Badminton Vereniging Almere

A1 wint Nederlands Kampioenschap Regio Masters 2006

In een snikhete sporthal zijn afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen Regio Masters 2006 gespeeld.

De A1 en de A2 deden in de juniorenklasse mee. Op zaterdag waren de beide teams ingedeeld in poules. De A2 begon om 10.00 uur en wist de eerste poulewedstrijd te winnen. In de tweede poulewedstrijd kwamen zij uit tegen het sterke Amersfoort. Zij moesten de winst overlaten aan Amersfoort en eindigden op een tweede plaats in de poule.
De A1 wist beide poulepartijen overtuigend te winnen. Een doodzieke Thijs Maassen moest vroegtijdig zijn deelname aan de Regio Masters beëindigen. Enorm sneu. Via de mobiele telefoon werd Thijs volledig op de hoogte gehouden van de prestaties van de A1. Zowel de A1, die als eerste in de poule eindige, als de A2, die als tweede in de poule eindigde moesten zondag weer terugkomen om kruisfinales te spelen.

De A1 en de A2 kwamen oog in oog met elkaar te staan. Dit was tijdens de competitie ook al twee keer gebeurd en zowel de A1 als de A2 hadden toen beide een overwinning op hun naam staan. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Nikki v.d. Ven en Michael Willig moesten het opnemen tegen Steven van Puffelen en Deborah v.d. Wal. Dit eindigde in een 1-0 overwinning voor de A1. Leroy moest het opnemen tegen Boyd. Dit was een enorm leuke wedstrijd waarin veel spannende rally’s te zien waren. Leroy wist deze partij in twee sets te winnen. Het was dus 2-0 voor de A1. De vrouwenenkel ging tussen Sylvia en Rinske. Rinske wist in twee sets het 3e punt voor de A1 in de wacht te slepen. Gejuich bij de A1 want de finaleplaats was bereikt. De herendubbel tussen Boyd/Jos tegen Leroy en Michael eindigde in een overwinning voor de A2. De vrouwendubbel tussen Rinske/Sanne tegen Deborah en Madelon eindigde in een overwinning voor de A1.

Michael, Sanne, Leroy, Rinske en Nikki

De finalepartij ging uiteindelijk tussen de A1 en de BC Amersfoort. De eerste mix was een hele snelle overwinning voor Amersfoort. Een 0-1 achterstand dus. De mannenenkel ging tussen Leroy en Lennart Bijkerk. Leroy stond zijn mannetje en wist in twee sets te winnen. Rinske kwam uit tegen Lize Wijker en Rinske wist eenvoudig de overwinning naar zich toe te halen. Een 2-1 tussenstand. De herendubbel tussen Stanly Bakker/Lennart Bijkerk tegen Michael Willig en Leroy Brom werd een keurige overwinning in twee sets voor de A1. De titel Regio Master 2006 was binnen voor de A1.
De vrouwendubbel tussen Rinske/Nikki en Esther Engelman/Chantal Rensink werd in 3-sets gewonnen door Amersfoort. Een prachtige prestatie van onze A1.

De A2 wist in de strijd om de 3e en 4e plaats van de Regio Masters de 3e plaats naar zich toe te halen door met 3-2 te winnen van De Zwaluwen.

Boyd, Jos, Steven, Sylvia, Deborah en Madelon

De A1 werd gecoacht door Roy Calbo die op beide dagen aanwezig was. Mede dankzij de aanwijzingen van Roy wist de A1 de Regio Master titel naar zich toe te halen. Roy, namens de kinderen van de A1 heel erg bedankt.

De A2 werd gecoacht door Joost Berkelmans. Ook Joost willen wij graag hierbij bedanken voor al zijn coachwerk. Fantastisch dat zo’n jonge coach samen met de A2 een prachtige 3e plaats weet te behalen.

Jos, Sylvia, Boyd, Steven, Madelon, Michael, Deborah, Leroy, Rinske, Sanne en Nikki

Het was afzien dit weekend door de enorme warmte in de zaal, zowel voor de ouders als de kinderen. Al met al kan er worden teruggezien op een leuk en goed georganiseerd toernooi. Ook willen wij Thijs graag beterschap wensen en hem bedanken voor zijn inzet.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. ronald blok op 11-06-2006 om 19:57 uur

  He toppers, gefeliciteerd met de behaalde titel.
  Gaan jullie nu door voor de europeesche titel??

 2. David op 11-06-2006 om 21:16 uur

  Gefeliciteerd Almere A1 en A2! Ook alle andere prijswinnaars van harte.

 3. Thijs op 11-06-2006 om 21:39 uur

  Gefeliciteerd hoor.
  Ik vind het hardstikke jammer dat ik na de eerste poulewedstrijd niet meer heb kunnen spelen.
  Maar uiteindelijk hebben de anderen prachtig de Titel binnengesleept. Ik ben weer bijna beter, alleen nog wel wat slappe spieren e.d.
  maar ik ga nu maar eens mijn bedje opzoeken en dan zien we wel hoe het morge gaat.
  Volgend jaar ga ik er alles voor doen om met de nieuwe A1 de beker weer in Almere te houden.

 4. Pieter Jan op 12-06-2006 om 11:08 uur

  eey goed gedaan hoor
  Gefeliciteerd!

 5. jos K. op 12-06-2006 om 13:23 uur

  gefeliciteerd A1 :D het was weer een leuke wedstrijd tegen jullie, jammer dat we verloren hebben :P maarja, 1e en 3e is ook niet verkeerd :P

Reageer op dit bericht (“A1 wint Nederlands Kampioenschap Regio Masters 2006 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)