Badminton Vereniging Almere

Team 17 succesvol op clubkampioenschappen

Zondag 4 maart werden de clubkampioenschappen voor spelers van de vierde en vijfde klasse gehouden. Voor team 17 werd het een dag met een gouden randje en de bekroning van een succesvol badmintonjaar.

Maar liefst vijf van de uit zes personen bestaande formatie sleepten een prijs in de wacht; hiermee hun goede vorm en de doorgemaakte progressie in hun prestaties onderstrepend. Was het vorig jaar nog ongewis wat dit team, bestaande uit louter nieuwelingen aangevuld met twee oudgedienden zou presteren, gaandeweg de competitie bleek dat de formatie hoge ogen ging gooien en zich zelfs ging bemoeien met de strijd om de eerste plaats. Na een spannend competitieslot werd het uiteindelijk een eervolle tweede plaats.

Chris Elward, Patricia Michaël, Cindy Voskuijl, Dasvie Soemantri en Hans Oudijk

Van links naar rechts de gelukkige Chris Elward; Patricia Michaël; Cindy Voskuijl en Dasvie Soemantri. Op de voorste rij een trotse Hans Oudijk.
(foto door Beata Karolczyk)

In deze clubkampioenschappen verraste Hans Oudijk vriend en vijand door kampioen in het enkelspel te worden. Hij steeg boven zichzelf uit door in een ongekend harde strijd de favoriet Herman Bertsch te kloppen. Oudijk bevestigde daarmee zijn goede seizoen dat ondermeer resulteerde in een tweede positie in de Hodal Cup.

Chris Elward en Dasvie Soemantri, ongeslagen in de competitie, combineerden een ijzersterke verdediging met een slim uitgekookt aanvalspel en versloegen in een aantrekkelijk schouwspel het koppel Tom Spenner en Glenn Tjitrodipo, de winnaars van vorig jaar.

Runners up in de damesdubbel werden Patricia Michaël en Cindy Voskuijl. Een groot compliment voor de dames die vorig jaar door teamcaptain Oudijk uit de recreanten werden geplukt. “Zij hebben hun overstap volkomen waargemaakt en ik ben trots op ze!” verklaarde de blije Oudijk, die naast hun charmes vooral de vechtersmentaliteit en het doorzettingsvermogen van de dames roemde.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jolanda op 06-03-2007 om 20:09 uur

    Gefeliciteerd met jullie prijzen Chris, Dasvie, Hans, Patricia en Cindy!!!

    Jullie zijn niet alleen GROTE winnaars, maar vooral ook een BIJZONDER GEZELLIG en SPORTIEF team!

  2. Henk Staats op 07-03-2007 om 09:31 uur

    Alle winnaars gefeliciteerd.
    En Hans Oudijk je weet, ook volgend seizoen weer competitiespelen en stukjes schrijven. Dat is een bestuursbesluit.

Reageer op dit bericht (“Team 17 succesvol op clubkampioenschappen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)