Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere gedeeld koploper na 8-0 zege op Amersfoort

F.I.T. Almere heeft zondagmiddag de maximale winst gehaald tegen nummer 6 van de ranglijst, Decorette BC Amerfoort en heeft zich naast DKC aan de kop van de ranglijst genesteld. Tevens is er een klein gaatje geslagen naar nummer 3 Duinwijck.

Coach Dave Khodabux sprak na afloop een goede focus in het team dat redelijk overtuigend de overwinning pakte. Eigenlijk kwam Amersfoort in geen enkele partij dicht bij de overwinning.

Alex Vlaar en Dennis Koppen

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Dennis Koppen aan tegen twee oud-Almeerders, Ruben Wijnands en Timo Stoffelen. Timo maakte vorig jaar nog deel uit van de gele brigade. Na 5-5 liepen Alex en Dennis vlot uit naar 11-5. Ondanks de grote voorsprong vocht Amersfoort zich terug naar 18-18 maar pakten Alex en Dennis met 3 punten op rij de eerste game. De tweede game werd weer snel een voorsprong gepakt en werd ruim met 21-13 gewonnen.

Diede Odijk en Kirsten de Wit

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk mocht aantreden tegen de twee linkshandigen Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos. Na een solide eerste game werden in de tweede game te veel ‘unforced errors’ gemaakt en ging deze game met 19-21 verloren. De derde game begon gelijk met een 5-0 voorsprong en werd zonder veel problemen vervolgens ruim gewonnen.

Jasper Koppen

Anticiperend op het verwachte draaien van de heren singles bij Amersfoort speelde Jasper Koppen eerste heer waardoor de te verwachten tegenstander Bart Hoksbergen werd. De eerste game had Bart niets in te brengen en werd het in ‘no time’ 21-8 voor Jasper. De tweede game ging helemaal gelijk op en werd nipt door Jasper met 19-21 verloren. Een sterke start van Jasper in de derde game brak het verzet, waarna Jasper naar 21-11 snelde.

Alida Chen

Alida Chen speelde de eerste dames single tegen Meike Versteeg. De eerste game ging tot 10-10 nog gelijk op, daarna liep Alida eenvoudig uit naar 21-11 game winst. In de tweede game liep Alida na 5-5 uit naar 11-5, dit verschil stond aan het eind van de tweede game nog steeds op het scorebord (21-15) en betekende weer een punt voor Almere.

Cheryl Seinen en Dennis Koppen

Dennis Koppen mocht, dit keer als tweede heer, aantreden tegen Timo Stoffelen. De eerste game was Dennis ongenaakbaar en wist met 21-6 te winnen. De tweede game was daarentegen veel spannender. Dennis speelde steeds met 2 punten voorsprong tot 14-12. Daarna scoorde Timo 4 punten op rij (14-16). Dennis stelde orde op zaken en stelde met 7 punten op rij de overwinning veilig.

Diede Odijk

De tweede single tussen Diede Odijk en Anouk van Wijk was wellicht de meest aan elkaar gewaagde partij van de dag. De eerste game ging lang gelijk op met steeds een minimale voorsprong voor Diede. Een verlenging bracht de 22-20 gamewinst. De tweede game een omgekeerd beeld, gelijk opgaand met steeds een kleine voorsprong voor Anouk. Bij 12-14 wist Diede met 4 punten op rij het initiatief te pakken en uiteindelijk met 21-17 voor de 6-0 te tekenen.

Alex Vlaar en Alida Chen

De eerste mix van Alex Vlaar en Alida Chen tegen Ruben Wijnands en Anouk van Wijk ging in de eerste game nog tot de 11-10 gelijk op, daarna pakten Alex en Alida snel 4 punten voorsprong, die tot het eind bleef staan (21-17). In de tweede game werd met goede aanvallende druk snel een 7-1 voorsprong gepakt en werd zonder al te veel problemen de tweede game met 21-9 gepakt.

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

De tweede mix van Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit werd een eenvoudige overwinning tegen Bart Hoksbergen en Renske Kwakkenbos die geen antwoord hadden op het snelle aanvallende spel van Dyon en Kirsten. Vrij vlot werd met 21-12 en 21-11 gewonnen.

Met deze 8-0 komt F.I.T Almere weer op gelijke hoogte met DKC, dat op zaterdagavond Duinwijck met 5-3 had verslagen. Volgende week moet worden afgereisd naar Wijchen om aan te treden tegen 2dA Smashing, de rode lantaarndrager van de eredivisie.

De foto's staan weer op badmintonenzo.net en alle uitslagen en de stand op toernooi.nl.

F.I.T.

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere gedeeld koploper na 8-0 zege op Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)