Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere naar finale landkampioenschap!

De spelers van Almere en Drop Shot hebben zaterdagavond het ruim opgekomen publiek getrakteerd op een spetterende badmintonavond met veel spannende wedstrijden waarbij Almere als winnaar uit de bus kwam. F.I.T Almere had, na de overwinning in de eerste play-off wedstrijd, aan 4 punten genoeg om zich te plaatsten voor de finale van het landkampioenschap.

F.I.T. Almere

Een goede start met 2 overwinningen in de dubbels legde de basis voor de plaatsing. Na de overwinning van Dennis Koppen in de tweede heren single mochten Alex Vlaar en Cheryl Seinen het verlossende 4e punt in de eerste mix binnenslaan en konden de Almerespelers en fans een feestje vieren. Coach Dave Khodabux gaf aan supertrots te zijn op het behaalde niveau en resultaat van zijn ploeg. Over 2 weken mag F.I.T Almere in Den Bosch aantreden tegen DKC, dat zich al eerder als winnaar van de competitie, rechtstreeks had geplaatst voor de finale.

Dyon van Wijlick en Alex Vlaar

In het herendubbel traden Alex Vlaar en Dyon van Wijlick, net als in de eerste play-off wedstijd, aan tegen Schotse broers Adam en Ciar Pringle. Ook nu begonnen Alex en Dyon met goed aanvallend en creatief spel. Waar de heenwedstrijd vervolgens kantelde wisten Alex en Dyon nu wel door te drukken en wonnen de eerste game met 21-14. De tweede game ging tot 5-5 nog even gelijk op, maar daarna werd er voorsprong gepakt van 3 punten, die aan het eind van de game nog iets werd vergroot naar 21-16.

Cheryl Seinen en Kirsten de Wit

Het damesdubbel kende een andere opstelling ten opzichte van de heenwedstrijd doordat Cheryl Seinen nu naast Kirsten de Wit stond. Bij Dropshot kreeg Kelly van Buiten nu Rosy Oktavia Pancasari aan haar zijde, die ook de eerste wedstrijd ontbrak. De eerste game konden de dames van Dropshot het tempo van Cheryl en Kirsten niet volgen en werd een eenvoudig 21-10. Kelly en Rosy kwamen in de tweede game beter in hun spel, waar Cheryl en Kirsten wat meer fouten begonnen te maken en de tweede game met 16-21 naar Drop Shot ging. De derde game pakten Cheryl en Kirsten snel 3 punten voorsprong en wisten hun kleine voorsprong de gehele derde game steeds vast te houden en met 21-17 de 2-0 op het scorebord te zetten.

Noah Haase

Eerste heer Noah Haase speelde wederom tegen Nick Fransman en dit werd een heel mooie partij met vooral goed verdedigend werk en mooie acties bij het net. Ondanks 1 gamepoint voor Noah in de eerste game was het toch Nick die met 21-23 die aan het langste eind trok. Nadat Noah de tweede met 21-15 naar zich toe had getrokken moest een derde game de beslissing brengen. Ondanks dat Nick steeds op kleine voorsprong speelde stond het uiteindelijk toch 12-12. Na 13-14 plaatste Nick een demarrage en trok met 7 punten op rij de overwinning naar zich toe.

Diede Odijk

Diede Odijk speelde vandaag tegen de sterke Rosy Oktavia Pancasari (World Ranking 79), die pas voor de derde keer haar opwachting maakte in de eredivisie dit jaar. Diede startte sterk en liep goed mee tot 9-9. Daarna pakte Diede brutaal een voorsprong, maar Rosy wist een 16-13 voorsprong voor Diede toch om te buigen naar 17-21 winst. De tweede game liep Rosy, die een iets hoger tempo ging spelen, snel weg en tekende met 9-21 voor de 2-2.

Dennis Koppen

Dennis Koppen mocht vervolgens aantreden tegen Lars Kros. Net als in de heenwedstrijd waren de 2 heren aan elkaar gewaagd en ging het gelijk op, waarbij het gat nooit meer was dan 3 punten. Bij 17-17 sloeg Dennis met 3 punten op rij toe om met 21-18 te winnen. De tweede game eenzelfde beeld van een gelijk oplopende game, maar wel waarbij het initiatief steeds bij Dennis lag, die steeds de speler met de kleine voorsprong was en ook het initiatief in de partij had. Ook deze game werd met 21-18 gewonnen, waardoor F.I.T. Almere nog 1 punt nodig had.

Alida Chen

Dit punt kon al komen uit de wedstrijd van Alida Chen tegen Novi Wieland. Alida pakt gelijk een grote voorsprong (11-2) en wist Novi steeds goed onder druk te zetten en met 21-13 de eerste game te pakken. De tweede game een omgekeerd beeld, waar Novi de eerste game veel fouten maakte, begon nu Alida foutjes te maken en keek de hele game tegen een achterstand aan en verloor met 15-21. Alida startte de derde game fantastisch en pakte een 9-2 voorsprong en stond bij de wissel van kant op 11-5. Toch vocht Novi terug en was bij 12-12 alweer langszij. De wedstrijd kroop vervolgens naar een apotheose van 16-16, 17-17, 18-18 tot 19-19, waarna Novi het koelbloedigst was en met 19-21 de stand weer gelijktrok naar 3-3.

Alex Vlaar en Cheryl Seinen

De mixen moesten daarna de doorslag geven en werden op beide banen tegelijk gestart. Drop Shot had zijn mixen gedraaid waardoor Alex Vlaar en Cheryl Seinen mochten aantreden tegen Ciar Pringle en Iris van Leijsen, die normaal tweede mix spelen. Op de andere baan mochten Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit spelen tegen Adam Pringle en Kelly van Buiten.
Als snel werd duidelijk dat Alex en Cheryl een maatje te groot waren voor Ciar en Iris. Vrij eenvoudig werd naar een 21-7 overwinning in de eerste game uitgelopen. En bij 13-6 voorsprong in de tweede game was ook op de andere baan de eerste game afgelopen. Na een compleet gelijkgaande game tot 19-19 moesten Dyon en Kirsten met 19-21 de eerste game aan Adam en Kelly laten. Er werd nog wel gestart met de tweede game maar na een paar punten werd de beslissing op de andere baan gemaakt, waar Alex en Cheryl met 21-11 de plaatsing voor de finale veiligstelden en de tweede mix vervolgens werd afgebroken.

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit

Op de baan werd een mooi feestje gevierd door de spelers en coachingstaf van Almere en werd door beide teams het publiek bedankt. Wat mij betreft ook een dank aan de spelers die er mooi schouwspel van hadden gemaakt in deze play-off wedstrijd en de schrijver van het verslag vindt het dan ook jammer dat de bond, in al zijn wijsheid, heeft besloten van af volgend seizoen geen halve finales meer te spelen, maar direct een finale tussen nummer 1 en 2. De sfeer van de uit- en thuiswedstrijd in eigen omgeving, de gezelligheid in de kantine achteraf zijn ook voor clubs en spelers de krenten in de pap.

Op zaterdag 23 maart is de finale in de Maaspoort in Den Bosch. Kom team 1 aanmoedigen. Meer informatie volgt later.

De uitslagen kan je nog eens nakijken op toernooi.nl.
De foto's van de wedstrijd staan weer klaar op badmintonenzo.net.

F.I.T. Sportbalsem

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere naar finale landkampioenschap! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)