Badminton Vereniging Almere

Team 15 laat stadsgenoot Almere Buiten achter zich

Lijfsbehoud was het credo van dit team maar tot ieders verbazing speelt het nu mee in de bovenste regionen. De sleutelwedstrijd tegen Almere Buiten 3 werd met 6-2 gewonnen. Hierdoor nestelt het team zich 2 punten achter Almere Buiten, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft en 1 punt boven Vennewater, dat ook een wedstrijd meer speelde.

Herman Bertsch en Chris Elward, tot nu toe ongeslagen in de herendubbel, startten sterk tegen het Almere Buiten duo Arjan Rodenburg en Paul de Jong en wonnen in twee games (14-21; 20-22).
De damesdubbel blijft het zorgenkind van dit team, dat met vier dames speelt, waardoor het steeds weer een andere samenstelling kent. Met 21-19 kwamen Patricia Michaël en Ellen Derksen twee punten tekort om er een derde game uit te slepen (21-15; 21-19).

Herman Bertsch, bovenaan staand bij de Qontent Cup, moest in de eerste single aantreden tegen Arjan Rodenburg, trainer van de vrijdagavondrecreanten bij BVA. Het werd een gelijk opgaande strijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld. Nadat Rodenburg bij de stand van 18-15 in de derde game verzuimde door te drukken, kwam Bertsch sterk terug en besliste de strijd in 22-20 in zijn voordeel (14-21; 26-24; 20-22).
Teamcaptain Hans Oudijk liet in de tweede mannensingle Paul de Jong niet in z'n spel komen en won afgetekend met twee keer 21-16.

Patricia Michaël had in het begin van de eerste damessingle tegen Loes Vogt moeite om het ritme te vinden. Ze won de eerste game op het nippertje met 21-19. De tweede game speelde ze vrijuit (21-16).
De tweede dame van BVA 15, Cindy Voskuijl, boekte vorige week haar eerste overwinning. Ze berichtte hierover op de BVA-site. Vandaag bewees ze dat haar aanpak werkt: Esther Kuindersma werd in twee games verslagen (17-21; 18-21).

Een mooie 5-1 tussenstand voor aanvang van de gemengddubbels.

De eerste kwam op naam van Almere Buiten, die in de eerste game een gemakkelijke 21-11 score neerzette, door vervolgens het beter in vorm komende duo Chris Elward en Ellen Derksen in de tweede game met 21-19 net voor te blijven.
De tweede mix partij ging naar BVA. Hans Oudijk en Cindy Voskuijl hadden doordat de concentratie in de tweede set wat wegzakte, drie games nodig (11-21; 21-12; 15-21).

De aankomende wedstrijd tegen Vennewater zal uitwijzen of team 15 een rol van belang in de poule kan blijven spelen.

Bekijk alle uitslagen van team 15.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 10-11-2008 om 11:15 uur

    Op onze site spelen jullie al een rol van betekenis. Dan komt het in de competitie ook wel goed.

Reageer op dit bericht (“Team 15 laat stadsgenoot Almere Buiten achter zich ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)