Badminton Vereniging Almere

Verslag Junior Master Finales

Op 31 mei werden in Wychen de Junior Master finales gehouden. Op basis van de eindrangschikking na negen Junior Master toernooien die verspreid over het afgelopen seizoen waren gespeeld mochten er behoorlijk wat jongens en meisjes van de BV Almere en het RTC Almere aan de finales meedoen waar normaal gesproken de nummers één tot en met twaalf voor worden uitgenodigd. Er wordt overigens alleen in de singles gespeeld. Uiteindelijk namen de volgende kinderen deel aan de finales:

U11: Feng Groothuijsen
U13: Amy van Stenus, Alex Vlaar, Jayme van Elten
U15: Manon Sibbald (Tara Timmer had wijselijk besloten zich af te melden vanwege een rugblessure waarvan ze m.n. in de single veel last had)

Helaas konden geen van deze kinderen echt veel potten breken op zaterdag.

Feng Groothuijsen (nummer vier op de ranglijst) kon in haar poule nog wel één wedstrijd winnen maar verloor de andere wedstrijd van de Belgische nummer 1 die later ook de finale wist te halen.

Alex Vlaar (nummer 14 op de ranglijst) zat in een zware poule met onder andere nieuwbakken Nationale Jeugdselectiespeler Ruben Jille en kon dus na de poulewedstrijden, een hele ervaring rijker maar met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

Jayme van Elten (als eerste geëindigd in de eindrangschikking) wist de poule door te komen maar moest het in de halve finale opnemen tegen U15 nationaalspeler en Nationaal Jeugdkampioen U13, Mark Caljouw. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Jayme niet goed in zijn vel zat en misschien mistte hij wel het absolute geloof dat hij wel degelijk kansen had een goed resultaat neer te zetten tegen Mark. Hoe het ook zij, Jayme kwam er totaal niet aan te pas en verloor dus deze halve finale.

Amy van Stenus (nummer twee op de ranglijst) wist ook twee poulewedstrijden te winnen, zij het niet met al te overtuigend spel. In de halve finales moest zij het opnemen tegen Laura Vendrik, een meisje dat net als Amy mocht voorspelen voor de Nationale Jeugdselectie U15 en waar zij dit seizoen nog niet van had verloren. Hoe anders was het dit keer: Laura speelde de perfecte wedstrijd en won geheel verdiend in drie sets.

Manon Sibbald (nummer vier op de ranglijst): door het uitvallen van Tara was Manon onze enige vertegenwoordigster U15. In de poule won Manon één wedstrijd maar verloor de tweede in een spannende driesetter van Nationaal U15-speelster Denise Hall.

Opvallend was dat geen van de nieuwbakken U15 selectiespelers en –speelsters verder kwamen dan de halve finale. Dit gold overigens niet alleen voor Amy en Jayme maar ook voor de andere nieuwe selectiekinderen. Vermoeidheid na een lang en zwaar seizoen, de druk van het ‘moeten’ presteren, of juist geen druk meer voelen omdat je nu na een lange periode van trainen, veel toernooien spelen, voorspelen en uiteindelijk geselecteerd zijn geen druk meer voelt en te onbevangen een wedstrijd ingaat: wie zal het zeggen? Feit is dat het weer een goed leerproces is geweest en deze eindresultaten niks afdoen aan de mooie prestaties van de deelnemende kinderen en alle andere kinderen van de BVA/RTC Almere van het afgelopen seizoen. Feit is ook dat we de BVA qua jeugdopleiding na jaren weer een beetje terug op de kaart hebben kunnen zetten. En voor het volgende seizoen zien de voortekenen er ook gunstig uit. We gaan zeker verder met het RTC, zij het in een nieuwe vorm (daarover later meer), Natalya van der Laan (11 jaar), Daan Kusters (11 jaar) en Alex Vlaar (11 jaar) hebben te horen gekregen dat ze zijn geselecteerd voor het TTC in Amstelveen (ook die gaat in een nieuwe vorm verder) en we zijn druk bezig plannen te ontwikkelen om nog gerichter te gaan ‘werken’ met de groep van kleintjes van zeven tot tien jaar, dat wil zeggen, die kleintjes die uiteraard zelf graag willen en waarvan de ouders er ook 100% achter staan. Want dat staat nog altijd als een paal boven water: talent heb je en kan je als vereniging mee helpen ontwikkelen maar intrinsieke motivatie en de steun van de ouders zijn de absolute voorwaarden om de badmintontoppers van de toekomst te begeleiden en te ontwikkelen.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Fons Vendrik op 02-06-2008 om 11:31 uur

  Een leuk en positief stukje Otto!

  Groeten, Fons

 2. daan kusters op 04-06-2008 om 21:21 uur

  ook ik heb meegespeeld onder 11. Ik stond 7de op de ranglijst. De eerste wedstrijd won ik gemakkelijk van de nummer twaalf. In de tweede poulewedstrijd speelde ik tegen de latere winnaar en nummer 1 geplaatste Johan Quartero. In de eerste game kon ik nog bij benen maar de tweede was Johan duidelijk beter. Ik mocht om 11 uur dus al weer naar huis. De aanmoediging van Otto ben ik dus misgelopen want hij mocht uitslapen.

 3. otto op 06-06-2008 om 08:44 uur

  Beste Daan,

  Ik begin oud te worden: dat is nu al de tweede keer in 1 week dat ik een speler heb vergeten te vermelden! Jij hebt natuurlijk ook een heel erg goed seizoen achter de rug met je 7e plaats op de eindrangschikking en je uitverkiezing voor het TTC!
  Overigens lag ik zeker niet te slapen toen jij partijtjes stond spelen, want dat is een ander voordeel van het ouder worden: je hebt steeds minder slaap nodig :) Overigens, over slapen geproken: had jij om 21:21 niet al lang in bed moeten liggen in plaats van reacties te posten op onze website????
  ;)

Reageer op dit bericht (“Verslag Junior Master Finales ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)