Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere zet JNICE VELO met 6-2 opzij

F.I.T. Almere had zaterdagavond in een thuiswedstrijd tegen JNICE VELO uit Wateringen een aantal sterktehouders niet in de opstelling staan. Speler/coach Cheryl Seinen was vandaag naast Dave Khodabux coach, Dyon van Wijlick speelde in de Duitse competitie en Noah Haase is nog niet wedstrijdfit. Dus het was voor de coaches vooral even puzzelen voor de dubbels. Met wederom Jasper Koppen als invaller wist F.I.T. Almere, nummer 2 van de ranglijst, een mooie overwinning te pakken op de nummer 5 van de ranglijst.

Met topscheidsrechters Freek Cox en Paul de Kuyper op de scheidsrechtersstoel werd aangevangen met de wedstrijd.

Dennis Koppen en Alex Vlaar

In het herendubbel traden Alex Vlaar en Dennis Koppen aan tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Alex en Dennis hadden vanaf het begin de focus goed te pakken en kenden daarom weinig problemen met de VELO combinatie die met 9 en 13 ruim opzij werden gezet.

Kirsten de Wit en Diede Odijk

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk mocht aantreden tegen het ervaren koppel Myke Halkema en Milou Lugters. Na een gelijk oplopende strijd tot de 11 wisten Kirsten en Diede een klein gaatje te slaan die werd vastgehouden tot het eind. In de tweede game pakte de Almeerse dames gelijk een kleine voorsprong, VELO vocht nog even terug tot 14-13, waarna Kirsten en Diede met 7 punten op rij de wedstrijd in hun voordeel beslisten.

Dennis Koppen

Dennis Koppen kende als eerste heer ook tegen Mees Janssen een makkelijke avond. Vanaf het begin liet Dennis zien dat er weinig te halen was en wist twee keer met ruime cijfers de 3-0 binnen te slaan.

Diede Odijk

Diede Odijk had het daarentegen heel moeilijk tegen de in Almere geboren en getogen VELO speelster Amy Tan, die tegenwoordig in Delft studeert en uitkomt voor VELO. Diede kreeg geen grip op het stabiele spel van Amy en moest de partij met ruime cijfers aan Amy laten.

Jasper Koppen

Op papier was de partij tussen de twee linkshandige spelers Jasper Koppen en Dion Rovers een die lastig voorspeld kon worden. Jasper begon iets te afwachtend in de partij, maar nadat hij zelf meer tempo ging spelen trok hij de eerste game goed naar zich toe. De tweede game ging tot 18-18 lang gelijk met steeds maximaal 2 punten verschil. Met drie goeie rally’s en vooral een fantastische laatste rally met 2 sublieme reddingen van Jasper, tekende hij voor de winst.

Alida Chen

Alida Chen speelde de tweede dames single tegen de jarige Veda Diemel. In de eerste game wist Alida na een 10-11 met 5 punten op rij het gat te slaan en te behouden. De tweede game ging tot 14-14 lang gelijk op, waarna een demarrage van Alida ervoor zorgde dat voor de tweede keer 21-15 op bet bord kwam te staan.

Alex Vlaar en Kirsten de Wit

In de eerste mix was gekozen om Alex Vlaar en Kirsten de Wit te laten aantreden tegen Jim Middelburg en Milou Lugters. De eerste game ging lang gelijk op, maar toch moesten Alex en Kirsten de eerste game net aan Jim en Milou laten. Een tactische omzetting zorgde ervoor dat het initiatief aan de kant van Almere kwam. Ondanks dat de tweede game tot de 11 nog gelijk op ging, liepen Alex en Kirsten daarna ruim uit. In de derde game lag het initiatief ook steeds bij Alex en Kirsten, die de beslissende game met ruime cijfers pakten.

Alida Chen

De tweede mix van Jasper Koppen en Alida Chen die moesten proberen af te rekenen met Dion Rovers en Myke Halkema. Ondanks een 11-8 voorsprong in het eerste deel was het toch VELO die daarna het initiatief overnam en met 16-21 won. De tweede game liepen Jasper en Alida steeds 2 of 3 punten achter de feiten aan, die ook aan het eind nog op het scorebord stond, waarmee de eindstand uitkwam op 6-2.

Met deze 6-2 pakte F.I.T. Almere weer belangrijke punten en hopelijk kan het team volgende week zondagmiddag thuis tegen Amersfoort profiteren als dat weekend koploper DKC aantreedt tegen Duinwijck, waarmee F.I.T Almere gedeeld tweede staat.

Alle foto's zijn weer te bekijken op badmintonenzo.net en de stand en uitslagen vind je op toernooi.nl.

F.I.T. Sportbalsem

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere zet JNICE VELO met 6-2 opzij ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)