Badminton Vereniging Almere

Goed WK-debuut Kirsten de Wit

In het Deense Kopenhagen werd afgelopen week het WK badminton gehouden en daarin heeft Kirsten de Wit samen met Alyssa Tirtosentono de laatste zestien gehaald in het damesdubbel.

Vooraf was het nog even de vraag of Kirsten kon spelen omdat ze zes dagen voor de start van het toernooi een botbreuk in haar wijsvinger had opgelopen. Gelukkig kon zij dankzij de medische staf toch spelen, weliswaar niet honderd procent pijnvrij, maar goed genoeg om te spelen en zonder risico op verdere schade.

Na een solide overwinning in de eerste rond tegen een koppel van de Malediven met 21-13 en 21-10 was er in de tweede ronde een onverwachte walk-over tegen de nummers 9 van de wereld uit Thailand. Hierdoor stonden Kirsten en Alyssa ineens bij de laatste zestien op het WK, waarin zij als enige Europeanen tussen allemaal Aziaten mochten aantreden. In de 1/8 finale waren de nummers zes van de wereld, de Chinese dames Hang Shu Xian en Zheng Yu wel een maatje te groot (21-13, 21-10). Zij zouden later de bronzen medaille winnen.

Kirsten de Wit en Alyssa Tirtosentono

Kirsten en Alyssa tijdens hun partij in de 1/8 finale van het WK
foto Geert Berghuis

Kirsten en Alyssa hebben naast een mooi debuut op het WK met deze prestatie ook weer een mooie sprong op de wereldranglijst kunnen maken en zijn nu vanaf plaats 64 gestegen naar plaats 54 en krijgen hiermee zicht op een top-50 positie.

Bron: De Bunschoter (30 augustus 2023)

Volg Kirsten op Instagram

Reageer op dit bericht (“Goed WK-debuut Kirsten de Wit ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)