Badminton Vereniging Almere

Almeerder Noah Haase en BVA komen nieuw contract overeen

Noah Haase, geboren en getogen in Almere, komt al vanaf jongs af aan bij ons in de sporthal. Vanaf dat hij kan lopen, loopt hij al met een racket in z'n hand van vader Rob en een paar jaar later wordt hij dan echt lid van BV Almere. Noah is inmiddels 18 jaar geworden en heeft net zijn laatste Nederlandse Jeugdkampioenschappen (NJK) gespeeld.

Dat Noah een talent is, weet iedereen binnen badmintonnend Nederland. Dat liet hij vorige week nog maar eens zien tijdens zijn laatste NJK. In de single wist hij de finale te winnen met maar liefst 6 en 7 en ook met partner Flora Wang (DKC) en Tieme Holstege (eveneens BV Almere speler) pakte hij de triple. Drie eerste prijzen was dus het resultaat. Noah is verreweg de beste van Nederland in zijn leeftijd, maar timmert bij de senioren ook al aan de weg. Hij woont sinds dit seizoen op Papendal, waar hij school (5 HAVO) en badminton combineert. Dit jaar deed hij eindexamen in drie vakken en is daarvoor geslaagd. Volgend schooljaar doet hij er dan nog drie en hoopt daarna zijn HAVO diploma op zak te hebben.

De resultaten van Noah zijn uitstekend te noemen en dat heeft de technische staf doen besluiten om ook het contract van Noah, net als die van Dyon en Diede, open te breken en te verlengen. Daarmee heeft Noah voor de komende drie seizoenen weer een handtekening gezet onder het contract. Noah zegt zelf over de verlenging:

Ik ben heel erg blij dat ik bij BV Almere speel en zij het vertrouwen in mij hebben door mij een contract van drie jaar te bieden. Uiteraard zal ik ook in het buitenland competitie gaan spelen, voor met name de sportieve uitdaging. Echter zal ik de komende seizoenen ook zo veel als mogelijk voor BV Almere proberen uit te komen. Natuurlijk moeten toernooien, buitenlandse competitie, competitie in Nederland en de trainingen goed op elkaar worden afgestemd, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Ik heb een goede band met de coaches en we kunnen snel schakelen. Het team is jong en ik denk dat we echt potentie hebben voor de nabije toekomst. We zijn een hechte groep en ik ben blij daar onderdeel van te kunnen zijn. De supporters van BV Almere zijn betrokken en ik heb weer zin om in dit shirt uit te komen. Laat het seizoen maar komen. Eerst nog een korte vakantie... Daarna begint voor mij de voorbereiding op mijn laatste Wereld Jeugdkampioenschappen in de Verenigde Staten.

Uiteraard is Dave Khodabux, trainer/coach van F.I.T. Almere, zeer tevreden met de verlenging van Noah z'n contract. Dat geeft weer even lucht voor de nabije toekomst.
Noah is een jonge, leergierige speler, die naast de single ook inzetbaar is voor een dubbel of mix als het moet en dat is fijn om achter de hand te hebben. Er is in Nederland niemand van zijn leeftijd met deze potentie en we zijn dan ook blij dat hij bij BV Almere speelt. Wij wensen Noah veel succes de komende seizoenen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ronald op 20-06-2023 om 15:23 uur

    Mooi, Noah! Gefeliciteerd.

Reageer op dit bericht (“Almeerder Noah Haase en BVA komen nieuw contract overeen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)