spelers en begeleiders weer kunnen voorzien van een drankje en hapje tijdens het toernooi. Betaling kan alleen gedaan worden via PIN.

Locatie
Het toernooi zal worden gespeeld in:
Sportcomplex Raggers (10 banen)
Bongerdstraat 6
1326 AB Almere

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Dagmar de Jonge op 08-04-2023 om 05:54 uur

    Waarom alleen Leon, Gita, Alex, Arjan, Mike en Mireille, Karina en Yvonne (beide met zeer gemotiveerd en 1e divisie jeugdspeler (schoon)dochter)) gezien van Noord-Holland afgelopen maand?
    Of wat gemist in Amersfoort, Master en NVK?

    Jullie hebben zeker wat gemist in Amersfoort.

  2. Dagmar de Jonge op 08-04-2023 om 07:47 uur

    Oopa, Georgy, Marrëlle en Maartje vergeten, schaam :9~ :r

Reageer op dit bericht (“Badminton Vereniging Almere organiseert F.I.T. Master toernooi Almere 2023 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)