Badminton Vereniging Almere

Invallers geven kleur aan 7-1 overwinning op Smashing

F.I.T. Almere heeft zaterdagavond een 7-1 overwinning gepakt in de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager 2DA Smashing.

Door afwezigheid van Dyon van Wijlick, Noah Haase en Diede Odijk deed de coaching staf voor deze wedstrijd een beroep op de 17-jarige Joep Strooper en vaste invalster Rosalie Teuben. Bij Smashing stond invalster Ilse van Aarle aan de start. Het waren de invallers die kleur gaven aan deze wedstrijd en een goed niveau haalden. De gele brigade kende in de dubbels weinig problemen, maar van de 4 single partijen werden er wel 3 spannend, waarvan er 2 in winst werden omgezet en eentje nipt verloren ging.
Joep wist zijn debuut in de eredivisie op te sieren met 2 overwinningen en sprak na afloop: “Ik ben erg tevreden met mijn debuut en een mooie 7-1 overwinning, waar we met het team voor hebben gestreden”.

Alex Vlaar, Joep Strooprt

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Joep Strooper aan tegen Rune van Dalm en Casper Spaans zodat Joep zijn debuut kon maken tegen zijn trainingsmaatjes van de S-1 selectie. Na een 4-7 achterstand trokken Alex en Joep het initiatief naar zich toe en ging het snel naar 21-11. De tweede game ging tot 10-10 gelijk op, waar Alex en Joep met 4 punten op rij het gat sloegen en dat tot het eind in stand hielden (21-17).

Kirsten de Wit, Cheryl Seinen

Het damesdubbel van Cheryl Seinen en Kirsten de Wit mocht aantreden tegen Maureen Zewald en Katinka Moers. De Almeerse dames speelden de hele wedstrijd op voorsprong en gaven op de juiste momenten even gas als Smashing te dicht bij kwam.

Joep Strooper

Joep Strooper mocht aantreden tegen de ervaren Yannic Smeets. Joep pakte brutaal een voorsprong van 11-4, maar na 17-12 werd het toch nog 17-15, waarna Joep alsnog met 21-16 won. De tweede game ging tot 8-8 gelijk op, waarna Joep steeds 2 of 3 punten voorsprong nam, Yannick steeds weer terug kwam, maar Joep uiteindelijk verdiend met 21-19 won.

Alida Chen

Alida Chen speelde de eerste dames single tegen invalster Ilse van Aarle. Ilse liet zien niet te misstaan in de single in de eredivisie en liet een goed niveau zien. Alida moest alle zeilen bij zetten om Ilse van het lijf te houden. Na 21-23 in de eerste game, won Alida de tweede game ruim met 21-10. De derde game ging tot 17-17 gelijk op, waarna Alida met 3 punten op rij op matchpunt kwam en het derde matchpunt benutte (21-19).

Dennis Koppen

Dennis Koppen speelde tegen Rune van Dalm. Dennis liep snel naar 11-3 en pakte de eerste game eenvoudig met 21-13. De tweede game ging tot 9-9 nog gelijk op, daarna liep Dennis snel uit naar 17-10 om met 21-14 te winnen.

Rosalie Teuben

Rosalie Teuben mocht aantreden tegen Maureen Zewald. Dit zou op voorhand een lastige partij worden, maar Rosalie wist haar huid duur te verkopen en had uiteindelijk zelfs winstkansen. Na de eerste game steeds op achterstand te hebben gespeeld boog ze een 10-15 om in 21-19 winst. Na ruim verlies in de tweede game werd de derde game super spannend. In de derde game vocht Rosalie zich goed terug van 9-14 naar 14-14 om zelfs een 19-16 voorsprong te pakken. Toch was het Maureen die met 5 punten op rij uiteindelijk de winst pakte.

Cheryl Seinen, Dennis Koppen

De mix van Dennis Koppen en Cheryl Seinen tegen Yannic Smeets en Ilse van Aarle werd een relatief eenvoudige overwinning voor Dennis en Cheryl. Ondanks 15 en 16 tegenpunten was de wedstrijd geen moment spannend en werd er steeds met ruime voorsprong gespeeld.

Alex Vlaar, Kirsten de Wit

Ook de mix van Alex Vlaar en Kirsten de Wit tegen Teun Gootzen en Katinka Moers kende een zelfde beeld als de andere mix. Ook in deze wedstrijd 15 en 16 tegenpunten zonder dat de wedstrijd enig moment in gevaar kwam.

Doordat de gehele top-4 vandaag met 7-1 won betekent dit dat halverwege de competitie DKC en F.I.T. Almere gezamenlijk aan kop gaan van de eredivisie. Op 3 december gaan we weer verder met een thuiswedstrijd tegen Dropshot, de huidige nummer 4 van de ranglijst.

Alle foto's zie je op badmintonenzo.net en de overige uitslagen en de stand weer op toernooi.nl.

F.I.T. Sportbalsem

Reageer op dit bericht (“Invallers geven kleur aan 7-1 overwinning op Smashing ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)