Badminton Vereniging Almere

Introductie van de “Qontent Cup”, voor Jeugd en Senioren

Een hoop competitiespelers hebben het waarschijnlijk al op de site gevonden, maar vanaf vandaag is de Qontent Cup voor senioren en jeugdspelers een feit.

Qontent

Voorheen ging deze “beker” door het leven als de Hodal Cup (senioren) en de Promo Trade Cup (jeugd), maar dit verliep allemaal nogal rommelig. Vanaf dit seizoen gaat de wedstrijdcommissie er weer alles aan doen om na iedere speelweek een up-to-date overzicht op de site te plaatsen, met daarin alle stijgers en dalers van die week vermeld. Met een nieuwe naam (en een nieuwe sponsor voor de prijzen :) ) hopen we deze verenigingsbrede competitie weer wat leven in te blazen.

Hoe werkt het?

Een winstpartij in 2 sets geeft 3 punten, een winstpartij in 3 sets geeft 2 punten, een verliespartij in 3 sets geeft 1 punt en een verliespartij in 2 sets geeft 0 punten. Heel simpel dus.

Van alle gespeelde partijen worden de punten opgeteld en vervolgens gedeeld door het aantal, waardoor een gemiddelde ontstaat. Om voor een prijs in aanmerking te komen, dient iedere speler minstens 6 wedstrijden gespeeld te hebben. Invalbeurten worden niet meegeteld; het gaat dus alleen om de wedstrijden die je in je eigen team gespeeld hebt. Geen reden dus om nee te zeggen, als je wordt gevraagd om in een hoger team in te vallen.

Bij mixen en dubbels krijgen allebei de spelers het aantal punten waar ze recht op hebben, volgens bovenstaande puntentelling. De koppels kunnen tussendoor natuurlijk veranderen, maar dit maakt voor je punten niet uit.

Voor zowel jeugd als senioren zijn er 8 categorieën:

Voor het bijhouden van de standen is het noodzakelijk dat de wedstrijdformulieren correct ingevuld en op tijd ingeleverd worden. Als je foutjes in de overzichten ziet, geef dit dan door aan iemand van de wedstrijdcommissie.

De prijzen

Alle winnaars mogen aan het einde van het seizoen een t-shirt uitzoeken in het winkeltje van Bas en Suus. Deze worden vervolgens door de wedstrijdcommissie voorzien van een ludieke opdruk, zodat iedereen in het jaar daarna herinnerd wordt aan je prestaties. Alle winnaars bij de jeugd krijgen tevens een beker.

En dan nu, de tussenstand...

Speelweek 5 is op dit moment aan de gang, maar van de afgelopen 4 speelweken staan de overzichten op de site:

Iedereen succes gewenst, en zorg dat je iedere week de tussenstand in de gaten houdt!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 02-11-2008 om 11:17 uur

  Beste Qontentdirectie,

  Namens het bestuur kan ik U melden dat wij zeer content zijn met Uw initiatief om de Qontent Jeugd Cup en de Qontent Senioren Cup te introduceren!

 2. Krijn op 02-11-2008 om 14:21 uur

  Heh, lekker formeel ;)

 3. Miss Rose op 02-11-2008 om 14:41 uur

  Lekker bezig met je PR krijnie!! GO Boy :-)

 4. Robbert op 03-11-2008 om 09:30 uur

  wow, strak klassement Krijn, ik kan me voorstellen dat je hier bovenin wilt staan.

Reageer op dit bericht (“Introductie van de “Qontent Cup”, voor Jeugd en Senioren ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)