Badminton Vereniging Almere

Justin Teeuwen

Ik ben vroeg begonnen met badmintonnen toen ik 6 jaar was. Ik ben op badminton gegaan door m'n zus, die zich had op gegeven voor badminton via de sportzapper van school. Ik ging altijd elke zaterdagochtend mee en pakte ook al snel een racket en mocht even later ook mee doen en zo ben ik begonnen bij BC GO! in Groningen die mij nog steeds heel erg veel steunt.

Vanaf toen ben lekker wezen badmintonnen en werd ik een paar jaar later uitgenodigd om mee te doen aan de breedtetraining waar ik uiteindelijk maar een paar keer ben geweest, want ik mocht gelijk verder naar het RTC/JTC. Ik moest daar elke maandag en vrijdag trainen tot ik 13 was en ik mocht voorspelen voor de selectie, maar ik werd niet geselecteerd.

Het jaar daarna ging ik bij Badmintonschool Emmen trainen en in dat jaar kreeg ik nog een kans om voor te spelen voor de selectie en werd ik wel geselecteerd. Ik werd toen 2e jaars U15 en zat dus in de selectie.

Daarna elke woensdag naar Arnhem, naar Sportcentrum Papendal, om daar elke week een training te doen met alle spelers van de nationale selectie.Tot ik aan het einde kwam van m'n eerste jaar U17 en werd gevraagd om op Papendal te komen wonen en trainen. Vanaf mijn 2e jaars U17 woon ik op papendal en deed ik alle trainingen daar.

Ondertussen heb ik daar 2 jaar gezeten. Ik woon inmiddels niet meer op Papendaal, maar op mezelf in Arnhem.

Hoe ik het beste wakker kan worden

Dat kan ik gewoon niet, ik snooze wel 3/4 keer voordat ik er echt uit moet. Daarom zet ik me wekker een half uur voor tijd.

Wist je dat