Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De Algemene Ledenvergadering van 14 december 2007 heeft de penningmeester van de vereniging, Vincent Festen, décharge verleend voor het gevoerde financiële beleid over het seizoen 2006/2007. Dit op basis van het door de kascommissie uitgebrachte verslag. Slechts zes leden hadden de moeite genomen de algemene ledenvergadering te bezoeken. Dat is niet al te veel, maar het is niet anders. De jaarstukken van de vereniging zullen nu worden opgestuurd naar het Waarborgfonds voor de Sport in Den Haag en naar de gemeente Almere. Dat is de vereniging verplicht omdat de vereniging ooit één van de initiatiefnemers is geweest tot het bouwen van ons sportcomplex. De jaarrekening van de eigenaar van ons sportcomplex, de Stichting Sportaccommodaties Flevoland (SSF) wordt opgesteld door het accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers en eveneens toegezonden aan het eerdergenoemde waarborgfonds en de gemeente Almere.

In mijn vorige proza heb ik U geschreven dat inzake het Multimate Liga-geschil een aantal van de zes verenigingen beboet is door de NBB en dat de zes tegen deze boete bezwaar hebben aangetekend. Op 17 december 2007 heeft de NBB zich over ons bezwaarschrift gebogen en er schijnt een uitspraak te zijn. Die uitspraak moet alleen nog gemotiveerd worden en pas dan weten de zes verenigingen hoe de vlag er bij hangt. Nu dacht ik altijd als eenvoudige kantoorbediende dat alvorens men besluit, men eerst de motivatie op een rij heeft, maar dat kan aan mij liggen. Als we bericht krijgen hoort U het onmiddellijk.

Vorig jaar zijn we gestart met het RTC Almere. Ik kan U wel zeggen dat het en groot succes is. Inmiddels trainen er kinderen uit onder meer Alkmaar, Assendelft, Huizen, Uitgeest, Purmerend, Volendam, Drachten, Zeewolde en vanzelfsprekend Almere bij het RTC Almere. En daar blijft het niet bij. Er zijn namelijk ook contacten gelegd met verenigingen uit Lelystad en Harderwijk.
Otto van Stenus verdient als manager van het RTC meer dan een pluim! Zeker als we daarbij bedenken dat hij ook de sponsoring voor het RTC heeft verzorgd.

Wat betreft Dekker Almere, ons eerste team, het volgende. Wij zijn beslist geen koploper op de ranglijst van de Multimate Liga, maar ik denk dat wij wel koploper zijn qua toeschouwers in de Multimate Liga. Met name op de zaterdagavond is het volle bak in Sportcomplex De Toekomstgroep en dat is ook iets waar we best heel trots op mogen zijn. Het betekent dat ons eerste team leeft bij onze leden. En daar gaan we het volgend jaar op doorborduren. Het bestuur acht het van groot belang dat die binding er is, blijft en als het even kan nog wordt uitgebreid. Als U ideeën heeft, laat het ons weten!

Henk Staats

Per 1 januari 2008 geniet ik niet meer van het fraaie uitzicht zoals U dat ziet op de bijgaande foto. Vanuit mijn kamer keek ik uit op de Nieuwe Vaart en Wittenburgerkade te Amsterdam. Bovendien is de Museumwerf Kromhout onze buurman. Fraaier, mooier en Amsterdamser kan het bijna niet. Dat zal ik missen, evenals mijn naaste medewerkers, ‘mijn’ leidinggevenden die soms langer dan tien jaar binnen mijn bedrijfsonderdeel Financiën hebben gewerkt. Ongetwijfeld zijn er onder U, die denken hoe hebben die mensen het bij die kerel uitgehouden, maar U ziet de wonderen zijn de wereld nog niet uit. En ik zal heel erg moeten wennen dat ik niet meer beschik over een secretaresse. Ik weet het, ik ben verwend geweest op alle mogelijke manieren (wel in het nette) en nu zal ik ongetwijfeld ontwenningsverschijnselen gaan vertonen. Maar daar ga ik wat aan doen. Sowieso ga ik op woensdagochtend badmintonnen. Het badmintonnen overdag is echt leuk. Hier en daar zal er wel eens een vergadering voor de vereniging of stichting overdag plaatsvinden, Vincent Festen is immers ook een paar weken terug met prépensioen gegaan. Moeten we alleen opletten dat wij in de komende jaren niet voor de muppets worden aangezien als wij overdag weer eens in de hal verschijnen. Maar het zal wel loslopen.

Ik wens U prettige kerstdagen en mooie jaarwissel, doe voorzichtig met de drank en vuurwerk en ik zie U graag op de door C&B Entertainment georganiseerde nieuwjaarsreceptie van de vereniging op 6 januari 2008 om 15.00 uur in Sportcomplex De Toekomstgroep!

Henk Staats

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Coralien op 24-12-2007 om 11:43 uur

  Even een kleine aanvulling op het RTC: er komen ook nog kinderen uit Alkmaar en Assendelft. :D

 2. Johan en Marian op 24-12-2007 om 12:25 uur

  Tja, Henk, wat mij (en Johan) betreft mag je nu nog de zaken laten keren ondanks dat wij weten dat dat niet meer kan. Maar de wens is de vader van de gedachte, nietwaar! Bijna twaalf jaar ben je door mij in het nette verwend en ik hoop niet dat ik jou daardoor heb verpest. Je weet: "actie geeft reactie". Mijn moeder zou dat hebben verwoord met: "Wie goed doet, die goed ontmoet" en zo is het ook. Graag had ik er nog wel twaalf jaar nette verwenning aangeplakt maar dat zou egoistisch van mij zijn. Gelukkig hebben we nog drie maanden afbouw-periode. Dat betekent dus ook afbouwen voor wat het verwennen en verpesten betreft.
  Jij maar met name ook Lida en jullie kinderen en kleinkinderen hebben meer dan wat of wie ook verdiend om nog meer van elkaar te genieten, dit overigens wel in goede gezondheid. Johan en ik hopen dus ook van ganser harte dat jouw gezondheid zich gaat herstellen opdat het genot van de komende jaren "echt genot" is.

 3. Henk Staats op 24-12-2007 om 19:23 uur

  Coralien,

  Bedankt voor de aanvulling.

 4. Loes op 26-12-2007 om 09:27 uur

  Nog een aanvulling van de RTC, er spelen ook 2 kinderen uit Huizen

 5. Henk Staats op 26-12-2007 om 11:46 uur

  Beste Loes,

  Bedankt, ook Huizen heb ik toegevoegd. Je ziet ik ben maar een eenvoudige voorzitter die lang niet alles weet. Maar één ding weet ik wel, het RTC is een groot succes!

 6. Coralien op 26-12-2007 om 12:21 uur

  Henk, ik weet niet hoe Loes er over denkt, maar ik bedoelde het ook niet als kritiek, maar serieus als aanvulling, om aan te tonen dat 'ze' echt 'overal' vandaan komen.
  Zeker weten dat het RTC een groot succes is, onze dochter heeft igg de lol in (top)badminton terug gekregen!
  Met dank aan vooral Otto, Chris en Emmy.

 7. Henk Staats op 26-12-2007 om 12:46 uur

  Beste Coralien,

  Ik heb het zeer beslist niet als kritiek ervaren! Integendeel, ik ben juist blij met deze reacties.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)