Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere goed uit de startblokken

F.I.T. Almere heeft zaterdagavond haar eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2023-2024 overtuigend met 6-2 gewonnen van Drop Shot. Uit in het Haagse Mariahoeve trad de gele brigade aan met een echt Almere team zonder inbreng van buitenlanders.

Cheryl Seinen en Kirsten de Wit

De dames dubbel van Cheryl Seinen en Kirsten de Wit mocht aantreden tegen Kelly van Buiten en Iris van Leijsen. Ondanks een 20-14 en 20-16 voorsprong werden beide games uiteindelijk maar met 21-19 gewonnen en kwam de wedstrijd niet in gevaar.

Alex Vlaar en Dyon van Wijlick

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Dijon van Wijlick aan tegen Freek Golinski en Nick Fransman. Na 5-5 was er met 8-11 een lichte achterstand. Bij Alex en Dyon ging het daarna goed draaien, een sterk aanvallende Alex en Dyon tegen een verdedigende Freek en Nick leidde tot een 21-17 winst.
De tweede game ging heen en weer tot 14-14, daarna liepen Alex en Dyon uit en wonnen met 21-17.

Dennis Koppen

Dennis Koppen liet als eerste heer de winst glippen tegen Nick Fransman. Na achterstand in de eerste game winst de hardwerkende Dennis met 22-20 te winnen. In de tweede game speelde bij Nick een blessure op waar Dennis niet goed raad wist met het veranderende spel van Nick. De derde game speelde Dennis weer meer zijn eigen spel en bouwde een mooie voorsprong op van 15-9, maar na 16-11 kwam Nick punt voor punt terug mede omdat Dennis leek te gaan forceren. Bij 18 was het weer gelijk, waarna Nick de wedstrijd met 19 naar zich toetrok. Respect voor Nick.

Novi Wieland en Aida Chen

Alida Chen speelde de eerste dames single tegen Novi Wieland. In de eerste game lag het initiatief bij Novi en pakte zij de game met 15. Alida vocht in de tweede game goed terug en er ontstond een mooi gevecht dat tot het eind gelijk opging. Helaas moet Alida met 20-22 aan het kortste eind trekken.

Noah Haase

De tweede single van Noah Haase tegen Lars Kros kende in eerste instantie geen problemen voor Noah (21-5), maar een 20-16 voorsprong in de tweede game bleek niet genoeg voor game winst (22-24). Noah stelde de derde game weer orde op zaken en won met solide spel ruim met 21-11.

Diede Odijk

De tweede single tussen Diede Odijk en Natalia Perminova ging in de eerste game lang gelijk op, toch was het Natalia die op 20-18 kwam. Diede vocht goed terug en won met 23-21. De tweede game speelde Diede steeds met een kleine voorsprong, kwam niet meer in problemen en won met gedegen spel met 21-16.

Cheryl Seinen en Alex Vlaar

Eerste mix Alex Vlaar en Cheryl Seinen wonnen zonder veel problemen van Lars Kros en Iris van Leijsen. In beide games werd steeds op ruime voorsprong gespeeld en uiteindelijk met 15 en 14 gewonnen.

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

In de tweede mix traden Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit aan tegen Freek Golinski en Kelly van Buiten. Na een 7-7 in de eerste game liepen Freek en Kelly uit naar 11-8. Na de 11 begon het bij Dyon en Kirsten goed te lopen en pakten ze de eerste game met 21-17. Dyon en Kirsten zette hun goede spel de tweede game goed door en liepen snel uit naar 19-9. Freek en Kelly kwamen nog iets terug maar de winst ging naar F.I.T. Almere met 21-15.

De start van het seizoen zit er op. Coach Dave Khodabux gaf aan dat het team goed uit de startblokken was gekomen, met nog ruimte voor verbetering, maar volgende week al weer een nieuwe test wacht uit in Den Haag tegen DKC.

De overige uitslagen en de stand bekijk je op toernooi.nl.

De foto's staan weer op website van badmintonenzo.

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere goed uit de startblokken ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)