Badminton Vereniging Almere

Team 5, 12, en 15 kampioen!

Afgelopen weekend werden de laatste wedstrijden gespeeld in de competitie, voor de team 5, 12 en 15 was het erop of eronder om het kampioenschap naar zich toe te trekken. Alledrie maakten ze de verwachtingen waar, en zo komt het totaal aantal kampioenen dit seizoen op maar liefst 5 teams.

Team 5

Zaterdagavond speelde Team 5 (4e divisie) thuis tegen hekkensluiter Huizen 2. 6-2 zou voldoende zijn om het kampioenschap die avond al te mogen vieren. Het team startte voortvarend en won beide dubbels. Ook de singles van Joost, Jordy en Dorien werden gewonnen. Tessa mocht zodoende proberen om 6e punt binnen te halen. Het werd een driesetter, maar Tessa redde het net niet. Nu was het de beurt aan het gemengd dubbel van Tiffany en Joost, en zij wonnen overtuigend. Hiermee was het kampioenschap een feit, en werden de felicitaties uitgewisseld. De laatste mix van Jordy en Dorien werd ook nog gewonnen, en zo kon de champagne uit de koelkast worden gehaald.

Team 5 kampioen

Team 12

Team 12, uitkomend in de 2e klasse, wachtte een zware taak, om de mede titel-kandidaat Overbos thuis te verslaan. Het zou minimaal 5-3 moeten worden. Bij 4-4 zou Overbos kampioen worden. Het team startte gespannen aan de dubbels. Nienke en Sarina wonnen gemakkelijk, maar Rick en Ronald Schoorl hadden moeite om de tegenstanders de baas te worden. De partij ging helaas verloren. Vervolgens bood Jos zeer goed tegenstand in de single, maar hij verloor nipt in drie sets. Nienke won, en ook Michael won. Nu was de tussenstand 3-2 in het voordeel van Almere. Sarina won vervolgens haar single, en zodoende moest een van de mixen gewonnen worden. Het was aan Rick en Nienke om te proberen het eerste kampioenspunt te verzilveren.
Het werd een zeer spannende partij. De eerste set ging tot het einde gelijk op, maar gelukkig was het Almere die de set met 25-23 de setwinst pakte. De tweede set ging echter verloren, en zo moest de derde set uitsluitsel geven. De Almeerders namen al snel een voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. Met 21-15 pakten Rick en Nienke de set, en haalden zo het 5e punt binnen en zo ook het kampioenschap!
De ontlading was groot, niet alleen onder de spelers, maar ook bij het publiek dat zich inmiddels achter de baan had verzameld. De mix van Jos en Sarina werd nog gespeeld, en ging naar Overbos, maar dat kon de pret niet drukken want team 12 had laten zien de sterkste te zijn. Uiteraard was er ook voor deze spelers (& coach Gerrit) champagne, rozen, en een bon om in de kantine te besteden.

Team 12 kampioen

Team 15

Zondagmorgen was het de beurt aan team 15, dat uitkomt in de 4e klasse regio. Het team stond reeds 5 punten los op de nummer 2, Martinus. Aan 4 punten zou het team dus genoeg hebben, maar het werden er uiteindelijk 6. Flowershuttle 4 won alleen de twee vrouwenenkels. Hiermee was het kampioenschap ruim binnen, en kon de champagne ontkurkt worden.

Team 15 kampioen

Tevreden

De Sporttechnische commissie is zeer tevreden met de kampioenschappen. Alle teams waarvan gedacht werd dat een kampioenschap wellicht tot de mogelijkheden behoorde, hebben dit doel gehaald. Daarnaast heeft de club door het kampioenschap van team 2 en team 8 weer teams in alle klassen.

Proficiat voor alle kampioenen. Later deze week volgt nog een overzicht met de eindstanden van alle teams!

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Esther op 27-01-2008 om 20:43 uur

  Alle kampioenen: gefeliciteerd!!

 2. Henk Staats op 27-01-2008 om 21:08 uur

  Grote klasse, heel erg goed. Alle teams van harte gefeliciteerd!!!!

 3. René op 28-01-2008 om 10:07 uur

  Allemaal van harte gefeliciteerd met het dik verdiende kampioenschap.
  Jordy, toppie man. 5 keer op rij kampioen !!
  En nu verder in 3e of misschien wel 2e divisie, ga zo door.

 4. Emmy en Chris op 28-01-2008 om 11:08 uur

  Team 5, 12 en 15 van harte gefeliciteerd. Coachend in Stockholm werd ik via sms op de hoogte gehouden. Het moet wel spannend geweest zijn.
  Daarnaast feliciteren we natuurlijk ook team 2 en 8 die een puike prestatie hebben neergezet.

 5. Sabina op 28-01-2008 om 15:21 uur

  Goed hoor Nienke!!
  Kampioentje!!!!!
  Xx. :D

Reageer op dit bericht (“Team 5, 12, en 15 kampioen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)