Badminton Vereniging Almere

Succesvolle en sfeervolle toernooien in Almere

Trofea Junior Master Almere 2023 & F.I.T. Master toernooi Almere 2023 In het weekend van 1 en 2 april 2023 werd in Almere voor de 27ste keer het Trofea Junior Master toernooi gespeeld. Het toernooi had met 91 deelnemers geen grootste bezetting, maar we waren vooral blij om na 3 jaar weer veel enthousiaste jeugdspelers te ontvangen in ons sportcomplex Raggers! Een week later volgde op 8 en 9 april 2023 het F.I.T. Master toernooi Almere. Ondanks het Paasweekend kwamen 126 spelers naar Almere om de titels te veroveren.

De toernooiorganisatie is erin geslaagd om beide toernooien soepel en volgens schema (en vaak ook voor op schema) te laten verlopen. Daarbij gaat er vooral veel dank uit aan de vrijwilligers die dit toernooi mede mogelijk hebben gemaakt. Ook een speciale dank aan de BNL referees Nico Timmermans en Leonie Koekoek en BNL scheidsrechters Bram Jongerden, Fred van den Hof, Paul de Kuyper en Mono Permono. Daarnaast konden we weer beschikken over een volle en vernieuwde kantine, waardoor er veel gezelligheid ontstond. Wij danken alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen om dit mogelijk te maken. Dit maakte het een zeer speciale editie voor BV Almere; wedstrijden kijken vanuit de kantine, super !

Het was zonder meer een fantastisch toernooi met geweldige wedstrijden en prijswinnaars waar we in de toekomst nog veel van gaan horen bij de diverse toernooien. Bij het Junior Master springen een aantal spelers springen eruit door maar liefst 3 prijzen mee naar huis te nemen. Dat zijn Nagasharan Podala Vengatesh (VELO), Dion Hoegen (BC Oosterhout), Gino Monopoli (BC Echt) en Megan Molier (TFS Barendrecht).

Bij het Master toernooi werd er goed gepresteerd door de BV Almere-spelers: maar liefst 10 van de 15 eerste prijzen werden gewonnen door BV Almere spelers! In alle categorieën zagen we mooie partijen en werden er spannende drie setters gespeeld. Extra leuk was dat ook BVA trainer Dave Khodabux op de baan stond met trainer/speler Cheryl Seinen. Er werd ze geen makkelijke winst gegund, ze hebben hard moeten strijden voor de punten.

Verder feliciteren wij uiteraard alle winnaars nogmaals met hun prestatie! Kijk voor alle uitslagen en winnaars voor het Junior Master hier en voor het Master toernooi hier.

Tijdens beide toernooien zijn er foto’s gemaakt door Geert Berghuis. Alle foto’s vindt je op zijn website: https://badmintonenzo.net/ .

De bekers voor de Junior Master winnaars werden dit jaar weer ter beschikking gesteld door onze sponsor Trofea Sportprijzen uit Almere. Voor de Master winnaars had onze sponsor F.I.T. Sportbalsem mooie bekers persoonlijk uitgezocht! Alle winnaars zijn bij de huldiging in het zonnetje gezet en er zijn foto’s gemaakt. Deze zijn onderaan dit bericht te vinden.

Veel spelers hebben ook baat gehad bij een bezoekje of behandeling door onze fysiotherapeut Milicia Lokker. Zij is werkzaam bij Veel Beter is vaker aanwezig bij Eredivisie wedstrijden van F.I.T. Almere en tijdens toernooien. Kijk voor meer informatie op https://www.veelbeter.nl/.