Badminton Vereniging Almere

Nieuwe voorzitter recreanten

Na ruim 7,5 jaar neemt Geert Berghuis afscheid als voorzitter van de recreantenafdeling en als bestuurslid van de vereniging. Voor een opvolger hoefde hij niet lang te zoeken. Niet dat de mensen in de rij hebben gestaan voor deze functie maar tijdens een eerste zoektocht tijdens een recreantenavond was het Ronald Duijne die volmondig ja zei op de vraag van Geert of hij hem wilde opvolgen als voorzitter en bestuurslid.

Lid geworden op 1 november 2012 en toen voor het eerst serieus gaan badmintonnen. Een jaar lang 1x in de week training van René Jonker. En dat was niet zo eenvoudig zoals de meeste mensen denken dus moest heel wat leren. Dat moet ik trouwens nog steeds. Wel vaak last van mijn knieën maar het gaat.

Het was op 9 november 2015 dat ik benoemd werd tot voorzitter van de afdeling recreanten en tot bestuurslid. Als voorzitter van de recreantencommissie is mijn mooiste herinnering toch wel het invoeren van het digitale plansysteem. Het gedoe met die pasjes hangen waarbij de brutaalste altijd speelt, pasjes van een ander werden verhangen etc. behoort sinds de invoering (november 2017) tot het verleden. Het systeem is ontwikkeld door Vinay Rasiawan i.s.m. de recreantencommissie.

In mijn tijd als voorzitter heb ik altijd prettig samengewerkt met Peter van Soest, Erik Boers en Jenny Mustamu. Aan hun heb ik veel steun gehad en zonder had ik echt niet gekund. Ik bedank jullie dan ook voor jullie inzet en de ontelbare uren die jullie in de vereniging steken.

Nu ben ik ook vaak te vinden bij team 1, F.I.T. Almere. Daar maak ik foto's van uit- en thuiswedstrijden.
Verder houd ik me bezig met de website van de vereniging. Dat blijf ik doen.
Ook heb ik de laatste jaren mijn weg gevonden bij Badminton Nederland waar ik o.a. deel uit maak van het organisatiecomité van Yonex Dutch Open.

Naast het badminton ben ik ook nog actief met ander vrijwilligerswerk en dat wordt bij elkaar wat veel. Dus een goed moment om het stokje over te dragen aan de nieuwe voorzitter die zich hieronder voorstelt.

Geert Berghuis en Ronald Duijne

De oude (Geert Berghuis) en de nieuwe voorzitter (Ronald Duijne)

Even voorstellen!

Binnen het bestuur van onze vereniging worden de belangen van de recreanten vertegenwoordigd door de voorzitter van de recreanten commissie. Deze taak heeft Geert Berghuis vele jaren lang en met veel waardering op zich genomen. Nu vindt Geert het tijd voor iemand anders en is daarom op zoek gegaan naar een opvolger; dat ben ik geworden, Ronald Duijne.
De tijd gaat snel, zonder dat ik het door had ben ik al weer 9 jaar lid van de vereniging; badminton spelen bevalt mij dus prima. In het begin roestig want ik had jaren geen sport gedaan en dat lieten mijn spieren mij weten, tanden op elkaar dus. Met effect, want ik merkte dat ik ongemerkt toch steeds weer een stukje vooruit ging. Met dank aan onze geduldige trainers die je toch weer weten te bewegen een tandje meer te doen.

Maar ook sociaal blijkt badminton te bevallen, de derde helft is ook altijd leuk. Nu is voor mij de tijd om ook wat terug te doen voor de club. Per 1 augustus 2023 neem ik officieel de activiteiten van Geert over, maar voor die tijd hebben Geert en ik al gewerkt aan het opvolgen om er voor te zorgen de opvolging zo soepel mogelijk gaat. Toch zal er ongetwijfeld nog wel iets te leren voor mij overblijven. Ik weet mij in mijn taak gesteund door de leden van de recreanten commissie (Peter, Jenny en Erik) en andere vrijwilligers die tezamen alle taken op zich nemen waardoor wij als recreanten zorgeloos kunnen badmintonnen. Met dit stukje wil ik hen dan ook extra in het zonnetje zetten!

Rcie

Ronald Duijne, Peter van Soest, Jenny Mustamu en Erik Boers

Maar ook wil ik jullie vragen om je beschikbaar te stellen voor vrijwilligerswerk binnen onze club; vele handen maken licht werk. Wil je bijvoorbeeld meehelpen in onze club bar? Of wil je meehelpen bij toernooien? Heb je een idee voor een leuke activiteit? Loop dan eens bij ons langs. Op naar een mooi, nieuw, badmintonseizoen!

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. cock op 25-07-2023 om 16:28 uur

  Geert, ontzettend bedankt voor al het werk dat je hebt verzet en Ronald, veel succes!!

 2. Teus op 25-07-2023 om 20:28 uur

  Geert,
  Bedankt voor al die jaren dat je voor de recreanten gezorgd hebt.
  Ronald, je hebt het goede voorbeeld gehad , dat gaat vast helpen.
  Succes

 3. An Arissen op 26-07-2023 om 07:41 uur

  Beste Geert,
  Hartelijk dank voor al hetgeen je als voorzitter van de afdeling Recreanten voor onze vereniging gedaan hebt. En fijn dat je buiten het voorzitterschap nog actief blijft op diverse andere punten.

  Ronald, fijn dat je de ‘voorzittershamer’ van Geert hebt overgenomen. Veel succes, maar bovenal veel plezier toegewenst!

 4. Vinay op 26-07-2023 om 08:08 uur

  Geert, ook ontzettend bedankt voor al het werk dat je hebt verzet voor de vereniging. Je had altijd een luisterend oor voor een ieder en ging professioneel om met alle suggesties/opmerkingen van een ieder!
  Ronald, heel veel succes.

 5. John op 26-07-2023 om 19:27 uur

  Geert bedankt voor je jarenlange inzet voor onze recreanten.

  Ronald mooi dat jij je nu gaat inzetten voor ons, veel suc6

  En ook een bedankje voor jullie jarenlange inzet Peter, Jenny en Erik

Reageer op dit bericht (“Nieuwe voorzitter recreanten ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)