Badminton Vereniging Almere

Verslag Kamp 13, 14 en 15 juni 2008

Vrijdagavond om 18.00 uur was het dan eindelijk zover. Bij de sporthal verzamelden zich de jeugd van de BVA voor vertrek naar het kamp. Iedereen stond vanaf 17.30 uur al te wachten. Blijkbaar wisten zij al dat wij om 20.45 uur een afspraak hadden met het Nederlandse elftal, want bijna iedereen had iets aan of om van oranje.

Nadat alle koppen waren geteld, de bagage in de auto’s was gestopt, vertrok de stoet richting Leusden waar wij om ongeveer 18.45 uur aankwamen. De auto’s werden verlost van de bagage, de tentindelingen werden bekend gemaakt en als laatste kwamen de kampregels aan de orde. Een ieder ging als geoefend kampeerder zijn/haar tent indelen. Daarna hadden we met z’n allen belangrijker zaken te doen:

Voetballen kijken! Hiervoor gingen we naar de kampschuur waar het al vroeg vol begon te lopen met supporters. Op een groot scherm (1.8m x 1.8m), kregen wij een fantastische wedstrijd te zien. Iedereen was uitzinnig en na ieder doelpunt van het Nederlandse elftal gingen een paar honderd kinderen helemaal uit hun dak/plaat (de begeleiders ook!). De overwinning was een mooie start van het Kamp en we gingen na de wedstrijd in polonaisestemming terug naar ons Indianenkamp voor het Nachtspel.

Het Nachtspel was een Geluidenspel. Het thema: de Olympische Spelen en dit werd ook de rode draad voor het hele weekend. De kinderen werden in groepen verdeeld en moesten in het bos de verstopte begeleiders vinden, die geluiden maakten refererend aan een sport. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. Na het spel gingen we terug naar het kamp waar de kinderen nog wat te drinken en te eten kregen.
Daarna ging iedereen zich opmaken voor de nacht. Althans dat was de bedoeling.
Het werd een rumoerige nacht, want heel het YMCA kamp was tot laat in de nacht in feeststemming door de overwinning op Frankrijk. Zo ook in ons eigen Indianenkamp. Er werd zelfs een nieuwe Olympische sport geïntroduceerd: Wie houdt het het langste vol om wakker te blijven. Winnaar is nog niet bekend. Of toch wel?? Uiteindelijk was het stil op hier en daar wat gesnurk na.

De volgende ochtend begon voor sommigen al weer heel vroeg. Dit onder het motto: nu we er toch zijn. Om 8.00 uur ging de bel voor het ontbijt, voor een aantal van ons was dit nog wel iets aan de vroege kant, maar uiteindelijk zat bijna iedereen aan het ontbijt. Voor Esther en Eddy gold dit echter niet, want zij waren alvast op pad voor de voorbereiding van ochtendactiviteit. Rond 10.00 uur kwamen de "zaterdag kinderen" en was de hele groep compleet en kon de ochtendactiviteit beginnen: De Speurtocht.

De Speurtocht hing aan elkaar met rode/roze draadjes wol en voor sommige, niet door de wolgeverfde Speurtochtlopers werd het wel een hele lange tocht. Er waren onderweg allerlei opdrachten verstopt en iedere groep moest deze zo goed mogelijk uitvoeren. Nadat de laatste verdwaalde groep binnen was gekomen, werden de winnaars bekend gemaakt en gingen we met z’n allen lunchen.

Voor de middagactiviteit was er iets speciaals geregeld. Max Sibbald kwam ons kamp bezoeken met een bus vol attributen. Max pakte groot uit: pijlen en bogen, touwen, kompassen, enz. Het beloofde voor iedereen een zware middag te worden. Tussen de activiteiten door een regenbui, maar dat mocht de pret niet drukken en tegen vijf uur was deze middagactiviteit ten einde.

Na deze zware middag was iedereen klaar om teBBQ-en. Om niet te worden overvallen door een regenbui werden de tafels en banken in de grote tent gezet en de BBQ’s op de juiste plek gezet.
De BBQ’s werden bediend door onze eigen zeer ervaren BBQ-ers. Na de eerste hamburger kwam als snel de rest van het vlees op temperatuur. Dat beloofde dus een lekkere en gezellige maaltijd te worden. Alle kinderen deden zich na een sportieve dag tegoed aan het lekkere eten. Na de maaltijd een lekker toetje en de afwas hadden de kinderen uitbesteed aan de begeleiders. En die deden dit erg goed. In een razend tempo werd na iedere maaltijd de vaat gedaan. Sommige begeleiders hadden er zo'n plezier in dat wellicht thuis de vaatwasser er in de toekomst aan moet geloven.

Na de BBQ was het tijd voor het volgende spel: het Douanespel. De opzet van dit spel was om zoveel mogelijk zout te smokkelen. Hiervoor werden de kinderen in 3 groepen verdeeld. De smokkelaars moesten proberen het zout van de ene kant naar de andere kant te smokkelen. Dit was nog niet zo eenvoudig want ze werden gehinderd door de douane die de smokkelaars moesten aftikken. De smokkelaars waren slim bezig maar de douane ook. Zij lieten de smokkelaars soms in de fuik lopen door goed samen te werken.
Uiteindelijk na een paar rondes werd het zout gewogen en was de winnaar bekend.

Na dit spel gingen we weer naar ons Indianenkamp. Inmiddels was het alweer 22.00 uur geweest. Voor de kleinsten onder ons was het dan ook de hoogste tijd om weer naar huis te gaan. Dit na een dag waar ze veel plezier hebben gehad.

De rest van de groep deed een poging om zich op te maken voor een rustige nacht!! De begeleiders genoten nog van de laatste warmte van de BBQ. Sommige kinderen vermaakten zich in de grote tent met kaarten en anderen gingen liever nog even naar speeltuin. Na verloop van tijd werd het rustiger in ons kamp. De volgende ochtend ontwaakte iedereen, na een goede nachtrust, om zich op te maken voor de laatste dag van ons Kamp. Zo fit als een hoentje en na een goed ontbijt ging de laatste activiteit van start.
Esther had hiervoor het Safarispel bedacht. Een mega bordspel. Door het uitvoeren van opdrachten, beantwoorden van vragen konden de groepen geld verdienen om zodoende hun eigen dierentuin te vullen. Na het Safarispel was het alweer tijd om te lunchen. Na de lunch verzamelen de troepen zich om hun tentenkamp op te breken.

Na een lang, vermoeiend, maar vooral zeer gezellig weekend was het dan weer tijd om voldaan naar huis te gaan.

Op naar het volgende Kamp!!

Peter Groothuijse


Voor iedereen die ze gemist heeft: de foto's.

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. coralien op 19-06-2008 om 20:23 uur

  Leuk verslag Peter en alle begeleiders nog bedankt voor het geweldige weekend, ook namens Natalya natuurlijk!

 2. LL-POWER op 20-06-2008 om 10:40 uur

  :D
  kamp wass vett HIPP

  volgend jaar zeker weer :P

 3. LL-POWERRR! op 20-06-2008 om 12:46 uur

  TE LEUK!!!

  LL-POWER IS ER VOLGEND JAAR WEER BIJ!! ]:)

 4. Wendy naus op 20-06-2008 om 21:22 uur

  Leuk verslag, het was super leuk :P

 5. Pieter op 21-06-2008 om 21:37 uur

  Kamp was dopeee !

 6. Tom op 22-06-2008 om 18:26 uur

  Hoi Peter,

  je bedoelde toch niet alleen mij met dat gezaag.

  Gr. Tom

 7. Esther op 23-06-2008 om 15:47 uur

  Met veel dank aan Ronald Blok voor het geslaagde Safarispel!!

 8. blokkie op 23-06-2008 om 16:44 uur

  Nee esther, alle credits komen jou toe. Al het werk en de voorbereidingen die je erin hebt moeten stoppen. Ik heb alleen de randvoorwaarden geschapen ........ jullie de rest.
  toch bedankt :9

 9. Lieke_P op 23-06-2008 om 22:24 uur

  kamp wass te HIPP :D

Reageer op dit bericht (“Verslag Kamp 13, 14 en 15 juni 2008 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)