Badminton Vereniging Almere

Zilver voor Cheryl en brons voor Adam op Europese Spelen

Op de Europese Spelen in het Poolse Krakau hebben Cheryl Seinen en Adam Hall eremetaal veroverd. Cheryl moest in de finale met dubbelpartner Debora Jille haar meerder erkennen in de Bulgaarse zussen Stoeva en Adam verloor de halve finale in drie games met zijn dubbelpartner Alexander Dunn tegen de latere Deense winnaars Rasmussen en Astrup.

In de groepsfase bleven Cheryl en Debora ongeslagen door achtereenvolgens te winnen van Oostenrijk, Azerbeidzjan en Clara Azurmendi/Beatriz Corrales uit Spanje zonder gameverlies. Drie games in de kwartfinale waren nodig om Marran en Rüütel uit Estland te verslaan en dat was ook het geval tegen de hoger geplaatste Duitsen Linda Efler en Isabel Lohau.
En dat betekende een finaleplaats. Daar wachtten niemand anders dan de Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani Stoeva die de achttiende plaats bezetten op de wereldranglijst. Cheryl en Debora, inmiddels opgeklommen naar een 36e plaats kwamen in de eerste game met 21-7 duidelijk te kort maar herstelden zich knap in de tweede game. Maar de titel ging met 21-17 naar Gabriela en Stefani.

Mijn tweede European Games en de tweede finale! Helaas dit keer geen goud. Maar wat een prestatie hebben we neergezet en deze mooie zilver plak binnen gehaald. Aldus Cheryl.

Adam in actie op de Europese Spelen
foto: TeamGB / Sam Mellish

Adam won met Alexander van Tsjechië en Christo en Toma Junior Popov uit Frankrijk maar verloren van Polen. Toch leverde dat een kwartfinaleplaats op waarin ze Zweden versloegen. In de halve finale troffen ze de als eerste geplaatste Denen Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen. Die waren in drie games te sterk en veroverden uiteindelijk te titel.

Maar teleurgesteld was Adam niet: I'm really proud to be taking home a bronze from the European Games. We really put up a good fight in the semi final but it wasn't quite enough. Overall we showed a really good and consistent level across the week and we feel like we're on a really good path at the moment!

We feliciteren Cheryl en Adam dan ook met hun behaalde eremetaal.

Wil je alle uitslagen van het badmintontoernooi nog eens nazien kijk dan op de pagina van de European Games.

Reageer op dit bericht (“Zilver voor Cheryl en brons voor Adam op Europese Spelen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)