Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Lancaster 2023

Van donderdag 20 juli t/m dinsdag 25 juli vonden de International Youth Games dit jaar plaats in Lancaster. Na de editie van vorig jaar, die georganiseerd was door en in Almere, was het nu de beurt aan Lancaster.

Het doel van de International Youth Games is elkaar ontmoeten en nieuwe vrienden maken met mensen uit andere landen en dat via sport. De kinderen sliepen in gastgezinnen en hebben het ontzettend naar hun zin gehad (lees reacties van de kinderen). Een week vol plezier en badminton stond voor de boeg!

Donderdag (vertrek)

Met een kleine delegatie spelers (33 inclusief leiding) werd op donderdagnacht om 4:00u afgereisd naar Lancaster. De badmintondelegatie, bestaande uit Tristan, Tieme, Caitlin en Madelinde onder leiding van Joost, had er zin in.

Na een 17 uur durende busreis waarin veel spelletjes werden gespeeld, Tieme veel sliep en Tristan op de boot op zijn Frans ‘one croissant’ bestelde kwam de Nederlandse delegatie aan in Lancaster. Joost nam op de heenweg het vliegtuig, omdat hij overdag nog moest werken (totale reistijd van 5u :)).

Bij aankomst werden alle spelers en leiders verdeeld over de gastgezinnen en werd het tijd om kennis te maken met de Engelse cultuur in Lancaster.

Vrijdag (competitie singles en openingsceremonie)

Op vrijdag stond de eerste competitiedag op het programma. Na een goede nachtrust, een Engels ontbijt en een lange warming-up was het tijd om te beginnen met de wedstrijden.

Door het kleine aantal deelnemers kregen de spelers de kans om tegen bijna iedereen te spelen. Uiteindelijk gingen de Nederlanders er twee keer met het goud vandoor (zowel de damessingle als de herensingle door Caitlin en Tieme ). De Denen pakten het zilver en brons.

Tristan vs een Deense jongen

Tieme vs een Deense jongen

Madelinde vs Caitlin voor een plek in de finale

In de avond stond de openingsceremonie op het programma. We werden vermaakt met een optreden van diverse dansgroepen waar acrobatische bewegingen afgewisseld werden met verschillende dansstijlen. Daarnaast werden de International Youth Games officieel geopend door de burgemeester.

Zaterdag (dubbel -en mixcompetitie + vrije avond/leadersparty)

Op zaterdag stonden de dubbel en mixdubbel op het programma. Ook hier werd het speelveld gedomineerd door de Nederlanders en Denen, waarbij aan het einde van de dag het goud voor het damesdubbel van Caitlin en Madelinde een feit was. Vanwege tijdgebrek zouden de finale herendubbel en de prijzen voor de mixdubbel op maandag gespeeld worden.

In de avond was er ruimte voor vrije invulling vanuit het gastgezin. De spelers hebben zich allemaal goed vermaakt en voornamelijk uitgerust na twee dagen badmintonnen.

Voor de leiders was er een leadersparty georganiseerd, die afgesloten werd met een uitje naar de pub en een kroeg waar gedanst werd.

Zondag (vrije dag en disco)

Op zondag was er een vrije dag voor iedereen van de badmintondelegatie. De kinderen en gastgezinnen hadden zelf een keuze wat te doen.

Er werden verschillende dingen ondernomen. Joost ging naar de sportschool met de Deense leider, Tristan en Tieme zijn naar een gamehall geweest en hebben de stad verkend. Madelinde is met haar host de stad in gegaan om te shoppen en Caitlin is bij haar host wezen kijken bij karate.

Caitlin en Tieme

Tristan en Madelinde

Met de hosts

In de avond was het tijd voor waar alle kinderen altijd naar uitkijken: de disco!

De plek waar de kinderen van de diverse landen elkaar nog beter leren kennen door te dansen en zingen op muziek die ze allemaal kennen. Het was kennelijk een warm feestje, want het grote deel van de avond waren de T-shirts van de jongens uit tijdens het dansen.

De kinderen hebben plezier gehad en dat is het belangrijkste. Er werden nieuwe vriendschappen gesloten.

Op maandag was het eerst tijd voor de hostdubbels. De kinderen werden gekoppeld aan hun eigen gastgezinnen om dubbels te spelen. Ook hier waren medailles te winnen en was het belangrijkste doel om plezier met elkaar te maken.

Maandag (dubbel en mix met de hosts, medailles en sluitingsceremonie)

Na de lunchpauze werd het finale herendubbel gespeeld die helaas gewonnen werd door de Denen. De mixdubbel werd gewonnen door Tieme en Caitlin en de Denen wonnen het zilver en brons.

In de avond was het tijd voor de sluitingsceremonie, waar we weer getrakteerd werden op een waar spektakel met acrobatische dansvoorstellingen. Na de sluitingsceremonie was het tijd voor het traditionele kleren wisselen, waarbij de kinderen hun eigen outfits ruilen voor die van een ander land.

Medaillespiegel

Dinsdag

Tijd om afscheid te nemen. Om 4:00u vertrok de bus weer terug naar Almere en om 22:00u kwamen we aan. Een geslaagde International Youth Games in Lancaster. Nieuwe vriendschappen gesloten en veel plezier gemaakt.

Thank you Lancaster!

Reacties van de kinderen

Tieme: “Vanaf het moment dat we aankwamen na de lange busrit voelde ik mij meteen heel welkom bij mijn gastgezin. We werden gelijk getrakteerd op heel veel eten en pruimen uit de tuin. We zijn samen met het gastgezin vrijdag avond naar een heel groot complex waar we veel spelletjes hebben gespeeld zoals sjoelen en midget golf. We zijn op de laatste avond met zijn alle uit eten gegaan en hebben we genoten van de Indische cousine. Overdag hebben we heel veel wedstrijden gespeeld, en zijn er veel prijzen gepakt door de Nederlanders. Ik heb een geweldige tijd gehad met de host familie en met de sporters uit andere landen. Voor mij is ook deze editie van de youth games zeker geslaagd.”

Tristan: “Ik zat in het gastgezin van de ouders van Liam (zie foto). Ze ontvingen ons donderdagavond erg goed en hebben veel verteld over de geschiedenis van Lancaster. We zijn die avond in de achtertuin gaan zitten en hebben de pruimen uit eigen tuin mogen proeven (die erg lekker waren). Tijdens de wedstrijden van vrijdag en zaterdag hebben ze ons ook erg aangemoedigd. Op zondag zijn we eerst naar een sportwinkel gegaan omdat Liam een nieuw racket nodig had. Daarna zijn we doorgereden naar een stadje onder Lancaster. Daar zijn we naar een soort gamehall gegaan met z’n vieren. Maandag waren ze er weer bij de wedstrijden. Na de sluitingsceremonie zijn we naar een Indiaas restaurant gegaan en hebben we daar lekker gegeten en gepraat over de afgelopen week. Ik vond het echt super leuk om mee te doen aan de Youth Games en Tieme en ik hadden een supergastgezin!

Madelinde: “Ik heb een super leuke week gehad in Lancaster. Het was een super gezellig gastgezin. Ze hebben mij een stuk van hun cultuur laten zien. Als we niet in de sporthal zaten, deden we spelletjes. Ik vond het super leuk om een andere cultuur te zien en mee te mogen maken.”

Caitlin: “Ik vond de Youth Games erg leu ken zou het de volgende keer weer doen. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden kunnen maken. In het gastgezin was het ook gezellig, ik heb hier nieuwe mensen ontmoet en het was een leuke ervaring.”

International Youth Games Rendsburg 2024

Volgend jaar vinden de International Youth Games plaats in Rendsburg (Duitsland) van maandag 22 juli t/m zaterdag 27 juli. Kinderen die geboren zijn in de jaren 2008, 2009, 2010 en 2011 kunnen meedoen.

Enthousiast geworden en meedoen volgend jaar? Neem contact op met Joost van Gelder. (joostvgelder@hotmail.nl)

Groepsfoto van spelers en leiders

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Pjotr op 01-08-2023 om 16:15 uur

    Wat een leuk artikel! En wat een prijzen :D :D

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Lancaster 2023 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)