Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere tankt zelfvertrouwen tegen JNICE VELO

F.I.T. Almere heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen JNICE VELO de tweede plaats veiliggesteld. In een play-off tegen Dropshot (uit en thuis) zal nu mogen worden gestreden voor een plek in de finale tegen DKC dat zich rechtstreeks voor de finale heeft geplaatst als nummer 1 van de ranking.

In een sfeervolle ambiance werd met 6-2 afgerekend met VELO. Coach Dave Khodabux gaf na afloop aan dat het team goed zelfvertrouwen had getankt met het oog op de play-offs.

Dyon van Wijlick en Alex Vlaar

Almere startte sterk in de herendubbel van Alex Vlaar en Dyon van Wijlick tegen Jim Middelburg en Martin Bundgaard. Waar op voorhand op een superspannende wedstrijd werd gerekend waren Alex en Dyon ongenaakbaar. Met creatief aanvallend spel werd steeds op voorsprong gespeeld en pakten Alex en Dyon met 21-14 en 21-16 een zeer goede overwinning.

Kirsten de Wit en Diede Odijk

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk mocht op de andere baan aantreden tegen de het ervaren koppel Myke Halkema en Milou Lugters. Ondanks dat het initiatief bij Kirsten en Diede lag ging de eerste game redelijk gelijk op en werd het een krappe 21-19 overwinning. De tweede pakten Kirsten en Diede gelijk een grote voorsprong en speelden deze solide uit naar 21-13.

Jasper Koppen

Door de wedstrijdvolgorde werd gestart met de 2e heren en 1e dames single. Jasper Koppen speelde een spannende wedstrijd tegen Dion Rovers. Na een 17-21 en 21-13 moest een derde game de beslissing brengen. Jasper bouwde in de derde game op naar een mooie voorsprong van 14-8 maar de wedstrijd kantelde volledig naar 14-15. Het laatste racket van Jasper had geen lekkere bespanning meer en een racket wissel naar het racket van coach Dave Khodabux zorgde ervoor dat Jasper uiteindelijk de wedstrijd met 21-19 naar zich toe kon trekken.

Alida Chen

De mooiste partij van de dag kwam op naam van Alida Chen tegen Amy Tan waarbij Alida haar beste wedstrijd speelde van het seizoen. Alida en Amy en hebben eenzelfde soort speelstijl en er ontstond een fantastisch gevecht met twee goed rondspelende dames die de opening bij elkaar zochten en hierbij een hoog niveau haalden. Uiteindelijk bleek in de derde game Alida de langste adem te hebben en wist ze aan het eind van de derde game de volledig leeg gespeelde Amy op de knieën te krijgen. (17-21, 21-18 en 21-13).

Dennis Koppen

Dennis Koppen had op voorhand een taaie tegenstander in de vorm van Martin Bundgaard. De hardwerkende Dennis wist keer op keer een paar punten achterstand weg te werken maar moest uiteindelijk met 18-21 en 19-21 de partij toch aan Martin laten die op de beslissende momenten toch net iets over had.

Diede Odijk

Diede Odijk speelde de tweede dames single tegen Veda Diemel. In de eerste game speelde Diede gelijk naar een grote voorsprong (11-4) en ondanks dat Veda nog iets terugkwam werd het 21-16. Ook de tweede game werd 21-16 maar was het beeld totaal anders en spannender. Tot 13-13 ging de tweede game gelijk op en nam Diede toen pas afstand en tekende voor de 5-1 voorsprong.

Alex Vlaar en Alida Chen

De eerste mix van Alex Vlaar en Alida Chen werd een bijzondere wedstrijd. Door de emigratie van Jim Middelburg naar Australië had de VELO coach in deze laatste wedstrijd teruggegrepen op het succes koppel Jim Middelburg en Myke Halkema die de laatste jaren weinig samen speelden. Jim en Myke waren het duidelijk nog niet samen verleerd en Alex en Alida hadden in de eerste game moeite om een goed antwoord te vinden (14-21). De tweede game startte goed voor Alex en Alida die steeds op voorsprong speelden. Na 14-10 moesten Alex en Alida toch toe zien dat Jim en Myke op 15-15 weer langszij kwamen. Het eind van deze game werd bloedstollend met kansen voor beide kanten. Toch waren het Jim en Myke die met 24-22 aan het langste eind trokken in deze afscheidswedstrijd van Jim die na afloop werd gehuldigd.

Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick

De tweede mix van Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit tegen Dion Rovers en Milou Lugters werd een relatief eenvoudige overwinning voor Dyon en Kirsten. In beide games ging het de eerste punten nog even gelijk op en pakten Dyon en Kirsten een voorsprong die ze goed uitbouwden naar twee keer 21-14.

Dit was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en er wacht nu een tweeluik tegen BC Drop Shot voor een plaatst in de finale om het landskampioenschap. De eerste wedstrijd zal plaatsvinden over 2 weken in Den Haag. De tweede weekend van maart zal de return plaatsvinden.
Verdere informatie volgt later.

Alle foto's van de wedstrijd vind je weer op badmintonenzo.net en de andere uitslagen en de eindstand op toernooi.nl.

F.I.T. Sportbalsem

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. John op 28-01-2024 om 17:06 uur

  Gefeliciteerd met de 2de plek en playoff en daardoor een kans voor het spelen van de finale.

  Is het trouwens mogelijk om op onze site ook een link te maken om live te kijken als team 1 uit speelt?

  Geert kan je ook foto's laten zien van de tegenstanders per wedstrijd

  John

 2. Geert op 28-01-2024 om 17:28 uur

  Hoi John, als je op link onderaan het bericht klikt (badmintonenzo.net) dan zie je daar alle foto's van de wedstrijd en dus ook van de tegenstanders

 3. Geert op 28-01-2024 om 20:54 uur

  En John wat die link op de website voor uitwedstrijden betreft zal ik de mogelijkheden even bekijken.

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere tankt zelfvertrouwen tegen JNICE VELO ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)