Badminton Vereniging Almere

Overwinning F.I.T. Almere op Amersfoort goede stap richting play-offs

F.I.T. Almere heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Decorette BC Amersfoort goede zaken gedaan met het oog op het veiligstellen van de play-offs. Met nog 2 rondes te gaan heeft F.I.T Almere een voorsprong van 5 punten op Dropshot en 7 punten op Duinwijck. Koploper DKC lijkt met 4 punten voorsprong te ver weg voor rechtstreekse plaatsing in de finale.

In tegenstelling tot de thuiswedstrijd had Amersfoort vandaag een beroep gedaan op TeamNL-speler Ruben Jille, die zijn sporen al ruimschoots heeft verdiend. Voor de 6-2 overwinning moest wel hard worden gewerkt, aldus captain Alex Vlaar, die zelf met Alida Chen met een mooie overwinning in het mixdubbel een belangrijk punt scoorde.

Dyon van Wijlick en Alex Vlaar

In het herendubbel traden Alex Vlaar en Dyon van Wijlick aan tegen Ruben Jille en Timo Stoffelen. De eerste game was nog voor Alex en Dyon met 21-15. In het begin van de tweede game kwam al snel het initiatief bij Amersfoort te liggen die hun voorsprong niet meer weggaven. Ook in de derde game was er weer snel de voorsprong voor Ruben en Timo, maar bij 7-13 vochten Alex en Dyon goed terug naar 15-14 voorsprong. Toch liep Amersfoort weer naar 16-20 en ging de partij met 19-21 naar de thuisploeg.

Diede Odijk en Kirsten de Wit

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk mocht aantreden tegen de twee linkshandigen Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos. Kirsten en Diede liepen gelijk snel uit naar 11-3 en wonnen vervolgens met 21-14. De tweede game ging tot 7-7 nog even gelijk op maar daarna pakten de Almeerse dames een voorsprong en bouwden die uiteindelijk nogmaals uit naar 21-14.

Noah Haase

Door de wedstrijdvolgorde werd gestart met de 2e heren en 2e dames single. Noah Haase had invaller Richard Winkoop als tegenstander en kende weinig problemen met Richard. Ondanks dat Richard probeerde zijn beste spel te spelen en een paar mooie punten maakte was Noah simpelweg een maatje te groot voor zijn tegenstander. Met 21-7 en 21-12 gaf de stand dat ook weer.

Alida Chen

Alida Chen speelde de tweede dames single tegen Anouk van Wijk. De eerste game ging nog lang gelijk op, totdat Alida bij 12-12 een gat sloeg naar 16-12. Anouk kwam terug tot 16-16, maar het was weer Alida die naar 20-16 uitliep en met 21-17 won. De tweede game ging nog tot 7-7 gelijk op maar daarna bouwde Alida een mooie voorsprong op en liep solide uit naar 21-13 en tekende voor de 3-1 voorsprong.

Dennis Koppen

Dennis Koppen mocht, net als in de thuiswedstrijd, aantreden tegen oud-Almeerder Timo Stoffelen. Deze wedstrijd werd een zeer solide overwinning voor Dennis met twee keer 21-16. Beide games kende eenzelfde beeld. Dennis pakte in beide games onder de 11 al een kleine voorsprong en bracht deze zonder in problemen te komen naar de eindstreep.

Diede Odijk

Op de andere baan mocht Diede Odijk de degens kruisen met Meike Versteeg. De eerste game was een compleet gelijk opgaande game tot 18-18, met maximaal 2 punten verschil tussendoor. Toch was het Meike die met 3 punten op rij de eerste game pakte (18-21). De tweede game een ander beeld; het zelfvertrouwen bij Meike en een zoekende Diede. Na een snelle achterstand wist Diede geen vuist meer te maken (11-21).

Alex Vlaar en Alida Chen

De eerste mix van Alex Vlaar en Alida Chen tegen Ruben Jille en Renske Kwakkenbos was op voorhand een lastige partij. Al snel werd tegen een 4-9 achterstand aangekeken maar met tactisch goede oplossingen wisten Alex en Alida terug te vechten naar 11-11. Na 12-12 werd een voorsprong gepakt van 3 punten en met 21-17 gewonnen. In de tweede game werd bij 6-6 met slim spel en fouten bij de tegenstanders een gat geslagen naar 13-6. Ondanks dat Ruben en Renske nog iets inliepen kwam de overwinning niet meer in gevaar (21-15).

Kirsten de Wit en Dyon van Wijlick

De tweede mix van Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit tegen Ruben Wijnands en Anouk van Wijk werd een spannende partij. Zowel in de eerste als in de tweede game wisten Dyon en Kirsten net boven de 11 het gat te slaan en ondanks de leuke en spannende rally’s wisten Dyon en Kirsten hun voorsprong goed te consolideren en de 6-2 op het scorebord te noteren.

Volgende week zondag is om 14:00 uur de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. F.I.T Almere ontvangt rode lantaarndrager 2dA Smashing uit Wijchen. De week daarna is de laatste wedstrijd uit tegennummer 5 van de ranglijst, JNICE VELO.

Alle foto's van de wedstrijd te bekijken op badmintonenzo.net en de stand met alle uitslagen op toernooi.nl

F.I.T. Sportbalsem

Reageer op dit bericht (“Overwinning F.I.T. Almere op Amersfoort goede stap richting play-offs ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)