Badminton Vereniging Almere

Ongelukkig verlies F.I.T. Almere tegen Duinwijck

F.I.T. Almere is 2024 niet goed uit de startblokken gekomen. In een thuiswedstrijd tegen regerend kampioen Duinwijck werd een 3-5 nederlaag geleden. Ondanks een stunt van Noah Haase tegen Aram Mahmoud maakten de Haarlemmers het verschil in de dubbels. Alle dubbels gingen verloren, terwijl hier zeker kansen lagen op overwinningen.

Noah Haase en Alex Vlaar

In het herendubbel traden Alex Vlaar en Noah Haase aan tegen Ties van der Lecq en Brian Wassink. Na verdeling van de eerste 2 games kwamen Alex en Noah in het begin van de derde game gelijk met 2-8 achter. Deze achterstand bleek te groot om nog in de buurt te komen van de Haarlemmers waardoor Alex en Noah deze wedstrijd met 16-21 aan Duinwijck moest laten.

Kirsten de Wit en Diede Odijk

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk tegen Imke van der Aar en Meerte Loos kende een goede start. Na een solide overwinning in de eerste game slopen er meer foutjes in het spel van Kirsten en Diede terwijl de Haarlemse dames steeds beter gingen spelen. Ook in deze partij zorgde een 0-5 aan het begin van de derde game ervoor dat er de hele tijd achter de feiten werd aangelopen. Ondanks dat Kirsten en Diede nog terugkwamen van 15-20 naar 19-20 ging de winst toch met 19-21 naar Imke en Meerte.

Dennis Koppen

Omdat Noah en Diede net hadden gespeeld werd gestart met de 2e heren single en 2e dame single. Dennis Koppen trad aan tegen Finn Achthoven. De eerste game speelde Dennis steeds met 1 of 2 punten voorsprong tot 15-14, waarna Dennis naar 20-14 snelde en met 21-15 won. De tweede game ging helemaal gelijk op en bracht een spannende verlenging de 23-21 overwinning voor Dennis.

Alida Chen

Op de andere baan speelde Alida Chen tegen Chloë Mayer. Alida wist op geen enkel moment echt in de wedstrijd te komen en wist niet onder de druk van Chloë uit te komen. Met twee keer 11-21 moest ze de overwinning ruim aan Duinwijck laten.

Noah Haase

De verrassing van de avond kwam op naam van Noah Haase die tegen oud-Almerespeler en Olympiër Aram Mahmoud mocht aantreden. In de eerste game leek een stunt nog niet in de maak, Aram won vrij overtuigend de eerste game met 12-21. In de tweede game ging Noah gevarieerder spelen, kwam 10-6 voor maar keek toch bij het coaching moment tegen een 10-11 achterstand aan. Daarna liep de wedstrijd helemaal gelijk op en pakte Noah uiteindelijk net aan met 21-19 de 2e game. De derde game verliep grillig, Noah ging van 7-9 naar 11-9, om vervolgens tegen een 11-15 achterstand aan te kijken. Noah vocht zich goed terug tot 15-15 en pakte bij 18-17 weer de eerste voorsprong. Noah bleef rustig terwijl Aram ging forceren, waardoor Noah uiteindelijk verdiend met 21-18 won.

Diede Odijk

Diede Odijk had Florine Wille als tegenstandster. Diede wist in beide games gelijk aan het begin een kleine voorsprong te pakken die ze rustig uitbouwde naar een overwinning. Met 21-13 en 21-10 was het uiteindelijk een ruime overwinning.

Alex Vlaar en Alida Chen

Met een 3-3 stand werd aan de mix dubbels gestart. Alex Vlaar en Alida Chen traden in de eerste mix dubbel aan tegen Ties van der Lecq en Imke van der Aar. Een 4-0 voorsprong werd door Duinwijck snel ongedaan gemaakt. Vanaf 10-11 pakten Ties en Imke een voorsprong. Ondanks dat Alex en Alida weer in de buurt kwamen moesten ze de eerste game met 18-21 afgeven. Ondanks een 11-9 in de tweede game pakte Duinwijck na de 11 de voorsprong en wonnen met 21-15.

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

In de tweede mix van Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit tegen Brian Wassink en Meerte Loos ging de eerste game tot 11-11 gelijk op. Daarna pakte Duinwijck 4 punten voorsprong die ze niet meer weggaven. In de tweede game pakte Dyon en Kirsten, ondanks niet lopende services, in het begin een voorsprong van 8-4. Vanaf 9-9 liep de tweede game volledig gelijk op, maar ging de 2e game uiteindelijk met 24-26 verloren. Vooral de services brak deze wedstrijd op.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort, die zaterdagavond 13 januari om 19:00 uur zal aanvangen in Sporthal Juliana van Stolberg in Amersfoort.

Kijk voor de andere uitslagen en de stand op toernooi.nl.
Alle foto's van de wedstrijd vind je weer op badmintonenzo.net

F.I.T. Sportbalsem

Reageer op dit bericht (“Ongelukkig verlies F.I.T. Almere tegen Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)