Badminton Vereniging Almere

Erik Staats neemt afscheid als vaste trainer

Er is vrijwel geen enkel lid van BV Almere die géén training van Erik heeft gehad. Als vaste waarde als trainer van BV Almere heeft Erik menig lid heel wat badmintonskills bijgeleerd. Al lang voordat Eriks stopte als speler in team 1 gaf hij al training. Altijd vol passie. Vorig seizoen had Erik al een stapje terug gedaan, maar afgelopen donderdag was dan zijn laatste (vaste) training.

Hoeveel jaar Erik training heeft gegeven voor BV Almere? Precies weet Erik dat niet meer, en ook de website lijkt niet zo ver terug te gaan! Maar het is in ieder geval meer dan 20 jaar geleden dat Erik zijn eerste training voor BV Almere heeft gegeven. In 2011 is Erik coach geworden van team 1. Hier kwam zijn winnaarsmentaliteit en ervaring als speler goed van pas! Er werden goede resultaten behaald in de 9 (!) seizoenen dat Erik de leider van het vlaggenschap was. Hierna nam huidige coach Dave in 2019 het stokje over.

Maar ook hierna bleef Erik de liefde voor het training geven houden. Samen met Emmy, met wie hij niet alleen al jaren training geeft, maar ook samen in het team gespeeld heeft, de vaste gezichten voor (in ieder geval) de wedstrijdspelers. Afgelopen donderdag deed Emmy een woordje. “Aan een enkel woord hadden we genoeg”. Zo goed was de samenwerking tussen de twee. Training geven was daardoor nooit een straf! Emmy gaat haar trainingsmaatje erg missen.

Vanaf nu heeft Erik wat extra tijd die hij graag aan zijn gezin besteedt. Maar ook daarin zal badminton een rol houden, want zijn dochter Sara speelt (uiteraard) voor BV Almere en gaat menig toernooi af. De binnenkant van een sporthal zal Erik dus niet gaan missen!

Erik, bedankt voor alle jaren van enorme inzet! Daarbij waarderen we jouw jarenlange betrokkenheid bij de club, je vrolijkheid en je interesse in speler en mens! Altijd in voor een praatje. We zullen je vast af en toe nog als trainer een invalbeurt zien maken en als supporter op de tribune bij de baan van Sara.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Erik Staats op 01-04-2023 om 21:50 uur

  Dank voor de mooie woorden en het afscheidscadeau. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, maar voor nu inderdaad andere prioriteiten 😊.

 2. Henk Mostert op 02-04-2023 om 14:46 uur

  Heel veel succes in de toekomst en geniet van de tijd die vrijkomt samen met je gezin

 3. Mandeep Goyat op 05-04-2023 om 10:00 uur

  Hi Eric

  I wanted to take a moment to express my sincere gratitude for all the time and effort you dedicated to us. Your dedication, knowledge, patience, motivation, and professionalism have been invaluable to me, and I will always remember the positive impact you had on us as a player. I wish you all the best in your future endeavors. Thank you again for everything you have done for us.

 4. Dagmar de Jonge op 07-04-2023 om 20:54 uur

  Wat een gemis.Je dochter had

 5. Dagmar de Jonge op 07-04-2023 om 21:06 uur

  Wat een gemis. Je dochter Sara had 1e divisie niveau, alleen beide singelaars, niveau 6, nooit naar het net in Amersfoort. Dat heb ik je schoonzus Yvonne van Sie ook laten weten. Zo blij met deze motivatie, lekker 1e... 1e divisie niveau als aanmoediging.
  Karina en haar dochter: ook zeer gemotiveerd en blij met de aandacht.

  Wat een techniek van beide, vele eredivisiespelers zouden zo jaloers zijn. :P

  Twee dagen genoten, NVK ook zo genoten. :9

 6. Dagmar de Jonge op 07-04-2023 om 21:20 uur

  Ze spelen ook prima samen. Een 1e divisie team heeft nog een behoorlijke kluif, absoluut geen walkover of 21-12 standen. Zo een goede techniek. :9~ :9

 7. Dagmar de Jonge op 07-05-2023 om 19:36 uur

  Erik Staats is natuurlijk nog steeds niet klaar met coachen: Sara kan meer shuttles voor haar pakken, tegenstander wachtend. Anders was het zeker 4e divisie.
  Mahi Goyat is gewoon een 1e divisie speler.

Reageer op dit bericht (“Erik Staats neemt afscheid als vaste trainer ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)