Badminton Vereniging Almere

Erik Staats

Naam Erik Jan Staats
Geboortedatum 24-01-1981
Geboorteplaats Het mooie Amsterdam
Huidige woonplaats Almere
Getrouwd Jazeker, met de zus van…..Yvonne Sie.
Getrouwd met Shirley Staats-Sie
Broers en zussen Mariska Staats en George Staats (hebben ook gebadmintond)
Erik Staats

Tot afgelopen jaar heb ik vanaf mijn zevende jaar onafgebroken gebadmintond. Ik heb tot mijn 17e jaar in de Nationale Selectie gezeten en heb vele jaren vijf dagen in de week getraind. Daarna heb ik jaren eredivisie gespeeld in team 1 van de BV Almere. Na 22 jaar op hoog niveau gespeeld te hebben, heb ik enorm veel zin om als trainer/coach aan de slag te gaan. Mijn TC 1 diploma heb ik al tien jaar in mijn bezit (en ook jaren training geven op de BV Almere) en ik wil nu graag mijn SL 4 diploma behalen.

Ik kijk daarom enorm uit om stage te lopen bij de Badminton Academy Flevoland. Onder begeleiding van Rick Prins hoop ik veel te leren en mijn kennis en ervaring over te brengen aan deze talentvolle groep badmintonners. Overigens zal ik als assistent coach meelopen met team 1, dat onder begeleiding staat van topcoach Rick Prins. De verwachting van team 1 van de BV Almere zijn hooggespannen en ik ben zeer enthousiast dat ik daarbij kan zijn. Niet als speler, maar nu als assistent coach.

Naast het feit dat ik veel tijd besteed aan badminton, wordt er natuurlijk ook nog gewerkt. Ik werk als accountmanager bij Hako BV (www.hako.nl). Hako BV is fabrikant van industriële reinigingsmachines, zoals veegmachines, schrobmachines, stofzuigers enzovoort.

Zijn er nog vragen onbeantwoord voor u? Ik ben ongetwijfeld in de sporthal te vinden ;-).
Met sportieve groet,
Erik Staats