Badminton Vereniging Almere

Marcel Smouter breekt landelijk door

Binnen BVA is Marcel Smouter een bekend persoon. Inmiddels heeft badmintonnend Nederland ook gehoord van deze sporter die zijn sport met inzet en grote passie bedrijft. Het afgelopen badmintonseizoen 2006–2007 is voor rolstoeler Marcel Smouter zeer succesvol verlopen.

Marcel werd met afstand kampioen in de B klasse in de herenenkel en de herendubbel. Van de zeven vastgestelde rankingtoernooien wist hij er vier winnend in het enkelspel af te sluiten en zes in het dubbelspel. Eén toernooi moest hij door blessureleed laten schieten. Door de goede resultaten promoveerde hij naar de A klasse.

Marcel Smouter

De verrichtingen van Marcel Smouter bleven in den lande niet onopgemerkt. Enkele weken geleden ontving hij een uitnodiging van de NBB om aan de centrale training mee te doen. Smouter toonde zich blij verrast. “Dit opent de deuren tot een internationaal avontuur”. Smouter hoopt erop dat zijn prestaties zullen leiden tot een uitzending naar wedstrijden in het buitenland zoals Israël en Duitsland.

Tot slot zegt Smouter nog iets in petto te hebben waardoor hij verwacht nog meer progressie te zullen maken. Hij moet dit echter nog even voor zich houden. Binnenkort horen we hier meer over.

Tot nu toe 14 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cindy Voskuijl op 05-09-2007 om 14:57 uur

  Marcel; heel veel succes!! Go for it, ik duim voor je!

 2. Henk Staats op 05-09-2007 om 15:16 uur

  Kom op Marcel, dat wordt voor jou ook de Wall of fame.

 3. Jos Wu op 05-09-2007 om 15:49 uur

  Hoi Marcel,
  Slechts 1 woord: SUUUUUUPER!
  Heel veel succes.
  Laat eens weten wanneer en waar je speelt. Dit voor je FANS!

  Jos en Rene Wu

 4. Esther op 05-09-2007 om 18:45 uur

  Marcel, wat een goede resultaten!! GEFELICITEERD!

 5. ronald op 05-09-2007 om 19:26 uur

  Op zo'n leeftijd nog flinke progressie boeken???????

  Ik denk dat ik vanavond maar ga trainen. Wellicht zit het er voor mij ook nog in. Ik had de hoop al opgegeven.

  He marcel, klasse.

  Heel veel succes met de trainingen en de komende wedstrijden/toernooien. ;)

 6. fam.wijnands op 06-09-2007 om 06:34 uur

  Veel succes Marcel! We horen wel waar we je kunnen aanmoedigen! gr John, Paula en Ruben

 7. Ilona op 06-09-2007 om 22:56 uur

  Ik ben trots op je kanjer!!

  xxxx JD

 8. Marcel Smouter op 06-09-2007 om 23:15 uur

  Bedankt voor de leuke reacties,
  Dat het nu zo lekker met mij gaat met het badminton. Dit ligt voornamelijk bij alle spelers van de BVA die allemaal de moeite nemen om met en tegen mij te spelen, en dan sommige spelers van team 1 en trainer daarvan die zonder schroom in de rolstoel stappen om een spelletje tegen mij te spelen, om mee te maken hoe moeilijk het wel is. De recreanten wisten dit al, en de wedstrijdspelers weten dit nu ook.

  De trainers Rene Jonker, Leo Kountil, Rianne van Groenigen, en in de toekomst Esther van Puffellen helpen toch allemaal maar mee om dit te bereiken, dat zal ik nooit vergeten, zowel als Tom die toch maar elke keer in een rolstoel stapte om tegen mij te sparren een jaar lang.

  Nu er ook een dame aankomt die in haar rolstoel misschien Nederlands Kampioen B klasse kan gaan worden moeten we ook in het oog houden.
  Natuurlijk ook het bestuur van BVA die destijds besloten heeft om het badmintonnen voor mensen met een beperking binnen de BVA mogelijk te maken, en dat mag ook wel gezegd worden.

  In ieder geval weet ik dat nu iedereen weet wat het is om met een beperking te badmintonnen en wat voor moeite de meesten moeten nemen om dit te bereiken, maar zonder jullie hulp zullen wij ook niet zo kunnen presteren, en daar ben ik iedereen ook erg dankbaar voor.

  Marcel

 9. Carol op 12-09-2007 om 13:43 uur

  Heej Marcel,

  sjongejonge, wat een artikelen worden er hier bij Almere over jou geschreven. Leuk, maar helaas niet allemaal even prettig/fair om te lezen. Daar hebben we het wel een keertje over tijdens een bakkie leut.

  Wat betreft de uitnodiging van de NBB, die heb je niet van de NBB maar van de NebasNsg gehad, net zoals iedere vereniging die elk jaar krijgt en is dan ook aan elke speler in heel Nederland, lid van een vereniging aangesloten bij NebasNsg en in het vervolg ook bij de NBB, gericht.

  Op de selectiedag kun je laten zien hoe je speelt etc. Afijn, dat heb je afgelopen zondag dan ook gehoord. Het is dan aan de bondscoach, en alleen aan hem, of je wel of niet (vorlopig) wordt opgenomen in het Nederlandse team.

  Of dit gelijk deuren opent tot een internationaal avontuur...??? Ik zou er niet teveel op hopen/rekenen. Er zijn spelers die jarenlang in het Nederlandse team gezeten hebben, maar die ook nooit, door allerlei regels overigens, uitgezonden zijn.

  Spreek je gauw weer,

  groetjes Carol

 10. Henk Staats op 12-09-2007 om 19:16 uur

  Beste Carol,

  Hoe het zij, zij het, maar voor ons is Marcel een kanjer!

 11. Carol op 12-09-2007 om 22:54 uur

  Beste Henk,

  gelukkig maar! ;)

 12. Ton op 20-09-2007 om 17:24 uur

  Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg :r
  het belangrijkste is dat het aangepaste badminton leuk blijft ook voor de mindere spelers denk daar eens aan :o:

 13. mario op 23-09-2007 om 13:23 uur

  Precies Ton, tegen iemand met een motorische handicap
  is het niet heel moeilijk om te winnen.
  Ook het winnen tegen een veeeel mindere speler is niet zo moeilijk
  Voor deze mensen zijn er geen recreanten toernooien.
  Dus gun deze mensen ook het plezier van het badminton spel :)

 14. ton hollaar op 23-09-2007 om 15:06 uur

  Nou, alles wat ik lees marcel is haleluja! Vergeet alleen nooit 1 ding! De hoofdzaak van sporten is; plezier! :@ en wanneer je namen van medespelers gaat noemen en deze in een kwaad daglicht zet, is het einde zoek.
  Ga lekker badmintonnen en winnen is leuk maar in het leven vrienden hebben, is veel belangrijker! en met deze uitspraken zullen er voor jou weinig vrienden binnen het badminton wereldje overblijven!!!

Reageer op dit bericht (“Marcel Smouter breekt landelijk door ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)