Badminton Vereniging Almere

Eenvoudige overwinning F.I.T Almere tegen 2dA Smashing

F.I.T. Almere heeft zondagmiddag een 7-1 overwinning behaald in de thuiswedstrijd tegen 2dA Smashing waarbij verzuimd werd met 8-0 af te rekenen tegen de nummer laatst van de competitie.

Alleen de tweede game van Diede Odijk was nog enigszins spannend en Dennis Koppen leed een onverwachts verlies tegen Rune van Dalm waarbij een 20-14 voorsprong in de derde game niet voldoende bleek. De overige partijen gingen allemaal relatief eenvoudig naar de thuisclub.

Alex Vlaar en Dennis Koppen

In het herendubbel traden Alex Vlaar en Dennis Koppen aan tegen Yannic Smeets en Teun Gootzen. Smashing kon niet echt onder de druk van Alex en Dennis uitkomen die met 21-13 en 21-9 weinig problemen kenden.

Kirsten de Wit en Diede Odijk

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk mocht aantreden tegen Maureen Zewald en invalster Sterre Bang. Buiten het begin van de tweede game hadden de Wijchense dames geen antwoord op het spel van Kirsten en Diede die met 21-10 en 21-13 ruim de overwinning pakten.

Noah Haase

Noah Haase kende nog minder problemen in zijn single tegen Casper Spaans. De rustig rondspelende Noah liet Casper werken voor zijn punten. De 21-5 en 21-8 gaf het krachtsverschil duidelijk weer.

Alida Chen

Alida Chen mocht de degens kruisen met Leonie Rovers. In de eerste game wist Leonie nog even aan te haken en wist aan het eind nog iets terug te komen tot 21-17. De tweede game liet Alida zien dat er weinig te halen viel en won deze eenvoudig met 21-8.

Diede Odijk

Diede Odijk speelde op de andere baan tegen Maureen Zewald. Diede pakte in de eerste game al snel een mooie voorsprong en bouwde die goed uit naar 21-14. De tweede game startte Maureen voortvarend maar wist Diede een 5-8 weer snel om te buigen naar 9-9. Bij 12-14 had Diede een goede demarrage naar 16-14 en hield de 2 punten voorsprong tot 19-17. Maureen vocht zich terug maar in de verlenging was Diede toch de koelste (22-20).

Dennis Koppen

De verrassing van de middag was het verlies van Dennis Koppen tegen Rune van Dalm. Na een sterke start van Rune (4-10) knokte Dennis zich goed terug. Maar bij 17-17 liep Rune 3 punten uit en won uiteindelijk met 18-21. De tweede game geen vuiltje aan de lucht. Dennis won solide met 21-11 dus hoge verwachtingen voor de derde game. Toch ging deze tot 11-11 gelijk op en vanaf dat moment bouwde Dennis een mooie voorsprong op van 20-14. De bleek niet genoeg. De hardwerkende Rune werd beloond met slagen van Dennis die uiteindelijk ‘uit’ vallen waarbij hij duidelijk het initiatief had in de rally. Na 20-20 is uiteindelijk Rune het meest koelbloedig en wint met 21-23.

Alex Vlaar en Alida Chen

De mix van Alex Vlaar en Alida Chen tegen Yannic Smeets en Leonie Rovers werd een zeer reguliere overwinning voor de Almeerders. Met 21-14 en 21-13 werd het geen moment spannend.

Kirsten de Wit en Noah Haase

Ook de andere mix van Noah Haase en Kirsten de Wit tegen Teun Gootzen en Sterre Bang werd heel eenvoudig binnengeslagen. Noah en Kirsten sloegen met 21-10 en 21-8 het laatste punt van de dag binnen.

Met 4 punten voorsprong op Dropshot en 6 punten op Duinwijck lijkt de halve finale play-off veilig gespeeld en is het aan de geel-zwarte brigade volgende week uit tegen VELO in Wateringen om het thuisvoordeel in de laatste play-off wedstrijd te bewerkstelligen.

De stand en alle uitslagen: toernooi.nl
Alle foto's staan weer op badmintonenzo.net.

F.I.T. Sportbalsem

Reageer op dit bericht (“Eenvoudige overwinning F.I.T Almere tegen 2dA Smashing ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)